رسپی

رسپی خوراک قفقازی؛ خوشمزه با مرغ و سبزیجات

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

خوراک قفقازی یا خوراک مرغ و سبزیجات یکی از پیش غذاهای محبوب است که معمولاً در مهمانی‌ها سرو می‌شود. این پیش غذا در واقع یک سالاد گرم است که می‌توانید آن را در یک ظرف بزرگ یا لیوان‌های کوچک سرو کنید. همراه با مجله رضیم باشید تا طرز تهیه خوراک قفقازی را برای شما توضیح دهیم.

مواد لازم جهت تهیه خوراک قفقازی

برای تهیه خوراک قفقازی به مواد زیر نیاز دارید:

کدو سبز ۳ الی ۴ عدد
بادمجان قلمی ۳ الی ۴ عدد
هویج ۳ الی ۴ عدد
لوبیا سبز خرد شده ۱ و نیم الی ۲ پیمانه
پیاز داغ به مقدار لازم
سینه مرغ ۱ عدد
ماست همزده یا چکیده ۲ پیمانه
ماست موسیر ۲ سوم پیمانه
سس مایونز ۲ قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه یا فلفل قرمز به مقدار لازم
سیر ۲ الی ۳ حبه
گردوی خرد شده نصف پیمانه

مراحل تهیه خوراک قفقازی

مراحل تهیه خوراک قفقازی به شکل زیر است:

مرحله اول: آماده‌سازی پیاز داغ

در مرحله اول، پیاز داغ را درست کنید. برای این کار، پیازها را با دست یا رنده، به صورت خلالی و نازک خرد کنید.

پیازها باید به یک اندازه باشند. سپس آن‌ها را داخل تابه بریزید.

پیازها را روی حرارت ملایم تفت دهید تا آب آن‌ها تبخیر شود، حجم آن‌ها کمتر شود و نرم شوند.

وقتی آب پیازها کاملاً تبخیر شد، آن‌ها را از تابه خارج کنید و کمی روغن در تابه بریزید. اجازه دهید روغن خوب داغ شود و سپس پیازها را به آن اضافه کنید.

مقدار روغن باید کافی باشد تا پیازها بتوانند به راحتی سرخ شوند و…

“““html

بتوانند آزادانه حرکت کند. اگر مقدار روغن کم باشد پیازها به جای ترد بودن حالت خمیری پیدا می‌کنند.

حرارت هم نباید خیلی کم باشد؛ حرارت متوسط برای سرخ کردن پیاز مناسب است.

مرحله دوم: اضافه کردن زعفران

اجازه دهید پیازها سرخ شوند. وقتی کم کم شروع به جمع شدن کردند کمی زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ بگیرند.

مقدار زعفران نباید انقدر زیاد باشد که پیازها از جوش بیفتند. رنگ زعفران هر چقدر غلیظ‌تر و پررنگ‌تر باشد رنگ پیاز داغ شما هم زیباتر می‌شود. علاوه بر رنگ، زعفران طعم و عطر عالی هم به پیاز داغ می‌دهد.

رسپی خوراک قفقازی؛ خوشمزه با مرغ و سبزیجات

اجازه دهید پیازها کاملا سرخ شوند و حالت ترد پیدا کنند. سپس آن‌ها را از صافی رد کنید.

توجه کنید که پیازها را نباید بیش از حد روی حرارت نگه دارید که تغییر رنگ بدهند و مایل به قهوه‌ای باشند وگرنه رنگ و عطر عالی زعفران از بین می‌رود.

اجازه دهید پیازهای سرخ شده داخل صافی بمانند و هر ازگاهی زیر و رو کنید تا هم هوا بخورند و حالت ترد پیدا کنند و هم روغن اضافی‌شان کاملا خارج شود.

بیشتر بخوانید: رسپی دلمه برگ چغندر، طعمی تازه و متفاوت

مرحله سوم: تفت دادن کدو، بادمجان و هویج

کدوها را پوست بگیرید و با کمک رنده یا دست، خلالی خرد کنید. برای کدوها حتی می‌توانید از کاتر دالبر برای خلالی کردن سبزیجات استفاده کنید.

کدوها را داخل تابه بریزید و با دو قاشق روغن تفت دهید تا بپزند. نیازی نیست که کدوها خیلی سرخ شوند؛ کدو بافت لطیفی دارد و در زمان کمی می‌پزد و مغز پخت می‌شود.

سعی کنید کدو را بیش از حد هم نزنید تا خمیری و خرد نشود. بعد کدوها را از تابه خارج کنید و داخل صافی بگذارید تا روغن اضافی‌شان خارج شود.

بادمجان‌ها را هم با رنده یا دست خلالی خرد کنید و داخل تابه با مقدار کمی روغن با حرارت کم تفت دهید تا بپزند.

بادمجان‌ها نسبت به کدو ممکن است روغن بیشتری ببرند. سپس آن‌ها را از تابه خارج کنید و داخل صافی بگذارید تا روغن اضافی‌شان خارج شود.

هویج‌ها را با رنده خرد کنید و داخل تابه بریزید. مقداری آب داخل تابه بریزید و در تابه را بگذارید تا هویج‌ها کمی بخار پز شوند.

وقتی آب هویج‌ها کاملا تبخیر شد در تابه را بردارید و دو قاشق روغن اضافه کنید. بعد کمی تفت دهید تا سرخ شوند.

حال هویج‌ها را از تابه خارج کنید و داخل صافی بگذارید تا روغن اضافی‌شان خارج شود.

در صورت دلخواه می‌توانید به بخارپز کردن هویج بسنده کنید و دیگر سرخش کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی خوراک لوبیا چیتی

رسپی یک پیش غذای خوشمزه و مخصوص

مرحله چهارم: بخار پز کردن لوبیا سبز

لوبیا سبز را با دست خرد کنید. بهتر است که اجزای این خوراک همگی خلالی و یک اندازه باشند. پس لوبیا سبز را هم درشت‌تر خرد کنید.

لوبیا سبزها را با مقداری آب داخل قابلمه بپزید تا کاملا بخار پز شوند و بعد اجازه دهید کمی از دما بیفتند.

مرحله پنجم: پخت سینه مرغ

سینه مرغ را به همراه یک پیاز داخل تابه با کمی روغن تفت دهید و بعد نمک و ادویه‌های دلخواه را اضافه کنید.

سپس آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید که بپزد. بعد از پخت آن را با دست یا چنگال ریش ریش کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی خوراک مرغ و لوبیا سبز

مرحله ششم: تهیه سس

داخل ظرفی ماست همزده، ماست موسیر و سس مایونز را کاملا مخلوط کنید.

بعد سیر را رنده و اضافه کنید. نمک مورد نیاز غذا را هم به ماست اضافه کنید و به دلخواه کمی فلفل سیاه یا فلفل قرمز اضافه و مخلوط کنید.

برای این خوراک باید از ماست همزده یا چکیده و خامه‌ای استفاده کنید که داخل غذا آب نیندازد.

همچنین در صورت دلخواه می‌توانید ماست موسیر و سس مایونز را حذف کنید و فقط از ترکیب ماست همزده و سیر و نمک استفاده کنید.

سیر طعم خیلی خوبی به این غذا می‌دهد. پس بهتر است آن را حذف نکنید.

مرحله هفتم: انتقال مواد به ظرف سرو

ترکیب ماست را دو قسمت کنید. نصف آن را داخل ظرف سرو بریزید و کف ظرف پخش کنید.

بعد لوبیا سبز پخته را روی ماست بریزید تا روی آن را به صورت یک لایه بپوشاند.

حال کدوی پخته را روی لوبیا سبز بریزید.

بعد
“““html

هویج پخته را روی کدو بچینید و بعد مرغ ریش ریش شده را روی آن بریزید.

سپس بادمجان پخته شده را روی مرغ‌ها بگذارید و در انتها پیاز داغ زیاد و گردوی خرد شده را روی بادمجان‌ها بریزید.

هر چه پیاز داغ بیشتر باشد، این غذا خوشمزه‌تر خواهد شد. نصف دیگر ماست را روی مواد بریزید تا همه چیز را کاملاً بپوشاند.

بیشتر بخوانید: رسپی دیبیجا گیلانی خوشمزه

نکات طلایی در تهیه خوراک قفقازی

مرحله هشتم: سرو کردن

زمانی که غذایی را سرو می‌کنید، همه مواد با هم ترکیب می‌شوند. می‌توانید برای تزئین از سبزیجات مختلف استفاده کنید.

خوراک قفقازی یکی از پیش غذاهای پرطرفدار و خوشمزه برای مهمانی‌هاست و معمولاً زود تمام می‌شود.

نکات طلایی در تهیه خوراک قفقازی

در ادامه به چند نکته مهم برای تهیه خوراک قفقازی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • اگر دوست دارید، می‌توانید به جای ظرف بزرگ از ظرف‌های کوچک یا لیوان‌های تک‌نفره برای سرو غذا استفاده کنید که ظاهر جالبی دارد.
  • می‌توانید از سبزیجات دیگری مثل چیپس سیب‌زمینی یا قارچ نیز در غذا استفاده کنید.
  • به جای مرغ می‌توانید از گوشت چرخ کرده هم بهره ببرید.
  • خوراک قفقازی را هم به صورت ولرم و هم به صورت سرد می‌توانید سرو کنید.

در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، رسپی خوراک قفقازی را برای شما شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتماً این پیش غذای خوشمزه را در خانه درست کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا