رسپی

رسپی دلمه به با سس مخصوص+ نکات و فوت‌وفن‌ ها

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دلمه یکی از انواع دلمه‌های خوشمزه است که برای درست کردن آن، ابتدا باید گوشت چرخ‌کرده، پیاز، لپه و دیگر مواد را تفت دهید و سپس این مواد را داخل به قرار دهید و در سس مخصوص بپزید. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله رضیم می‌توانید با طرز تهیه دلمه به با سس مخصوص و تمام نکات و ترفندهای آن آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن دلمه به خانگی، ابتدا برنج و لپه را چند ساعت بخیسانید و سپس بپزید. پیاز خرد شده را در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخ‌کرده، سیر رنده شده، پیازچه خرد شده و سبزیجات معطر را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. در مرحله بعدی، ادویه‌ها را هم به مواد اضافه کنید.

حالا برنج و لپه پخته شده را به مواد قبلی اضافه کنید. به‌ها را خالی کنید و مایه دلمه را داخل آن‌ها بریزید. سپس دلمه‌ها را در قابلمه بچینید و با سس بپزید. برای خواندن جزئیات بیشتر درباره طرز تهیه دلمه به، می‌توانید ادامه مقاله را بخوانید.

مواد لازم دلمه به خانگی

به ۶ عدد
لپه ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گوشت چرخ کرده ۴۵۰ گرم
روغن به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
برنج ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز ۲ عدد
سبزی معطر ۲ قاشق غذاخوری
سیر ۳ حبه
پیازچه ۵ عدد

مواد لازم سس دلمه به

پیاز ۱ عدد
رب ۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه، پول بیبر، زنجبیل، پودر پیاز، تخم گشنیز هر کدام ۱/۲ قاشق چای‌خوری
نمک و زردچوبه به مقدار لازم

“““html
رسپی دلمه به

  • مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
  • مدت زمان پخت: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد نفرات: ۶ نفر

در این قسمت به مراحل درست کردن دلمه به می‌پردازیم.

مرحله اول: لپه‌ها را بپزید

برای شروع کار، لپه‌ها را با آب بشویید و بگذارید ۲ تا ۴ ساعت در آب خیس بخورند تا بهتر بپزند. سپس آن‌ها را با کمی آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. در این مرحله باید دقت کنید که لپه‌ها نرم شوند ولی له نشوند.

مرحله دوم: برنج را نیم‌پز کنید

برنج را با آب زیاد تمیز کنید و سپس آن را با آب و کمی نمک در ظرف بریزید تا به مدت یک ساعت خیس بخورد. بعد از این زمان، برنج را با آب در قابلمه بریزید و برای حدود ۱۰ دقیقه بجوشانید تا نیم‌پز شود.

مرحله سوم: پیاز را سرخ کنید

پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کرده، به صورت نگینی خرد کنید. کمی روغن در ماهیتابه بریزید و پیازها را برای چند دقیقه سرخ کنید تا نرم و طلایی شوند.

مرحله چهارم: مواد میانی دلمه را آماده کنید

بعد از سرخ شدن پیاز، گوشت چرخ کرده را به ماهیتابه اضافه کنید و آن را برای ۵ دقیقه سرخ کنید. سپس سیر را رنده کرده و همراه با پیازچه خرد شده و سبزیجات معطر به ماهیتابه اضافه کنید. کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد بزنید و همه این‌ها را برای چند دقیقه سرخ کنید تا عطر و طعم‌ها با هم مخلوط شوند.

مرحله پنجم: گوشت را بپزید

زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد و بوی ادویه‌ها پخش شد، نصف لیوان آب به ماهیتابه اضافه کنید. درب ماهیتابه را بگذارید و بگذارید گوشت به خوبی بپزد. وقتی آب تبخیر شد و گوشت خوب پخت، لپه و برنج را به مواد میانی دلمه اضافه کنید.

