رسپی خورش گردو و آلو (یک ناهار مجلسی و خوشمزه)

“`html
خورش گردو و آلو یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که طعم شیرین و ترش آن برای همه جذاب است. این خورش معمولاً با گوشت مرغ یا بوقلمون درست میشود و با برنج زعفرانی سرو میشود. در این مقاله از رضیم بلاگ، مراحل تهیه این خورش خوشمزه را به صورت ساده برای شما توضیح میدهیم.
مواد لازم برای تهیه خورش گردو و آلو
مواد لازم برای تهیه این خورش به توضیح زیر است:
گردو | ۴۰۰ گرم |
آلو بخارا | ۲۰۰ گرم |
گوشت مرغ یا بوقلمون | ۲۰۰ گرم |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
رب انار | ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
شیره انگور | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
آب | به مقدار لازم |
مراحل تهیه خورش گردو و آلو
- زمان لازم برای آمادهسازی و پخت این خورش حدود ۱/۵ تا ۲ ساعت است.
- مواد ذکر شده برای ۴ تا ۳ نفر کافی است و میتوانید با کمی حساب آسان، مواد را بیشتر کنید تا برای تعداد بیشتری تهیه کنید.
- تهیه این خورش متوسط است و خیلی سخت نیست.
بیشتر بخوانید: خواص و مزایای گردو برای کبد چرب + بهترین زمان مصرف
مرحله اول: آمادهسازی مواد
گردوها را خوب آسیاب کنید.
پیاز را بشویید و پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید.
آلو بخارا را هم بشویید و هسته آن را جدا کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش آلو اسفناج با گوشت قلقلی
مرحله دوم: تفت دادن پیاز و گردو
در یک قابلمه مناسب، روغن را گرم کنید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود.
گردو، دارچین و هل را به پیاز اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
برای طعم بهتر، میتوانید از گردوی…
“““html
تازه و تر استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی دمنوش پوست سبز گردو تازه + خواص آن
مرحله سوم: اضافه کردن گوشت
گوشت مرغ یا بوقلمون را به مواد اضافه کرده و کمی سرخ کنید تا رنگ آن تغییر کند.
اگر از گوشت بوقلمون استفاده میکنید، ممکن است کمی زمان بیشتری برای پخت نیاز داشته باشد.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش گردو و زردآلو
مرحله چهارم: اضافه کردن آب و ادویهها
آب جوش را به قابلمه اضافه کنید تا روی مواد را بپوشاند. زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را هم به آن بیفزایید.
بگذارید خورش با حرارت ملایم به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت بپزد تا گوشت کاملاً پخته شود.
بیشتر بخوانید: خواص شگفت انگیز آلو بخارا برای درمان زخم معده + نحوه مصرف
مرحله پنجم: اضافه کردن آلو و رب انار
نیم ساعت قبل از پایان پخت، آلوی بخارا و رب انار را به خورش بیفزایید.
شیره انگور را هم در این مرحله اضافه کنید تا طعم خورش شیرینتر شود.
بیشتر بخوانید: خواص آلو برای افراد مبتلا به کبد چرب
مرحله ششم: پخت نهایی
بگذارید خورش به مدت ۳۰ دقیقه دیگر با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد و روغن بیندازد.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش غوره و کشمش
مرحله هفتم: سرو
خورش گردو و آلو را در ظرف دلخواه سرو کرده و با برنج زعفرانی بگذارید.
برای تزیین خورش، میتوانید از خلال بادام یا پسته استفاده کنید.
نکات طلایی در تهیه خورش گردو و آلو
در ادامه به چند نکته مهم برای تهیه این خورش خوشمزه اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
- برای شیرینتر شدن خورش، میتوانید مقدار شیره انگور را بیشتر کنید.
- حرارت پخت خورش باید ملایم باشد تا گردو نسوزد و خورش روغن بیندازد.
- میتوانید از آلو خشک دیگری مانند آلو لواشک هم استفاده کنید.
- برای طعم متفاوتتر، کمی زعفران دمکرده به خورش اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش سیب گلاب
با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، میتوانید یک خورش گردو و آلو خوشمزه و مجلسی تهیه کنید که از طعم بینظیر آن لذت ببرید. امیدواریم که رسپی فوق مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد.
اگر شما در تهیه این خورش جذاب از نکاتی استفاده میکنید که موجب بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آنها را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.