رسپی

رسپی ترشی گل کلم و موسیر به روش سنتی؛ محبوب و خوشمزه

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

ترشی گل کلم و موسیر یکی از ترشی‌های معروف ایرانی است که به خاطر طعم خاص و خوشمزه‌اش خیلی طرفدار دارد. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله رضیم می‌توانید با طرز تهیه ترشی گل کلم و موسیر خوشمزه به روش سنتی آشنا شوید.

طرز تهیه ترشی گل کلم و موسیر

آماده‌سازی مواد اولیه این ترشی حدود نیم ساعت زمان می‌برد و برای اینکه ترشی آماده مصرف شود، باید چند روز تا چند هفته صبر کنید.

مواد لازم برای تهیه ترشی گل کلم و موسیر

گل کلم کوچک  ۱ عدد 
موسیر  ۴ عدد
خیار بوته‌ای  ۴ عدد
فلفل سبز تند  ۴ عدد
سرکه  ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب جوشیده  ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمک  ۲ قاشق غذاخوری
تخم گشنیز و زردچوبه  به مقدار لازم

 

مراحل طرز تهیه ترشی گل کلم و موسیر

در این بخش می‌توانید با مراحل تهیه ترشی گل کلم و موسیر آشنا شوید.

مرحله اول: گل کلم و موسیر را خرد کنید

برای شروع باید گل کلم را بشویید و چند بار آبکشی کنید تا کاملاً تمیز شود. برای شستن گل کلم، می‌توانید آن را برای چند دقیقه در ترکیب آب نمک و سرکه قرار دهید تا ضدعفونی شود. سپس آن را به صورت درشت خرد کنید.

بیشتر بخوانید: ترفند‌های زود رسیدن ترشی

مرحله دوم: گل کلم‌ها را بجوشانید

گل کلم‌های خرد شده را در یک قابلمه بریزید و مقداری آب، نمک و زردچوبه نیز به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید گل کلم‌ها برای ۱۰ دقیقه بجوشند. پس از آن، آن‌ها را در آبکش بریزید تا آب اضافی‌شان خارج شود و کمی خنک شوند.

مرحله سوم: ترکیب آب نمک و سرکه را آماده کنید

در این مرحله باید سرکه را با ۱ لیوان آب داغ و ۲ قاشق غذاخوری نمک ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا نمک کاملاً در ترکیب آب و سرکه حل شود.

بیشتر بخوانید: آب زیتون را چگونه درست کنیم؟

مرحله چهارم: موسیر را خرد کنید

موسیر را بشویید و خوب تمیز کنید. سپس آن را به خوبی خشک کرده و به صورت ورقه‌ای خرد کنید و کنار بگذارید.

مراحل رسپی ترشی گل کلم و موسیر

مرحله پنجم: خیار و فلفل سبز را خرد کنید

بعد از موسیر،
“““html

به سراغ خیار بروید. خیار را بشویید و خوب خشک کنید. سپس آن را با پوست به صورت ورقه‌ای خرد کنید. در ادامه فلفل سبز تند را نیز به صورت ورقه‌ای یا کمی درشت‌تر خرد کنید.

رسپی ترشی گل کلم و موسیر به روش سنتی؛ محبوب و خوشمزه

بیشتر بخوانید: رسپی ترشی گل کلم با آب گوجه فرنگی

مرحله ششم: مواد ترشی را ترکیب کنید

ترکیب خیار، فلفل سبز و موسیر را در یک ظرف بزرگ بریزید و در ادامه تخم گشنیز را اضافه کنید و بعد مواد را کمی زیر و رو کنید.

مرحله هفتم: مواد ترشی را در شیشه بریزید

مواد ترشی را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید. سپس ترکیب آب و سرکه‌ای که از قبل آماده کرده بودید را روی آن بریزید. باید مقداری آب و سرکه به اندازه‌ای باشد که روی مواد را کاملاً بپوشاند. در انتها درب شیشه را محکم ببندید.

بیشتر بخوانید: رسپی سرکه خرما خانگی

مرحله هشتم: صبر کنید تا ترشی آماده شود

بعد از آماده شدن ترشی باید آن را برای ۲ هفته در دمای معمولی آشپزخانه قرار دهید تا ترشی کاملاً به مزه بیفتد و آماده شود. بعد از ۲ هفته می‌توانید این ترشی را با غذا میل کنید و از طعم آن لذت ببرید.