بیشتر بخوانید:۴ رسپی شلغم پلو+ نکات و فوت‌وفن ها

مرحله ششم: به‌ها را آماده کنید

به‌ها را بشویید و خوب تمیز کنید. قسمت بالایی به‌ها را با چاقو ببرید. با یک قاشق و چاقوی تیز، داخل به‌ها را خالی کنید. در این مرحله دقت کنید که بدنه به‌ها آسیب نبیند.

مرحله هفتم مواد دلمه را در به‌ها بریزید

مواد دلمه‌ای آماده شده را داخل به‌ها بریزید و با قاشق کمی فشار دهید تا مرتب شوند. همه به‌ها را پر کنید و در یک قابلمه بچینید.

مرحله هشتم: سس دلمه را آماده کنید

برای درست کردن سس، پیاز را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید. کمی روغن در ماهیتابه بریزید و آن را گرم کنید. سپس پیازها را به روغن اضافه کنید و سرخ کنید تا طلایی شوند. بعد، رب گوجه فرنگی و ادویه‌ها را اضافه کنید تا بوی خامی رب گرفته شود.

مقداری آب جوش به سس اضافه کنید تا رقیق شود و سپس آن را روی دلمه‌ها بریزید. مقدار سس باید به اندازه‌ای باشد که دلمه‌ها را تا نیمه بپوشاند.

رسپی دلمه به با سس مخصوص+ نکات و فوت‌وفن‌ ها

بیشتر بخوانید: رسپی کوکو اسفناج+ نکات و فوت‌وفن‌ها

مرحله نهم: دلمه‌ها را آماده کنید

در این مرحله، آلوها را به ظرف دلمه اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و بگذارید دلمه‌ها برای یک ساعت بپزند و سس غلیظ شود. پس از این زمان، دلمه خوشمزه را در ظرف مناسب سرو کنید و از طعمش لذت ببرید.

رسپی دلمه به با سس مخصوص

نکات و فوت‌وفن‌ های رسپی دلمه به

در این قسمت به چند نکته مهم برای درست کردن دلمه به خانگی می‌پردازیم، با ما همراه باشید.

  • به جای سیر رنده شده می‌توانید از مقداری پودر سیر استفاده کنید.
    “““html
    • اگر به سبزیجات تازه معطر دسترسی ندارید، می‌توانید از سبزی خشک معطر استفاده کنید.
    • اضافه کردن پیازچه به دلمه طعم عالی می‌دهد، اما اگر دوست ندارید، می‌توانید آن را حذف کنید.
    • در بعضی از دستور پخت‌ها، زرشک و کشمش نیز به این غذا اضافه می‌شود.
    • برای خوشمزه‌تر شدن سس دلمه، می‌توانید کمی سرکه و شکر به آن اضافه کنید.
    • قبل از اینکه آلو را به دلمه اضافه کنید، می‌توانید آن را چند دقیقه در آب بخیسانید تا نرم شود.
    • اگر دوست دارید، می‌توانید برای پر کردن دلمه کمی گردو خرد شده هم استفاده کنید.
    • برای خارج کردن محتویات، می‌توانید از یک قاشق چای‌خوری یا مرباخوری استفاده کنید.
    • بعد از پر کردن دلمه‌ها، می‌توانید سر آن‌ها را روی دلمه بگذارید تا زیباتر به نظر برسند.
    • پس از آماده شدن دلمه، می‌توانید آن را با مقداری جعفری خرد شده تزیین کنید.
    • شما می‌توانید مقدار ادویه‌ها و چاشنی‌ها را به دلخواه خود کم یا زیاد کنید یا تغییر دهید.
    • در حین پخت دلمه، سس باید به اندازه‌ای باشد که سطح دلمه‌ها را بپوشاند. اگر سس کم است، می‌توانید با کمی آب آن را رقیق کنید.

    در این مقاله به دستور تهیه دلمه به خانگی و نکات مهم برای درست کردن این غذا پرداخته شد. اگر شما هم تجربه‌ای در درست کردن این دلمه دارید، خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر دوست‌داران به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا