رسپی خورش قیمه اسفناج؛ طعمی اصیل و ایرانی

“`html
خورش قیمه و اسفناج یکی از غذاهای قدیمی و محبوب ایرانی است. این خورش ترکیب خاصی از خورش آلو و قیمه دارد که ظاهر متفاوت و جذابی دارد. اگر به دنبال چشیدن طعمهای جدید هستید، پیشنهاد میکنیم این خورش را حتما امتحان کنید. در این مقاله از مجله اینترنتی رضیم، مراحل پخت خورش قیمه و اسفناج را به طور کامل و با نکات مهم برای تهیه آن بررسی خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه خورش قیمه و اسفناج
اسفناج تازه | ۵۰۰ گرم |
گوشت خورشتی (بهتر است گوشت گوسفند باشد) | ۳۰۰ گرم |
لپه | ۱ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
زعفران دمکرده | ۲ قاشق غذاخوری |
رب گوجهفرنگی | ۱ – ۲ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین | به مقدار لازم |
روغن مایع | به میزان لازم |
آبلیمو یا آبغوره | به میزان دلخواه |
رسپی خورش قیمه اسفناج
برای آمادهسازی این خورش، حدود ۴۰-۵۰ دقیقه زمان نیاز دارید.
مواد ارائه شده در این رسپی برای ۲ تا ۳ نفر کافی است و شما میتوانید به راحتی مقدار مواد را بر حسب نیاز خود افزایش دهید تا برای تعداد بیشتری آماده کنید.
سطح دشواری تهیه این خورش متوسط است.
بیشتر بخوانید: رسپی آش چغندر و شلغم؛ جاافتاده و لذیذ
مرحله اول: آمادهسازی لپهها
لپهها را تمیز کنید و در یک کاسه بریزید. کمی آب ولرم به آنها اضافه کنید و به مدت ۲ تا ۳ ساعت بگذارید خیس بخورند. این کار باعث میشود لپهها در زمان پخت نرم شده و خوشطعمتر شوند و نفخ آنها کمتر شود.
بعد از خیس خوردن، لپهها را آبکش کنید و در یک قابلمه دیگر با کمی آب بپزید. لپهها باید نیمپز شوند تا در هنگام پخت خورش تغییر شکل ندهند.
بیشتر بخوانید: رسپی لبو پلو
مرحله دوم: آمادهسازی پیاز
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. سپس آن را به صورت نگینی خرد کنید. در قابلمه ای که میخواهید خورش را طبخ کنید، مقداری روغن بریزید و پیازها را تفت دهید تا کمی طلایی و نرم شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی آش اسفناج با ماست موسیر
“““html
بیشتر بخوانید: رسپی خورشت کرفس مجلسی
مرحله سوم: افزودن گوشت و ادویهها
گوشت خورشتی که شسته و خرد شده است را به پیازهای موجود در قابلمه اضافه کنید و آنها را کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. بعد از اینکه گوشت کمی سرخ شد، زردچوبه، فلفل سیاه و کمی دارچین را به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را خوب هم بزنید تا ادویهها به خوبی با گوشت ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی خورشت گل کلم
مرحله چهارم: اضافهکردن لپه و رب گوجهفرنگی
لپههای نیمپز را به گوشت اضافه کنید و کمی هم بزنید. این کار باعث میشود لپهها طعم گوشت و ادویهها را به خود بگیرند. سپس رب گوجهفرنگی را به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را با هم تفت دهید.
تفت دادن رب گوجهفرنگی باعث میشود طعم خامی آن رفع شود و رنگ خورش زیباتر گردد.
بیشتر بخوانید: رسپی عدس پلو مجلسی
مرحله پنجم: اضافه کردن آب و پخت اولیه خورش
به اندازه کافی آب جوش به قابلمه اضافه کنید و بگذارید مواد به آرامی بجوشند. در این مرحله، خورش باید به مدت ۳۵-۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد تا گوشت و لپهها کاملاً نرم شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش عناب و بادام؛ غذای دوران صفوی
بیشتر بخوانید: رسپی آبگوشت سنتی؛ نکات خوشمزهتر شدن آن
مرحله ششم: آمادهسازی و اضافه کردن اسفناج
اسفناجها را خوب بشویید و سپس به قطعات بزرگ بریده و در یک تابه با کمی روغن تفت دهید.
بعد از اینکه گوشت و لپهها کاملاً پختند، اسفناجهای تفت داده شده را به خورش اضافه کنید و حدود ۱۰-۱۵ دقیقه دیگر بگذارید با مواد بجوشد تا طعمها خوب ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی خورشت قیمه مجلسی
مرحله هفتم: اضافه کردن زعفران و چاشنی
با کمی آبلیمو یا آبغوره طعم خورش را به سلیقه خود تنظیم کنید. در همین مرحله مقداری زعفران حل شده برای رنگ و عطر بهتر به خورش اضافه کنید. سپس مقداری نمک به خورش بزنید.
خورش قیمه اسفناج خوشمزه و زیبا آماده سرو است. آن را در ظرف سرو بریزید و در کنار برنج یا کته میل کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی خورشت زرشک آلو؛ طعمی ملس از مازندران
امیدواریم که این رسپی مورد توجه شما علاقهمندان به آشپزی قرار گرفته باشد و بتوانید این خورش خوشمزه را با روش ساده تهیه کرده و در کنار عزیزان خود نوش جان کنید. اگر شما هم ترفندهای دیگری برای خوشمزهتر کردن این خورش دارید، خوشحال میشویم آنها را در قسمت نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.