رسپی خورشت به اصفهان + نکات خوشمزهتر شدن

“`html
خورشت به اصفهانی یکی از خوشمزهترین و محبوبترین غذاهای ایرانی است که با میوه به تهیه میشود. برخی این خورشت را با گوشت یا برخی با مرغ درست میکنند. در این مقاله از مجله اینترنتی رضیم به مراحل تهیه این خورشت خوشمزه به همراه نکات مهمی که باید در نظر داشته باشید، میپردازیم.
نگاهی سریع به روش پخت
ابتدا پیازها را بشویید و پوست بکنید. سپس آنها را به قطعات کوچک برش دهید. پیازها را در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. اگر دوست دارید، گردوهای آسیاب شده را به پیازها اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. گوشت گوسفندی را بشویید و به قطعات کوچک تر برش دهید و سپس با فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید تا رنگ آن تغییر کند. بعد از آن، آب جوش را اضافه کرده و اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد. بههای خرد شده را در روغن تفت داده و با رب انار مخلوط کنید و به خورشت اضافه کنید. در آخر، زعفران دمکرده و نمک را اضافه کنید و خورشت را با خلال پسته تزیین کنید. این خورشت را با برنج زعفرانی سرو کنید. با ما در ادامه همراه باشید.
مواد لازم خورشت به اصفهانی
پیاز | ۲ عدد |
بِه | ۲ عدد |
گردو آسیاب شده | ۲۰۰ گرم |
گوشت گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
رب انار | ۳ قاشق غذاخوری |
آب جوش | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن مایع | به میزان لازم |
مراحل پخت خورشت به اصفهانی
مدت زمان آمادهسازی: ۵۰-۶۰ دقیقه
مناسب برای: ۴-۵ نفر
درجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی پیاز
پیازها را بشویید و پوست بکنید. سپس آنها را به شکل قطعات کوچک خرد کنید.
در قابلمهای که برای پخت خورشت انتخاب کردهاید، مقداری روغن بریزید و پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید. آنها را کمی تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
مرحله دوم: اضافه کردن…
“““html
گردو (اختیاری)
گردوهای آسیاب شده را به مخلوط داخل تابه اضافه کنید. با حرارت زیاد، گردوها را به مدت ۵ تا ۷ دقیقه تفت دهید تا طلایی و خوشبو شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی مرغ ترش با زرشک و رب انار
مرحله سوم: افزودن گوشت و ادویهها
گوشت گوسفندی را بشویید و با چاقو آن را به قطعات کوچکتر برش بزنید. گوشتهای خرد شده را به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا رنگ آنها عوض شود و طلایی شوند. سپس فلفل سیاه را به گوشت اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر فلفل آزاد شود.
بیشتر بخوانید: رسپی خورشت انار و بادمجان برای شب یلدا
مرحله چهارم: افزودن آب جوش و پخت گوشت
آب جوش را به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا به نقطه جوش برسد. سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید ۳۰-۴۰ دقیقه بگذرد تا گوشت خوب بپزد.
مرحله پنجم: آماده سازی و افزودن به
بهها را بشویید و با چاقو آنها را به اندازههای یکسان برش بزنید. بهتر است که بهها را به اندازه گوشت برش بزنید.
در تابه دیگری مقداری روغن بریزید و بهها را ۳-۶ دقیقه در روغن تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهند. سپس رب انار را به آنها اضافه کنید و ۲-۳ دقیقه دیگر تفت دهید تا رب تغییر رنگ دهد. بههای تفت داده شده را به خورشت اضافه کنید.
مواد را به هم بزنید و درب قابلمه را ببندید. ۱۵-۲۵ دقیقه دیگر زمان دهید تا بهها در خورشت بپزند.
بیشتر بخوانید: ۲ رسپی مرغ پرتقالی + نکات و فوتوفنها
مرحله ششم: افزودن محلول زعفران و نمک
به مقدار دلخواه محلول زعفران و نمک به خورشت اضافه کنید و کمی زمان دهید تا خورشت به لعاب مناسب برسد.
مرحله هفتم: تزیین و سرو خورشت
خورشت خوشمزه شما آماده است. آن را در ظرف سرو ببرید و با مقداری خلال پسته تزیین کنید.
این خورشت را میتوانید با برنج زعفرانی، نان تازه و سبزیجات تازه سرو کنید.
شما میتوانید همین روش را برای پخت خورشت به با مرغ هم استفاده کنید، با این تفاوت که زمان پختش کمتر میشود.
بیشتر بخوانید: رسپی خورشت ناردون
بیشتر بخوانید: رسپی خورشت کرفس با مرغ
۶ نکته طلایی برای خوشمزهتر شدن خورشت اصفهانی
- زعفران دمکرده عطر و طعم بینظیری به این خورشت میدهد.
- پیازهای سرخ شده باید طلایی و کاراملی باشند تا طعم عمیقتری به خورشت بدهند.
- پخت خورشت با حرارت ملایم باعث میشود که گوشتها نرم و طعمها به خوبی ترکیب شوند.
- گردوها را بعد از سرخ شدن پیاز اضافه کنید تا عطر و طعم خود را حفظ کنند.
- مقدار رب انار را بر اساس سلیقه خود تنظیم کنید تا خورشت به مقدار مناسب ترش یا شیرینتر باشد.
- اطمینان حاصل کنید که گوشتها کاملاً پخته و نرم شده باشند تا خورشت خوشمزهتری داشته باشید.
امیدواریم که رسپی فوق برای شما که به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی علاقهمند هستید، مورد توجه قرار گرفته باشد و شما نیز با روش ساده و آسان فوق این خورشت خوش طعم و جذاب پاییزی را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید. اگر شما ترفندهای دیگری برای خوشمزهتر شدن این خورشت دارید، خوشحال میشویم که آنها را در قسمت نظرات با ما و دیگر دوستان به اشتراک بگذارید.