رسپی خورشت ریحان با بادمجان؛ ترکیبی بینظیر از عطر و طعم

“`html
خورش ریحان با بادمجان یکی از غذاهای قدیمی و خوشمزه ایرانی است که ممکن است نام آن را نشنیده باشید. ترکیب بوی خوب ریحان و طعم بادمجان در کنار هم بسیار جالب و منحصر به فرد است. در این مقاله از مجله رضیم طرز تهیه خورشت ریحان با بادمجان را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه خورشت ریحان با بادمجان
مواد لازم برای تهیه این خورشت به شرح زیر است:
بادمجان | ۳ تا ۴ عدد |
گوشت خورشتی (گوسفندی یا گوساله) | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
ریحان تازه | ۲ دسته |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
آبغوره | ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
مراحل تهیه خورشت ریحان با بادمجان
- مدت زمان آمادهسازی و پخت این خورشت حدود ۴۵ تا ۵۵ دقیقه است.
- این مقدار مواد برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است و میتوانید با کم و زیاد کردن مواد، خورشت بیشتری درست کنید.
- تهیه این خورشت در سطح متوسطی از سختی قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی ریحان
ریحانهای تازه را با آب سرد بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافیشان خارج شود.
سپس ریحانها را روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا خشک شوند.
بعد از اینکه ریحانها خشک شدند، آنها را به صورت ریز خرد کنید. برای سرعت بیشتر میتوانید از خردکن یا میکسر استفاده کنید.
در یک ماهیتابه، ریحانهای خرد شده را با کمی روغن نازک و به آرامی تفت دهید تا عطر آنها بیرون بیاید و نرم شوند، ولی مراقب باشید که بیش از حد سرخ نشوند.
سرخ کردن ریحانها باعث میشود عطر آنها در خورشت بهتر پخش شود، اما باید دقت کنید که نسوزند تا طعم تلخی به غذا ندهند.
در صورت تمایل، میتوانید کمی نعناع تازه نیز به این خورشت اضافه کنید تا طعمی متفاوت به وجود آورد.
مرحله دوم: آمادهسازی پیاز
پیاز را بشویید و پوست بکنید. با چاقو آن را به صورت نگینی خرد کنید.
درون قابلمهای که میخواهید خورشت را بپزید، مقداری روغن بریزید و پیازهای خرد شده را کمی تفت دهید تا طلایی و نرم شوند.
مرحله سوم: اضافه کردن گوشت و ادویهها
وقتی پیازها طلایی شدند، گوشت خورشتی را به قابلمه اضافه کنید.
گوشت را با پیاز خوب تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
در این مرحله کمی زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به گوشت و پیاز اضافه کنید و مواد را به خوبی مخلوط و تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
تفت دادن گوشت با پیاز و ادویهها باعث میشود طعم و عطر گوشت در خورشت بهتر حفظ شود و خورشت شما خوشمزهتر شود.
“`
بیشتر بخوانید: رسپی خورشت گردو بادمجان
مرحله چهارم: اضافه کردن ریحان و آب
ریحانهای سرخ شده را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید.
بعد، به قابلمه آب اضافه کنید به اندازهای که روی مواد را بپوشاند.
قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید گوشت و ریحان به آرامی بپزند تا طعمها با هم ترکیب شوند.
زمان پخت گوشت به نوع آن بستگی دارد، اما به طور معمول بین ۴۰ تا ۶۰ دقیقه طول میکشد تا کاملاً نرم و پخته شود.
مرحله پنجم: آماده سازی بادمجان
در این مرحله، بادمجانها را پوست کنید و به صورت طولی یا حلقهای بریشید.
بادمجانها را در مقداری نمک بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود. بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، بادمجانها را با آب بشویید و خشک کنید.
حال، بادمجانها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و نرم شوند.
برای اینکه بادمجانها روغن کمتری بگیرند، میتوانید آنها را بعد از سرخ کردن روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
بهتر است از بادمجانهای قلمی و کمدانه استفاده کنید، چرا که این نوع بادمجانها طعم بهتری دارند و کمتر روغن جذب میکنند.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش گل کلم با گوجه
مرحله ششم: اضافه کردن بادمجان، گوجهفرنگی و آبغوره
بعد از اینکه گوشت و ریحان پخته شدند، بادمجانهای سرخ شده را به خورش اضافه کنید.
همچنین گوجهفرنگیها را به صورت حلقهای برش دهید و به قابلمه اضافه کنید.
در این مرحله، با آبغوره و کمی نمک نیز به خورش اضافه کنید و بگذارید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه دیگر با حرارت ملایم بپزد تا بادمجانها و گوجهفرنگیها طعم خورش را به خود بگیرند.
آبغوره به خورش طعمی ترش و لذتبخش میدهد. اگر دوست دارید خورش ترشتر باشد، میتوانید بیشتر آبغوره اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی دیپ بادمجان کبابی و سیر
مرحله هفتم: سرو خورش ریحان با بادمجان
بعد از اینکه خورش کاملاً پخته و جا افتاد، آن را در ظرف سرو بریزید و با برنج زعفرانی یا کته سرو کنید.
امیدواریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم برای شما که به آشپزی علاقه دارید، مفید بوده باشد. اگر دوست دارید طعمهای جدید را امتحان کنید، این خورش را حتماً از دست ندهید. با دنبال کردن این مراحل ساده میتوانید یک خورش ریحان با بادمجان خوشمزه و خاص تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.