رسپی دسر زعفرانی (پاناکوتای زعفرانی)؛ خوشمزه و قالبی

“`html
دسر زعفرانی یکی از دسرهای خوشمزه ایرانی است که درست کردن آن خیلی ساده است و با مواد اولیهای که در خانه دارید میتوانید آن را آماده کنید. این دسر طعمی شبیه به بستنی زعفرانی دارد و خوردن آن شما را به یاد خاطرات خوب میاندازد.
اگر شما هم به طعم زعفران و گلاب علاقه دارید و میخواهید یک دسر خوشمزه و آسان درست کنید، با ما در رضیم بلاگ همراه باشید تا با رسپی این دسر زعفرانی محبوب آشنا شوید.
مواد لازم جهت تهیه دسر زعفرانی
برای تهیه دسر زعفرانی به مواد زیر نیاز دارید:
شیر | ۴ پیمانه |
شکر | ۳/۴ پیمانه |
خامه صبحانه | ۲۰۰ گرم |
پودر ژلاتین | ۳ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۳ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۱/۳ پیمانه |
آب | نصف پیمانه |
مراحل تهیه دسر زعفرانی
مراحل تهیه دسر زعفرانی (پاناکوتای زعفرانی) به صورت زیر است:
مرحله اول: حل کردن پودر ژلاتین در آب
ابتدا پودر ژلاتین را در یک کاسه بریزید و نصف پیمانه آب به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید تا حالت اسفنجی بگیرد. سپس بگذارید بماند تا کاملاً با هم ترکیب شوند و ذرات ژلاتین در آب حل شود.
بیشتر بخوانید: رسپی دسر حسو شاهرودی (حصو)
مرحله دوم: ترکیب شیر با شکر و زعفران
در این مرحله، شیر را در یک قابلمه مناسب بریزید. شکر را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و بگذارید تا شکر در شیر حل شود. سپس محلول زعفران را به شیر و شکر اضافه کنید.
توجه: میتوانید مقدار زعفران را بیشتر هم بگذارید.
بیشتر بخوانید: رسپی دسر نشا بوشهری
مرحله سوم:
“““html
اضافه کردن آب و ژلاتین و خامه به شیر
حالا ترکیب آب و ژلاتین را به مخلوط شیر، شکر و زعفران اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ژلاتین کاملاً در شیر حل شود. سپس خامه صبحانه را به بقیه مواد اضافه کنید. توجه داشته باشید که خامه نباید بجوشد.
مرحله چهارم: انتقال مواد زعفرانی به قالب
در این مرحله، قابلمه را از روی حرارت بردارید و بعد گلاب را به دیگر مواد اضافه کنید. برای دسر، قالب مناسبی را در نظر بگیرید. اگر از قالبهای تک نفره سیلیکونی استفاده میکنید، بهتر است قالبها را روی یک سینی قرار دهید و سپس مواد دسر زعفرانی را در قالبها بریزید.
بیشتر بخوانید: رسپی دسر مهلبیه بهار نارنج عربی
مرحله پنجم: آماده شدن دسر
با قاشق یا ملاقه قالبها را پر کنید. به این صورت میتوانید به راحتی سینی را جابجا کنید و نیازی به نگرانی برای جابجایی قالب نیست. قالب را حداقل به مدت ۵ ساعت در یخچال قرار دهید تا دسر کاملاً ببندد.
بعد از این زمان، وقتی دسر به خوبی بسته و شکل گرفته بود، قالب را از یخچال بیرون بیاورید. داخل سینی که قالب را روی آن قرار دادهاید، کمی آب ولرم بریزید تا دسر از دیوارههای قالب به راحتی جدا شود. این کار را یک تا دو دقیقه انجام دهید.
حالا با یک چاقوی تمیز، لبههای دسر را از دیوارههای قالب جدا کنید.
مرحله آخر: سرو کردن دسر
در نهایت دسر را با احتیاط روی ظرف یا بشقاب مورد نظر برگردانید و با پسته یا گلهای محمدی به هر شکلی که دوست دارید تزئین کنید.
دسر زعفرانی شما که خوشرنگ و خوشمزه است آماده است! به همین سادگی میتوانید یک دسر لذیذ تهیه کنید. نوش جان!
بیشتر بخوانید: رسپی فرنی زعفرانی
نکات و فوت و فنهای تهیه دسر زعفرانی
در ادامه به چند نکته مهم برای تهیه دسر زعفرانی (پاناکوتای زعفرانی) اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
- اگر دسر را شیرینتر دوست دارید، بهتر است مقدار شکر را بیشتر کنید. مثلاً از یک پیمانه تا یک و یک چهارم پیمانه! بیشتر از این مقدار باعث میشود دسر خیلی شیرین شود!
- میتوانید از خامه قنادی به جای خامه صبحانه استفاده کنید. در این صورت دسر بافت نرمتری خواهد داشت. اما چون خامه قنادی شیرین است، باید مقدار شکر را کمتر کنید!
- میتوانید از هر نوع قالبی برای تهیه این دسر استفاده کنید.
- دسر را میتوانید در قالبهای تک نفره نیز درست کنید.
“““html
- شما میتوانید از قالبهای بزرگتر برای درست کردن دسر استفاده کنید. این کار به شما این امکان را میدهد که دسر را در لیوانهای کوچک برای مهمانیها سرو کنید که جابجایی آن آسانتر است و دیگر نیازی به نگرانی برای بیرون آوردن دسر از قالب ندارید.
- اگر از قالبهای بزرگتر استفاده میکنید، بعد از اینکه دسر آماده شد و کمی سفت شد، پشت قالب را چند دقیقه زیر شیر آب بگیرید تا دسر راحتتر جدا شود. سپس با چاقو لبههای دسر را از قالب جدا کرده و دسر را به آرامی روی ظرف دلخواه برگردانید.
- نیازی به چرب کردن قالب نیست، چون خامه چربی لازم دسر را تأمین میکند. ولی اگر نگران چسبیدن دسر به قالب هستید، میتوانید مقداری کم آن را چرب کنید.
- شما میتوانید به جای پودر ژلاتین، از ورقهای ژلاتین استفاده کنید.
- خامهی زده شده میتواند برای تزیین دسر استفاده شود تا ظاهر زیباتری داشته باشد، اما نگران نباشید؛ این دسر بدون تزیین هم خیلی زیباست!
- محلول زعفران را بهتر است قبل از اضافه کردن به شیر، از صافی رد کنید.
- اگر دوست داشتید، میتوانید ۵۰ گرم پودر پسته قبل از اینکه دسر را در قالب بریزید به آن اضافه کنید و سپس دسر را در قالب بگذارید و در یخچال قرار دهید.
- بهتر است دسر را یک شب در یخچال بگذارید تا کاملاً سفت شود.
امیدوارم این رسپی از مجله آشپزی رضیم برایتان مفید بوده باشد و این دسر ساده و خوشمزه را طبق روش فوق در منزل تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.