رسپی

رسپی تریلیچه (کیک خیس خامه‌ای کاراملی)؛ دسر خوشمزه ترکی

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

تریلیچه یکی از انواع کیک خوشمزه است که با سس خامه و کارامل تهیه می‌شود و به کشور ترکیه تعلق دارد. شما می‌توانید به راحتی این دسر لذیذ را با بافت نرم و پوشش خامه و کارامل درست کنید و سرو نمایید. حالا با رضیم بلاگ همراه باشید تا طرز تهیه کیک تریلیچه خامه‌ای کاراملی را برای شما توضیح دهیم.

مواد لازم برای تهیه کیک تریلیچه

برای تهیه کیک تریلیچه به مواد زیر نیاز دارید:

تخم مرغ ۵ عدد
شکر ۱ پیمانه
روغن مایع ۱ دوم پیمانه
آب ۱ دوم پیمانه
وانیل ۱ چهارم قاشق چای‌خوری
بکینگ پودر ۱ قاشق غذا خوری
آرد سه صفر ۱ و نیم پیمانه

مواد لازم برای تهیه سس کیک

برای تهیه سس کیک به این مواد نیاز دارید:

خامه صبحانه ۵۰ گرم
شیر نصف پیمانه
شکر ۱ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه سس کاراملی

برای تهیه سس کاراملی به این مواد نیاز دارید:

شکر ۱ پیمانه
کره ۱ قاشق غذا خوری
خامه صبحانه ۲۰۰ میلی لیتر (۱ پاکت صورتی)

مراحل تهیه کیک تریلیچه

برای تهیه کیک تریلیچه باید مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: الک کردن آرد

در مرحله اول تمام مواد اولیه کیک را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای اتاق برسند.

بکینگ پودر را به آرد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. سپس این ترکیب را سه بار الک کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم: ترکیب سفیده و شکر

سفیده و زرده تخم مرغ‌ها را جدا کنید. سفیده‌ها را در یک ظرف تمیز و خشک ریخته و با همزن برقی در سرعت بالا به مدت حدود ۲ دقیقه هم بزنید تا کمی فرم بگیرد.

سپس در حین هم زدن، شکر را به آرامی اضافه کنید و…

“““html

سفیده‌ها را اضافه کنید و هر بار هم بزنید تا شکر کاملاً مخلوط شود و دوباره شکر بریزید.

به هم زدن ادامه دهید تا سفیده‌ها فرم بگیرند؛ به‌طوری‌که موقع برگرداندن ظرف نریزد.

سفیده‌های فرم‌گرفته را کنار بگذارید و به مرحله بعد بروید.

رسپی تریلیچه (کیک خیس خامه‌ای کاراملی)؛ دسر خوشمزه ترکی

مرحله سوم: ترکیب مواد کیک

زرده‌های تخم‌مرغ، وانیل، آب و روغن مایع را داخل ظرفی بریزید و با دور کند همزن هم بزنید تا مخلوط شود.

سپس آرد و بکینگ پودر الک شده را به مخلوط زرده‌ها اضافه کرده و با همزن دستی یا لیسک مخلوط کنید.

سفیده‌های فرم‌گرفته را در دو نوبت به مخلوط زرده‌ها اضافه کنید.

به آرامی با لیسک به صورت دورانی هم بزنید تا یکدست شود و پف سفیده‌ها نخوابد.

بیشتر بخوانید: رسپی سیب کاراملی خوشمزه

مرحله چهارم: ریختن مایه کیک در قالب

ظرف پیرکس یا قالب دلخواه را با روغن چرب کنید و مایه کیک را داخل آن بریزید.

مرحله پنجم: انتقال قالب به فر

مواد را در فر از قبل گرم‌شده با دمای ۱۶۰ سانتی‌گراد به مدت تقریباً ۵۰ دقیقه بپزید.

زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. با یک خلال دندان از مرکز کیک تست کنید؛ اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، کیک را از فر خارج کنید.

بعد از خارج کردن کیک از فر اجازه دهید که کاملاً خنک شود. سپس با چاقو کناره‌های کیک را آزاد کرده و از ظرف خارج کنید.

کیک را دوباره داخل ظرف برگردانید؛ این کار برای جدا شدن کامل کیک از قالب است تا در مرحله نهایی برش به راحتی از ظرف خارج شود.

رسپی سس‌های کیک

رسپی سس‌های کیک

برای تهیه سس‌های کیک مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: تهیه سس خامه‌ای کیک

برای تهیه سس کیک، خامه و شکر را مخلوط کرده و به آرامی شیر را به آن اضافه کنید. سپس خوب هم بزنید تا یکدست شود.

روی کیک را با یک خلال دندان سوراخ کنید و با کمک قلم‌مو سس را روی کیک بمالید.

سپس کیک را داخل یخچال بگذارید تا سس کاملاً جذب کیک شود.

مرحله دوم: فرم دادن خامه

۲۵۰ الی ۳۰۰ گرم خامه شیرین شده را از فریزر خارج کنید تا کمی یخ آن باز شود.

سپس خامه شیرین شده را با دور تند همزن به مدت حدود ۱۰ دقیقه هم بزنید تا کاملاً فرم بگیرد.

بیشتر بخوانید: رسپی دسر سیب سرخ شده

مرحله سوم: ریختن خامه روی کیک

اکنون خامه زده شده را در قیف قرار دهید و به صورت رفت و برگشتی روی کیک بزنید.

سپس با پالت یا لیسک، خامه را صاف کنید و کیک را دوباره داخل یخچال بگذارید تا کاملاً خود را بگیرد.

رسپی یک دسر خوشمزه و خامه‌ای ترکی

مرحله چهارم: تهیه سس کاراملی کیک

برای آماده کردن سس کاراملی، شکر را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت کم قرار دهید تا به آرامی ذوب شود.

ذوب شدن و کاراملی شدن شکر در قابلمه به یک‌باره اتفاق نمی‌افتد، بنابراین باید صبر کنید تا شکر کم‌کم روی حرارت شروع به آب شدن کند.

هرگز شکر را با قاشق مخلوط نکنید؛ وقتی قسمت‌هایی از شکر کاراملی شد، قابلمه را به آرامی حرکت دهید تا شکر آب شده با شکرهای کارامل نشده جابه‌جا شوند. این کار را گاهی انجام دهید تا تمام شکرها ذوب وتبدیل به کارامل شوند.

از نکات مهم کارامل کردن شکر، حرارت کم است؛ چراکه حرارت بالا باعث می‌شود شکر قبل از کارامل شدن بسوزد. همچنین بعد از کارامل شدن شکر، نباید آن را مدت زیادی روی حرارت نگه دارید؛ زیرا کارامل تیره می‌شود و طعم تلخی پیدا می‌کند.

مرحله پنجم: افزودن کره

زمانی که شکر…
“““html

کاملا کارامل شد از روی حرارت بردارید و با قاشق چوبی هم بزنید.

سپس کره را اضافه کنید و هم بزنید. دوباره آن را روی حرارت کم بگذارید و به هم زدن ادامه دهید تا مخلوط یکدست شود.

بیشتر بخوانید: رسپی کیک کارپاتکا با کرم وانیلی خانگی

مرحله ششم: اضافه کردن خامه

حالا قابلمه را از روی حرارت بردارید و خامه صبحانه را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. سپس قابلمه را دوباره روی حرارت برگردانید.

اگر با اضافه کردن خامه، کارامل به خوبی مخلوط نشد و یا کمی از آن سفت شد، نگران نباشید. فقط حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا کم‌کم کارامل آب شود. هر از گاهی در قابلمه را باز کنید و با همزن دستی مخلوط کنید.

پس از اینکه خامه و کارامل یکدست شدند، مخلوط را روی حرارت هم بزنید تا خوش‌رنگ و یکدست شود.

اگر سس کارامل خیلی غلیظ شد، می‌توانید کمی شیر به آن اضافه کنید و هم بزنید.

نکات و فوت و فن‌های تهیه دسر خامه‌ای کاراملی ترکی

مرحله هفتم: ریختن سس روی کیک

سس کارامل را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود، اما خیلی سرد نشود، چون سفت می‌شود.

سس کارامل را روی لایه خامه بریزید و با حرکت دادن ظرف، آن را روی خامه پخش کنید.

مرحله هشتم: تزئین و سرو

برای تزئین، مقداری از خامه فرم گرفته را با شیر یکی کنید تا روان‌تر شود و داخل قیف بریزید.

سپس به صورت خط‌های افقی روی سس کارامل بزنید و با یک خلال دندان به صورت رفت و برگشتی بکشید تا طرح بوجود بیاید.

ظرف کیک را در یخچال بگذارید تا کیک خودش را بگیرد، بعد برش بزنید و سرو کنید. نوش جان!

در این مطلب از مجله آشپزی رضیم رسپی دسر خوشمزه تریلیچه خامه‌ای کاراملی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این کیک خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن نهایت لذت را ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا