رسپی خوراک زردک و سیب زمینی سوخاری تند با گراتن سبزیجات

“`html
بسیاری از افراد وقتی به کریسمس نزدیک میشوند، به آمادهسازی سنتی میپردازند و فکر میکنند که تنها کاری که باید انجام دهند، پخت یک بوقلمون کامل است با چندین نوع دورچین. اما لازم است بدانید که پختن بوقلمون بعد از تمام زحمتهایی که میکشید، باز هم ممکن است تکراری باشد و به همین خاطر من چندان علاقهای به پخت بوقلمون در خانه ندارم.
در واقع، آمادهسازی بوقلمون و مخلفاتش در شب کریسمس میتواند خیلی وقتگیر و سخت باشد و در آشپزخانههای کوچک امروز، این کار چالشهای خاص خود را دارد. همچنین، ما همگی سرآشپز نیستیم و به همین دلیل باید زمان زیادی را در آشپزخانه برای پخت این غذا صرف کنیم. برای داشتن یک غذای متنوعتر در کریسمس، پیشنهاد میکنم که به سراغ ترکیبی از غذاهای مختلف با بافتهای متفاوت ترد، خامهای و آبدار بروید؛ با این تنوع، غذاهای شما نه تکراری و نه خستهکننده خواهند بود. در این مقاله از مجله رضیم با رسپی غذای کریسمسی متفاوت آشنا میشوید.
خوراک سوسیس چوریتسو با زردک آب پز
زردک یکی از سبزیجاتی است که معمولاً به صورت سرخ شده استفاده میشود، اما به خاطر طعم شیرینش، میتوانید آن را با سوسیس چوریتسو نیز سرو کنید.
مواد لازم خوراک زردک آب پز و سوسیس چوریتسو
سوسیس چوریتسو ورقهای خرد شده | ۲۲۵ گرم |
موسیر | ۲ عدد |
کره | ۵۰ گرم |
سیر | ۳ حبه |
رزماری | ۳ شاخه |
زردک | ۸۰۰ گرم |
آب | ۳۰۰ میلیلیتر |
آب مرغ داغ | ۳۵۰ میلیلیتر |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
پوست لیموی رنده شده | ۱/۲ لیمو |
سرکه انگور طبیعی | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
برگ جعفری خرد شده | ۱ مشت |
رسپی زردک آب پز و سوسیس چوریتسو
- مدت زمان آمادهسازی: ۱۵ دقیقه
- مدت زمان پخت: ۵۰ دقیقه
- مناسب برای: ۶ نفر
برای شروع، سوسیس چوریتسو را به صورت ورقهای خرد کنید و در یک تابه بزرگ بریزید. شعله گاز را با حرارت متوسط روشن کنید و سوسیسها را به مدت ۳ دقیقه تفت دهید تا ترد و قهوهای شوند. بعد از آن، سوسیسها را بردارید. موسیر و کره را به همان تابه اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا موسیرها نرم و شفاف شوند.
سیر و رزماری را اضافه کنید و به مدت یک دقیقه با بقیه مواد تفت دهید. سپس نیمی از جعفریهای تازه خرد شده را اضافه کنید. همه مواد را به مدت چند دقیقه تفت داده و مرتب هم بزنید. حالا آب را اضافه کنید و اجازه دهید مواد بجوشند. وقتی حجم آب نصف شد، آب مرغ را اضافه کنید.
سوسیسها را نیز به تابه برگردانید و کمی نمک و فلفل سیاه به مواد اضافه کنید. درب تابه را بگذارید و شعله گاز را کم کنید. اجازه دهید مواد برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزند.
“““html
در آب مرغ بپزید. در این مدت حتما چند بار مواد را هم بزنید. ۵ دقیقه آخر پخت، میتوانید درب ماهیتابه را بردارید.
وقتی سبزیجات خوب پخته شدند، گاز را خاموش کنید. پوست لیمو رنده شده را همراه با سرکه به غذا اضافه کنید. سپس غذا را در ظرف مناسب بکشید و روی آن را با کمی جعفری تازه خرد شده تزئین کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی گراتن شلغم و چغندر
نکات و فوتوفن های رسپی خوراک سوسیس چوریتسو با زردک آبپز
- برای پخت این غذا میتوانید به جای زردک، سیبزمینی، کرفس و شلغم خرد شده استفاده کنید.
- اگر گیاهخوار هستید، میتوانید چوریتسو را حذف کرده و ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک قاشق چایخوری پاپریکا دودی به غذا اضافه کنید. به جای آب مرغ نیز میتوانید از آب سبزیجات استفاده کنید.
سیبزمینی کبابی با فلفل، ریحان و سیر
سیبزمینی کبابی یکی از غذاهای خوشمزه است که برای تهیه آن باید سیبزمینیها را در آب بجوشانید و بعد با نمک و روغن آماده کنید. برای پخت این غذا باید سیبزمینیها را در فر قرار دهید.
چون دماهای فرها متفاوت است، برخی افراد سیبزمینیها را ترد و کوچک دوست دارند و برخی دیگر کمی نرمتر. بنابراین، مدت زمان پخت تقریبی بوده و پخت کامل سیبزمینیها ممکن است حدود یک ساعت و ۲۰ دقیقه طول بکشد.
مواد لازم سیبزمینی کبابی با فلفل، ریحان و سیر
سیبزمینی خرد شده | ۲ کیلوگرم |
روغن نباتی | ۶۰۰ میلیلیتر |
نمک دریا | به مقدار لازم |
برگ ریحان تازه خرد شده | ۲۰ گرم |
سیر رنده شده | ۲ حبه |
فلفل قرمز خرد شده | ۲ عدد |
رسپی سیبزمینی کبابی با فلفل، ریحان و سیر
- مدت زمان آمادهسازی: ۱۵ دقیقه
- مدت زمان پخت: ۲ ساعت
- مناسب برای: ۶ نفر
برای تهیه این غذا باید سیبزمینیها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. سپس آنها را به تکههای نسبتاً درشت خرد کنید. حالا سیبزمینیها را در ماهیتابه بزرگ بریزید و با آب سرد بپوشانید. کمی نمک به آن اضافه کنید و ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید. حدود ۲۰ دقیقه منتظر بمانید تا سیبزمینیها کاملاً نرم شوند. سپس آنها را آبکش کنید. در ادامه، سیبزمینیها را روی سینی بچینید و بگذارید تا کاملاً خنک شوند.
فر را با دمای ۲۳۰ درجه سانتیگراد (۴۵۰ فارنهایت) روشن کنید. نیمی از روغن را در سینی فر بریزید و آن را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا داغ شود. وقتی روغن داغ شد، سیبزمینیها را به آرامی در سینی بچینید و کمی نمک به آنها اضافه کنید. روی سینی را با فویل بپوشانید و در فر قرار دهید.
در این مرحله نباید سیبزمینیها را روی هم قرار دهید. بعد از ۲۰ دقیقه، سیبزمینیها را از فر خارج کنید. دوباره مقداری روغن در سینی بریزید و بقیه سیبزمینیها را به همین روش درست کنید. سیبزمینیهای داغ را در ظرف مناسب بکشید و سپس ریحان خرد شده، سیر و فلفل چیلی خرد شده را به آن اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کاسرول مرغ و بروکلی
نکات و فوتوفن های رسپی سیبزمینی کبابی با فلفل، ریحان و سیر
- برای تهیه این غذا میتوانید سیبزمینیها را ۲۴ ساعت قبل آبپز کنید و در یخچال قرار دهید و سپس ۶ ساعت قبل از شام در فر قرار دهید.
“““html
گراتن کلم سیاه، تره فرنگی، کلم بروکسل
کلم سیاه یا کاولو نرو یک نوع خاص از کلم است که برای تهیه این گراتن مورد استفاده قرار میگیرد. ترکیب این کلم با تره فرنگی خوشبو، پنیر و خامه بسیار خوشمزه است.
مواد لازم گراتن کلم سیاه، تره فرنگی، کلم بروکسل
روغن زیتون | ۱ قاشق غذاخوری |
کره | ۲ قاشق غذاخوری |
تره فرنگی | ۴۵۰ گرم (حدود ۳ عدد متوسط) |
کلم بروکسل | ۴۰۰ گرم |
کلم سیاه | ۳۰۰ گرم |
خامه | ۹۰۰ میلیلیتر |
پنیر پارمسان | ۷۰ گرم |
جوز هندی | به مقدار لازم |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه آسیاب شده | ۱ قاشق چایخوری |
سس خردل دیژون | ۲ قاشق غذاخوری |
ترخون تازه | ۱ دسته |
سیر | ۲ حبه |
رسپی گراتن کلم سیاه، تره فرنگی، کلم بروکسل
- مدت زمان آمادهسازی: ۱۵ دقیقه
- مدت زمان پخت: ۸۰ دقیقه
- مناسب برای: ۶ نفر
برای درست کردن این غذا، ابتدا تره فرنگی را بشویید و آن را به صورت نازک برش دهید. کره و روغن را در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. سپس تره فرنگی را به ظرف اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا نرم شود. ادامه دهید با شستن کلم بروکسل و کلم سیاه.
ساقهها و برگهای کلم سیاه را خرد کرده و کلم بروکسل را هم به صورت ریز خرد کنید و در …
“““html
یک ماهیتابه را روی حرارت متوسط قرار دهید. یک قاشق غذاخوری آب به مواد اضافه کرده و درب ماهیتابه را بگذارید. اجازه دهید سبزیجات به مدت ۱۰ دقیقه بپزند و در این مدت چند بار آنها را هم بزنید.
فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد (۳۹۰ درجه فارنهایت) روشن کنید تا گرم شود. خامه و نصف پنیر پارمسان را با هم مخلوط کنید. مقداری جوز هندی رنده شده، نمک، فلفل، خردل، ترخون خرد شده و سیر رنده شده به این مخلوط اضافه کنید.
حال سبزیجات پخته شده را در یک ظرف بزرگ یا قالب مناسب بریزید. مخلوط خامه را روی سبزیجات بریزید و به خوبی پخش کنید. باقیمانده پنیر پارمسان را روی مواد بپاشید. روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید.
سپس ظرف را به مدت ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید. بعد از نیم ساعت فویل را بردارید و بگذارید گراتن به مدت ۲۰ دقیقه دیگر بپزد. وقتی غذا آماده شد، آن را از فر بیرون بیاورید. قبل از سرو کردن غذا حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید و بعد میل کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی گراتن کدو سبز با سس سفید
نکات و فوتوفنهای تهیه گراتن کلم سیاه، تره فرنگی و کلم بروکسل
- میتوانید مواد این گراتن را ۲ روز قبل آماده کرده و در یخچال بگذارید و سپس فقط در فر قرار دهید تا بپزد.
- قبل از قرار دادن گراتن در فر، حتماً فر را گرم کنید.
- برای تهیه این گراتن میتوانید به جای کلم سیاه از انواع دیگر کلم و پیاز نیز استفاده کنید.
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به سه رسپی ساده و خوشمزه برای کریسمس اشاره شد. میتوانید با تهیه این غذاهای متنوع و جذاب، چهرهای جدید به میز شام کریسمس خود بدهید.
منبع: theguardian