رسپی ته چین گوشت و بادمجان؛ پرطرفدار و مجلسی

“`html
ته چین گوشت و بادمجان یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که میتوان آن را با روشهای مختلفی تهیه کرد. بعضیها این غذا را با تکههای گوشت درست میکنند و دیگران از گوشت چرخ کرده یا ریش ریش شده استفاده میکنند.
شما میتوانید این غذا را روی اجاق گاز یا در فر درست کنید. در این مقاله از رضیم بلاگ با چند روش مختلف برای تهیه ته چین گوشت و بادمجان آشنا میشوید.
مواد لازم برای تهیه ته چین بادمجان و گوشت چرخ کرده
برای تهیه ته چین بادمجان و گوشت چرخ کرده (برای ۷ تا ۸ نفر) به مواد زیر نیاز دارید:
برنج | ۵ لیوان فرانسوی دستهدار |
بادمجان | ۵ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
زرده تخم مرغ | ۵ عدد |
ماست چکیده | ۵ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
زرشک | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
کره | به مقدار لازم |
مراحل تهیه ته چین بادمجان و گوشت چرخ کرده
در این بخش مراحل تهیه ته چین گوشت و بادمجان به سبک رستورانی با گوشت چرخ کرده را خواهید دید.
مرحله اول: پیاز را در روغن سرخ کنید
پیاز را بشویید، پوستش را بکنید و به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. حال پیازهای خرد شده را در روغن سرخ کنید تا نرم شوند.
سپس کمی زردچوبه به پیازها اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید تا بوی زردچوبه از بین برود.
بیشتر بخوانید: رسپی بادمجان کاری به سبک هندی
مرحله دوم: گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کنید
گوشت چرخ کرده را به ماهیتابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
“““html
در ادامه ۱/۲ لیوان آب به آن اضافه کنید و درب ماهیتابه را روی آن قرار دهید تا گوشت کاملاً بپزد.
بیشتر بخوانید: رسپی ته چین کباب تابهای رستورانی
مرحله سوم: بادمجانها را سرخ کنید
بادمجانها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. سپس آنها را به صورت حلقهای خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. زمانی که روغن داغ شد، بادمجانها را در ماهیتابه بچینید و خوب سرخ کنید.
مرحله چهارم: برنج را آبکش کنید
قبل از آماده کردن برنج بهتر است آن را برای ۱ تا ۲ ساعت در آب بخیسانید. سپس یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، برنج را با ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید.
اجازه دهید برنج برای ۵ تا ۷ دقیقه بجوشد و کمی قد بکشد و سپس آن را آبکش کنید. به خاطر داشته باشید که برای تهیه ته چین باید برنج را کمی زندهتر از حالت عادی آبکش کنید تا ته چین شل نشود.
بیشتر بخوانید: رسپی ته چین خورش قیمه به روش سنتی
مرحله پنجم: مواد ته چین را آماده کنید
برای تهیه مایه ته چین باید در یک کاسه بزرگ زردههای تخممرغ را با ماست و چند قاشق روغن مخلوط کنید و با همزن دستی یا چنگال خوب هم بزنید. در ادامه نصف برنج آبکش شده را به آن اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
مرحله ششم: مایه ته چین را در قابلمه بریزید
مقداری روغن در قابلمه مورد نظر بریزید و آن را روی کف قابلمه و دیواره آن پخش کنید. در ادامه مخلوط برنج و تخممرغ را به قابلمه اضافه کنید و با کف دست یا پشت قاشق مواد را فشار دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی ته چین اسفناج؛ با مرغ و گوشت چرخ کرده
مرحله هفتم: ته چین را آماده کنید
حالا گوشت سرخ شده و بادمجانها را روی مایه ته چین قرار دهید. زرشک را برای چند دقیقه کوتاه در روغن تفت دهید و روی بادمجانها بریزید. سپس باقیمانده برنج را روی مواد بریزید. دوباره با کف دست یا پشت قاشق مواد ته چین را فشار دهید.
مرحله هشتم: ته چین گوشت و بادمجان را بپزید
در آخرین مرحله باید مقداری کره یا روغن روی برنج بریزید و یک دمکنی روی درب قابلمه قرار دهید و اجازه دهید ته چین شما برای ۱ ساعت با حرارت ملایم بپزد. بعد از آماده شدن غذا آن را در دیس مورد نظرتان برگردانید و با زرشک تزیین کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ته چین شوید باقالی با مرغ
رسپی ته چین بادمجان و گوشت تکهای
برای تهیه این ته چین با گوشت تکهای باید گوشت را همراه با پیاز، سیر، فلفل سیاه، دارچین و کمی آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
سپس همانند روش قبل به جای گوشت چرخ کرده از گوشت تکهای لابهلای برنج استفاده کنید. برای درست کردن ته چین گوشت ریش ریش و بادمجان نیز میتوانید بعد از پختن گوشت، آن را ریش ریش کنید و لای برنج بریزید.
رسپی ته چین گوشت و بادمجان در فر
برای تهیه این ته چین در فر، باید فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سپس ته چین را به روشی که پیشتر گفته شد در ظرف پیرکس یا قالب آماده کنید.
در آخر چند تکه کره روی ته چین قرار دهید و روی قالب یا ظرف را با فویل آلومینیومی نازک بپوشانید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا هوا به خوبی گردش پیدا کند.
سپس قالب را برای ۱ ساعت در طبقه وسط فر قرار دهید تا ته چین شما آماده شود. برای این که روی ته چین نیز مثل زیر آن طلایی شود، میتوانید…
“““html
در ۱۰ دقیقه آخر پخت غذا، فویل را بردارید و شعله گریل فر را روشن کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ته چین گوجه و بادمجان مجلسی
نکات و فوت و فنهای تهیه ته چین گوشت و بادمجان
در ادامه به چند نکته مهم برای تهیه ته چین گوشت و بادمجان خواهیم پرداخت. با ما باشید.
- برای تزیین ته چین گوشت و بادمجان میتوانید از زرشک، خلال بادام و خلال پسته استفاده کنید.
- برای بهتر شدن طعم ته چین، کمی دارچین و سیر رنده شده به آن اضافه کنید.
- برای رنگ و عطر بهتر، از زعفران به مقدار مناسب استفاده کنید.
- قبل از سرخ کردن بادمجان، کمی نمک روی آنها بریزید و حدود ۱ ساعت صبر کنید. سپس بادمجانها را فشار دهید تا آب آنها گرفته شود. این کار به از بین بردن تلخی و کاهش جذب روغن کمک میکند.
- برای تهیه این غذا حتما از ماست پرچرب استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشد.
- همچنین میتوانید به جای ۵ عدد زرده تخممرغ، از ۲ تا ۳ عدد تخممرغ کامل استفاده کنید.
- برای جلوگیری از بوی نامطبوع تخممرغ، اجازه دهید برنج کاملاً خنک شود و سپس آن را با تخممرغ مخلوط کنید.
- برای جلوگیری از شل شدن ته چین، بهتر است از ماست چکیده به جای ماست معمولی استفاده کنید.
- بعد از ریختن مواد ته چین در قابلمه، حتماً با کف دست فشار دهید تا بعد از پخت به راحتی از قابلمه خارج شود.
- برای جلوگیری از چسبیدن ته چین به قابلمه، از قابلمه نچسب استفاده کنید.
- بعضی افراد برای طعم دادن به ته چین با گوشت چرخکرده، مقدار کمی رب گوجهفرنگی نیز اضافه میکنند.
- اضافه کردن کمی پودر سماق و فلفل قرمز به گوشت، طعم بینظیری به آن میدهد.
- برای تهیه ته چین گوشت و بادمجان برای ۴ نفر، مواد را به نصف مقدار گفته شده کاهش دهید.
- برای خوشمزهتر شدن مایه ته چین، کمی پودر هل و گلاب به آن اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ته چین مرغ و بادمجان
ته چین گوشت و بادمجان یک غذای خوشمزه ایرانی است که میتوانید برای مهمانیها تهیه کنید. اگر تا به حال این ته چین را نچشیدهاید، بهتر است دست به کار شوید و آن را طبق این رسپی از مجله آشپزی رضیم آماده کنید.