رسپی خوراک لوبیا چیتی + نکات و فوتوفن ها

“`html
خوراک لوبیا چیتی یکی از غذاهای ساده، مفید و خوشمزه ایرانی است که به روشهای مختلفی تهیه میشود. در این مقاله از مجله رضیم رسپی این خوراک جذاب را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید رسپی خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
ابتدا لوبیاها را تمیز کنید و در آب سرد برای ۶ تا ۸ ساعت بخیسانید. پیاز را خرد کنید و با کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی شود، سپس سیر پوره شده را اضافه کرده و کمی تفت دهید. رب گوجهفرنگی و ادویهها را به مخلوط اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید. گوجهفرنگیها را پوره کنید و به این ترکیب اضافه کنید، کمی بپزید تا آب آن کم شود.
سپس لوبیا و سیبزمینی را به قابلمه افزوده و با آب بپزید تا نرم شوند. بعد از پخت، سیبزمینی را از قابلمه خارج کنید و پوره کنید، سپس آن را به غذا اضافه کرده و با مقداری نمک و آبلیمو طعم غذا را تنظیم کنید. چند دقیقه دیگر بپزید و به دلخواه تزیین و سرو کنید. رسپی این غذا را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم خوراک لوبیا چیتی
لوبیا چیتی | ۲ پیمانه |
سیب زمینی | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۳ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
آب | ۳ پیمانه |
لیموترش | ۱ عدد (اختیاری) |
مراحل خوراک لوبیا چیتی
- مدت زمان آماده سازی: ۲-۳ ساعت
- مناسب برای: ۳-۴ نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی لوبیا چیتی
ابتدا لوبیا چیتی را تمیز کرده و با آب سرد بخوبی بشویید تا گرد و غبار آن از بین برود.
لوبیاهای شسته شده را به مدت ۶ تا ۸ ساعت یا حتی یک شب کامل در آب سرد بخیسانید تا نرم شوند.
در این مدت چند بار آب لوبیاها را عوض کنید و آب تازه به آن بیفزائید.
خیساندن لوبیاها قبل از پخت، باعث کاهش نفخ و همچنین کم کردن زمان پخت آنها میشود.
بیشتر بخوانید: رسپی عدسی
مرحله دوم: آماده سازی پیاز و سیر
پیاز را بشویید و پوست آن را بگیرید. سپس با چاقو آن را به صورت ریز خرد کنید.
در قابلمهای که میخواهید لوبیا چیتی را در آن بپزید، کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نرم و طلایی شوند.
“““html
و طلایی شود.
سیر را پس از پوست گرفتن، پوره و له کنید. پوره سیر را به پیازها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
مرحله سوم: اضافه کردن ادویهها و رب گوجه فرنگی
زردچوبه و فلفل سیاه را به محتویات درون قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
سپس رب گوجه فرنگی را به محتویات درون قابلمه بیفزایید. ۲-۳ دقیقه دیگر تفت دهید تا رب رنگ باز کند و بوی خامیاش کاملاً گرفته شود.
مرحله چهارم: آمادهسازی و افزودن گوجه فرنگی
گوجهفرنگیها را بشویید و با کمک رنده، میکسر، خردکن یا مخلوطکن پوره و له کنید.
پوره گوجهفرنگی را به ترکیب درون قابلمه اضافه کنید و چند دقیقهای زمان دهید تا آب اضافی پوره تبخیر شود و کمی رنگش تغییر کند.
مرحله پنجم: افزودن لوبیا، سیبزمینی و آب
سیبزمینی را پس از شستن پوست بگیرید و به صورت کامل به محتویات درون قابلمه بیفزایید. (سیبزمینی را برش نزنید)
لوبیاهای خیسانده شده را نیز به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را کمی به هم بزنید تا طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند.
به مقدار مناسب آب به خوراکتان بیفزایید و حرارت را زیاد کنید تا مواد درون قابلمه به نقطه جوش برسند.
سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید. ۱-۱.۵ ساعت زمان دهید تا با حرارت کم خوراک لوبیا بپزد و لوبیاها کاملاً نرم شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی مرجی شورباسی به روش آذری
مرحله ششم: پوره کردن سیبزمینی و تنظیم چاشنی
پس از گذشت زمان اعلام شده، سیبزمینی را از خوراک خارج کنید و درون کاسه مناسبی قرار دهید تا کمی خنک شود.
سپس با کمک گوشتکوب یا چنگال سیبزمینی پخته شده را پوره و له کنید.
پوره سیبزمینی را به محتویات درون قابلمه برگردانید.
با مقدار مناسبی نمک و آب لیموترش چاشنی خوراک را متناسب با ذائقتان تنظیم کنید.
۵-۸ دقیقه دیگر زمان دهید تا همه مواد با هم بپزند و طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند.
خوراک لوبیای جذاب و خوشمزه شما آماده سرو و نوش جان کردن است.
آن را در کاسه سرو بریزید و با مقداری جعفری تازه ساطوری شده، پول بیبر یا اسلایس لیموترش تزیین کنید.
خوراک لوبیا را میتوانید با انواع نان یا حتی برنج سرو کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی خوراک کدو حلوایی با گوشت چرخ کرده
نکات طلایی برای خوشمزهتر شدن خوراک لوبیا چیتی
در ادامه به چند نکته طلایی برای خوشمزهتر شدن خوراک لوبیا چیتی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- برای تهیه خوراک لوبیا چیتی از لوبیاهای با کیفیت استفاده کنید و حتما لوبیا را به مدت ۶-۸ ساعت قبل از پخت در آب بخیسانید تا هم سریعتر بپزد و هم لعاب بیشتری پیدا کند.
- ترکیب ادویههایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و پودر تخم گشنیز باعث طعمدهی بیشتر به خوراک میشود.
- شما میتوانید در تهیه خوراک از روغن زیتون یا کره استفاده کنید زیرا باعث غنیتر شدن طعم خوراک میشوند و به لعاب انداختن خوراک کمک میکنند.
- رب گوجهفرنگی علاوه بر طعم، به لعاب انداختن خوراک کمک میکند.
- شما به دلخواه میتوانید از گوشت چرخکرده یا گوشت گوسفندی در تهیه خوراک استفاده کنید. اضافه کردن گوشت باعث افزایش طعم و لعاب میشود.
- پیاز داغ طعم خوراک لوبیا چیتی را بهبود میبخشد و لعاب بیشتر ایجاد میکند.
- خوراک لوبیا چیتی را با حرارت کم و مدت مناسب بپزید تا لوبیاها به خوبی پخته شوند و خوراک لعاب دار شود.
- میتوانید برای عطر و طعم بیشتر غذا کمی محلول زعفران در اواخر پخت به خوراک اضافه کنید.
- شما به دلخواه از قارچ اسلایس شده، فلفل دلمههای رنگی، نخود فرنگی یا ذرت نیز میتوانید در تهیه خوراک لوبیا چیتی استفاده کنید.
امیدواریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش کامل و دقیق بالا این خوراک جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در تهیه خوراک لوبیا از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.