رسپی دلمه برگ گیلاس (ایدهای متفاوت برای ناهار)

“`html
مواد لازم برای تهیه دلـمـه برگ گیلاس
مواد لازم برای تهیه دلـمـه برگ گیلاس به شرح زیر است:
برگهای گیلاس تازه و جوان | ۵۰۰ گرم |
آب نمک برای پوشاندن برگها | به مقدار کافی |
برنج ایرانی | ۱ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
پیاز رنده شده | ۱ عدد |
سبزیجات معطر (جعفری، نعنا، شوید) | به مقدار دلخواه |
پیاز داغ | ۲ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین | به مقدار دلخواه |
آب یا آب گوشت | به مقدار لازم |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
لیمو ترش | ۱ عدد |
مراحل تهیه دلـمـه برگ گیلاس
- مدت زمان آمادهسازی و تهیه این دلـمـه حدود ۲-۳ ساعت است.
- مقدار مواد گفته شده در این دستور برای ۳-۴ نفر مناسب است و شما میتوانید با کمی حساب و کتاب مقدار مواد را بیشتر کنید و در حجم بیشتری تهیه کنید.
- تهیه این دلـمـه کمی زمانبر و در حد متوسط دشواری دارد.
مرحله اول: آمادهسازی برگهای گیلاس
برگهای گیلاس را خوب بشویید و دم آنها را با قیچی یا چاقو جدا کنید.
سپس برگها را در یک ظرف مناسب بگذارید و روی آنها آب نمک بریزید تا کاملاً پوشیده شوند.
اجازه دهید برگها به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در آب نمک بمانند تا نرم شوند.
برگهای گیلاس جوان و تازه طعم بهتری دارند.
بیشتر بخوانید: رسپی دلـمـه کلم اناری
بیشتر بخوانید: رسپی بورک میگو (غذای آسان ترکیهای)
مرحله دوم: تهیه مواد میانی
این مرحله تقریباً شبیه به دستور دلـمـه برگ مو است.
برنج را از چند ساعت قبل بخیسانید. در یک تابه مناسب، پیاز رنده شده را با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود.
سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
ادویهها را به ترکیب اضافه کنید و تفت دهید تا عطرشان بلند شود.
“““html
آزاد شود.
رب گوجهفرنگی، سبزیجات تازه خردشده، برنج خیسانده و پیاز داغ را به مخلوط قبلی اضافه کنید و فقط تا زمانی که مواد با هم مخلوط شوند هم بزنید.
حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید تا مواد شما خنک شود.
بیشتر بخوانید: رسپی کوکوی هویج گیاهی (یک غذای خوشمزه و مقوی برای شام)
مرحله سوم: پیچیدن دلمهها
هر برگ گیلاس را روی یک سطح صاف بگذارید و مقدار کمی از مواد میانی را در وسط آن بچینید.
کنارههای برگ را به سمت داخل تا کنید و سپس برگ را رول کنید تا یک دلمه زیبا به دست آید.
بیشتر بخوانید: رسپی دلمه سیبزمینی به روش ایتالیایی
مرحله چهارم: پخت دلمهها
کف یک قابلمه مناسب را با برگهای گیلاس بپوشانید.
دلمهها را به صورت ایستاده و کنار هم در قابلمه بچینید.
آب یا آب گوشت را به قدری روی دلمهها بریزید که روی آنها را بپوشاند.
چند برگ دلمه را بر روی سطح آب قرار دهید تا دلمهها زیر آب باقی بمانند.
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و بگذارید دلمهها به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت با حرارت ملایم بپزند تا برنج کاملاً پخته شود.
بیشتر بخوانید: رسپی خوراک فیله مرغ با سس زردآلو
مرحله پنجم: سرو کردن
قبل از سرو، دلمهها را از آب خارج کرده و در ظرف سرو بچینید.
آب لیمو ترش را روی دلمهها بریزید.
دلمه برگ گیلاس را میتوانید با ماست، دوغ یا سس انار سرو کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی دلمه کلم با مرغ
نکات و فوت و فنهای تهیه دلمه برگ گیلاس
در تهیه دلمه برگ گیلاس به ۴ نکته مهم زیر توجه کنید:
- با افزودن مقداری شکر یا آبلیمو میتوانید طعم ترش برگهای گیلاس را متعادل کنید.
- زمان پخت برگهای گیلاس ممکن است کمی بیشتر از برگهای مو باشد.
- میتوانید به مواد میانی دلمه، ادویههای دلخواه مانند دارچین، زنجبیل یا هل اضافه کنید.
- میتوانید از مقداری لپه خیسانده شده نیز در تهیه این دلمه استفاده کنید.
دلمه برگ گیلاس یک تجربه متفاوت و خوشمزه است که ارزش امتحان کردن را دارد. طعم ترش و کمی تلخ برگهای گیلاس، به دلمه شما یک طعم خاص و منحصر به فرد میبخشد. اگر به دنبال یک غذای جدید و هیجانانگیز هستید، حتما این دستورالعمل را امتحان کنید.
اگر تا به حال دلمه برگ گیلاس درست کردهاید خوشحال میشویم تجربه خود را با ما و سایر دوستان علاقهمند در بخش نظرات این مطلب از مجله آشپزی رضیم به اشتراک بگذارید.