نکات و فوت و فن‌های رسپی ترشی گل کلم و موسیر

نکات و فوت و فن‌های رسپی ترشی گل کلم و موسیر

  • برای تهیه این ترشی، ابتدا همه سبزیجات را خوب بشویید و سپس روی پارچه قرار دهید تا کاملاً خشک شوند. اگر مواد خیس باشند، ترشی خراب می‌شود.
  • می‌توانید از خیار‌های کوچک، معروف به خیارشوری، استفاده کنید و آن‌ها را به صورت کامل در ترشی بریزید.
  • برای خوشمزه‌تر شدن ترشی، از کلم، موسیر و خیار تازه و باکیفیت استفاده کنید.
  • اگر فلفل سبز تازه ندارید، می‌توانید از فلفل خشک یا پودر فلفل قرمز تند استفاده کنید.
  • بعد از باز کردن درب ترشی، آن را در یخچال نگهداری کنید تا خراب نشود.
  • اگر می‌خواهید تندی ترشی متعادل باشد و ظاهر آن زیباتر، می‌توانید فلفل‌ها را به صورت کامل در ترشی بریزید.
  • برای به دست آوردن رنگ زرد برای ترشی، از زردچوبه استفاده کنید. در غیر این صورت، می‌توانید زردچوبه را حذف کرده و ترشی سفید درست کنید.
  • می‌توانید در کنار موسیر، مقداری هویج، خیار یا کرفس اضافه کنید. حتماً همه مواد را به یک اندازه خرد کنید.
  • برای طعم‌دار کردن ترشی، کمی ادویه ترشی هم می‌توانید به آن اضافه کنید.
  • اگر می‌خواهید بعد از آماده شدن، سریعاً ترشی را مصرف کنید، می‌توانید مواد را ۵ دقیقه در آب نمک و سرکه بجوشانید، سپس در شیشه بریزید و بعد از خنک شدن میل کنید. دقت کنید که بیشتر از ۵ دقیقه نجوشد چون نرم می‌شوند.
  • در برخی دستورها، بعد از آماده‌سازی، ترشی را در شیشه می‌ریزند و به مدت ۷ روز در آفتاب قرار می‌دهند تا آماده شود. اگر آفتاب ملایم است، ممکن است ۱۰ تا ۱۵ روز نیاز باشد.
  • در این دستور می‌توانید به جای ترکیب آب و سرکه، از سرکه خالص استفاده کنید که طعم ترشی را ترش‌تر می‌کند.
  • مقداری سیاه دانه، زیره سبز یا گلپر هم می‌تواند به ترشی طعم بهتری بدهد.
  • استفاده از سرکه سفید باعث می‌شود رنگ ترشی زیباتر شود.
  • اگر موسیر تازه ندارید، می‌توانید از موسیر خشک استفاده کنید.

“““html

  • اگر موسیر تازه ندارید، می‌توانید از موسیر خشک شده برای تهیه این ترشی استفاده کنید.
  • اضافه کردن چند پیاز کوچک به این ترشی طعم و مزه بسیار خوبی به آن می‌دهد.
  • بهتر است برای این ترشی از ظرف شیشه‌ای استفاده کنید و از ظروف پلاستیکی دوری کنید.
  • اگر دوست دارید، می‌توانید مقداری پودر انبه هم به این ترشی اضافه کنید تا خوشمزه‌تر شود.
  • اگر مواد ترشی به خوبی با ترکیب آب و سرکه پوشیده نشوند یا سبزیجات در زمان تهیه ترشی مرطوب باشند، ممکن است بعد از مدتی کپک بزند و دیگر قابل استفاده نباشد.
  • در این مقاله بهترین روش تهیه ترشی گل کلم و موسیر و نکات مهم درست کردن آن توضیح داده شد. اگر شما تجربه‌ای در درست کردن این ترشی خوشمزه دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستانی که به آن علاقه دارند به اشتراک بگذارید.

    سایت رسپی آشپزی رضیم
    “`

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا