رسپی

رسپی خورشت مرغ ناردونی شمالی + نکات و فوت‌وفن ها

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

خورش ناردون که بعضی‌ها آن را با نام مرغ ناردونی هم می‌شناسند، یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای ترش شمالی با مرغ است که طعم بسیار خاص و لذیذی دارد. در این مقاله از مجله رضیم با طرز تهیه خورشت مرغ ناردون و نکات مهم درست کردن این خورش آشنا می‌شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این غذا ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. بعد سیر و تکه‌های مرغ را به آن اضافه کنید. کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مرغ‌ها بزنید و بگذارید خوب سرخ شوند. سپس رب انار و رب گوجه را اضافه کنید و بعد از چند دقیقه، آب انار را نیز اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید تا خورش آرام بپزد و جا بیفتد. برای جزئیات بیشتر در مورد طرز تهیه خورشت ناردون، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم برای خورشت مرغ ناردون

مرغ ۴ تکه
آب انار ۱ و ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
سیر ۳ حبه
پیاز ۱ عدد متوسط
رب انار ۴ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
انار دانه شده ۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار

طرز تهیه خورش مرغ ناردون شمالی

  • مدت زمان آماده‌سازی: ۱ ساعت
  • مدت زمان پخت: ۳ تا ۴ ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد نفرات: ۴ نفر

مرحله اول: سرخ کردن پیاز و سیر

پیاز را بشویید و بعد پوست آن را جدا کنید، سپس آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید. در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز خرد شده را به روغن اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا نرم و کاراملی شود. سپس سیر را خرد یا رنده کنید و در ماهیتابه بریزید و برای چند دقیقه دیگر تفت دهید.

مرحله دوم: سرخ کردن تکه‌های مرغ همراه با سیر و پیاز

در این مرحله تکه‌های مرغ را همراه با کمی زردچوبه و فلفل سیاه مزه‌دار کنید و در ماهیتابه گذاشته و با سیر و پیاز سرخ کنید. وقتی یک طرف مرغ‌ها سرخ شد، آن‌ها را برگردانید تا طرف دیگرشان هم سرخ شوند. سپس تکه‌های مرغ را از قابلمه خارج کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش به با رب انار

مرحله سوم: اضافه کردن رب گوجه و رب انار

حالا وقت اضافه کردن رب گوجه به ماهیتابه است. رب را با سیر و پیاز سرخ کنید تا بوی خام آن گرفته شود. سپس رب انار را اضافه کنید و برای یک دقیقه دیگر تفت دهید.

“““html

دیگر مواد را با هم تفت دهید.

مرحله چهارم: آب انار تازه را اضافه کنید

یک دقیقه بعد از تفت دادن رب انار، می‌توانید آب انار تازه را اضافه کنید. برای اینکه خورشت طعم بهتری داشته باشد، بهتر است از آب انار ملس استفاده کنید.

مرحله پنجم: خورش را آماده کنید

در این مرحله، تکه‌های مرغ را در قابلمه بچینید و درب قابلمه را بگذارید. شعله گاز را کم کنید و بگذارید مرغ‌ها برای سه ساعت در خورشت بپزند تا غذا جا بیفتد.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش عناب و بادام

مرحله ششم: غذا را سرو کنید

در ده دقیقه پایانی پخت، دانه‌های انار را به خورشت اضافه کنید. بعد از اضافه کردن انار، نباید بیشتر از ده دقیقه خورشت را بجوشانید؛ چون در این صورت انارها رنگ خود را از دست می‌دهند و سفید می‌شوند.

در پایان خورشت را بچشید و اگر نیاز بود مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. اگر خورشت طعم ترشی داشت، می‌توانید کمی شکر به آن اضافه کنید. سپس آن را در ظرف بکشید و با برنج سرو کنید.

رسپی خورشت مرغ ناردونی شمالی + نکات و فوت‌وفن ها

بیشتر بخوانید: رسپی خورشت شلغم

نکات و فوت‌وفن‌های رسپی خورشت مرغ ناردون

برای پخت خورشت ناردون، نکات مهم زیر را مد نظر داشته باشید:

  • بهترین گزینه برای تهیه این غذا استفاده از رب انار ملس یا ترش است.
  • اگر نمی‌خواهید خورشت ترش شود، می‌توانید کمی شکر یا چند تکه نبات به آن اضافه کنید.
  • در رسپی مرغ ناردونی با آلو، می‌توانید آلوها را برای چند ساعت در آب بخیسانید و بعد از پخت مرغ‌ها، آنها را به خورشت اضافه کنید.
  • خورشت ناردون باید غلیظ باشد؛ بنابراین اجازه دهید با حرارت ملایم بجوشد تا به غلظت مناسب برسد.
  • برای جلوگیری از بوی زهم مرغ، می‌توانید تکه‌های مرغ را با پیاز، سیر و ادویه‌ها مزه‌دار کرده و برای چند ساعت در یخچال قرار دهید و سپس آنها را در روغن سرخ کنید.
  • اضافه کردن کمی پودر گشنیز، شنبلیله و پاپریکا طعم بهتری به این غذا می‌دهد.
  • اگر از انار شیرین و رب انار شیرین استفاده می‌کنید، می‌توانید کمی آب نارنج یا آبغوره به آن اضافه کنید.
  • به هیچ وجه سیر را از این خورشت حذف نکنید و اگر سیر ندارید، می‌توانید از پودر سیر استفاده کنید.
  • برای تهیه مرغ ناردون با گردو، می‌توانید کمی گردوی آسیاب شده به غذا اضافه کنید.
  • اگر می‌خواهید، می‌توانید مقدار کمی زعفران به مرغ اناری اضافه کنید.
  • برای پخت خورشت ناردون با بوقلمون، می‌توانید از تکه‌های گوشت بوقلمون استفاده کنید به جای مرغ.
  • خورشت ناردون، غذای محبوب شب یلدا در شمال ایران است و می‌توانید این خورشت را در این شب نیز تهیه کنید.
  • اگر نمی‌خواهید از آب انار استفاده کنید، می‌توانید فقط از رب انار بهره ببرید.
  • می‌توانید مقدار رب انار را با توجه به سلیقه خود کم یا زیاد کنید.
  • برای خوشمزه‌تر شدن غذا، می‌توانید مقداری استاک مرغ هم به آن اضافه کنید.
  • رسپی مرغ ناردون مازندران و گیلانی تفاوت چندانی ندارد و معمولاً به یک روش مشابه تهیه می‌شوند.

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم بهترین رسپی خورشت ناردون و فوت‌وفن‌های تهیه این غذای خوشمزه شمالی اشاره شد. اگر تجربه‌ای در تهیه این غذا دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا