رسپی دلمه کلم برگ + نکات خوشمزهتر شدن

“`html
دلمه کلمپیچ یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و سنتی است که به روشهای مختلفی درست میشود. تهیه این دلمه در خانه کار سختی نیست و با رعایت چند نکته ساده میتوانید آن را در بهترین حالت ممکن درست کنید. در این مقاله از مجله اینترنتی رضیم رسپی دلمه برگ را به صورت مرحله به مرحله همراه با تمام نکات مهمی که نیاز دارید، ارائه خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
ابتدا کلمها را بشویید و چند دقیقه در آب جوش بپزید تا برگها نرم شوند. بعد از آن، کلم را خنک کنید و برگها را جدا کنید. برنج را به صورت کته نیمپز آماده کنید. پیاز خرد شده را با گوشت چرخکرده، ادویهها و رب گوجهفرنگی تفت دهید. سبزیهای خرد شده را به ترکیب اضافه کرده و برنج را با این مواد مخلوط کنید.
سپس برگهای کلم را با مواد پر کنید و دلمهها را به شکل استوانهای بپیچید. دلمهها را در قابلمهای که کف آن برگ کلم چیده شده است، قرار دهید و با آب یا آب گوشت بپزید. در انتها میتوانید دلمهها را با زرشک، پیاز داغ یا لیمو تزیین کنید و سرو نمایید. در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای دلمه کلم برگ
کلم پیچ | ۱-۲ عدد |
برنج | ۲ پیمانه |
گوشت چرخکرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
تره، جعفری، گشنیز، نعناع | ۲ پیمانه |
رب گوجهفرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
دارچین | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پاپریکا، فلفل قرمز | به مقدار لازم |
روغن زیتون یا روغن نباتی | ۴ قاشق غذاخوری |
آب گوشت یا آب | به مقدار لازم |
مراحل رسپی دلمه برگ کلم
- مدت زمان آماده سازی: ۲-۲.۵ ساعت
- مناسب برای: ۳-۴ نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی برگ کلم
برای درست کردن این دلمه، باید کلم پیچ بزرگی را انتخاب کنید که سالم و بدون لکه باشد تا راحتتر بتوانید آنها را بپیچید.
قابلمهای با سایز مناسب کلم انتخاب کنید؛ مقداری آب در آن بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا آب به جوش بیاید.
کلمپیچ را بشویید و به قابلمه اضافه کنید.
اجازه دهید حدود ۸-۱۰ دقیقه کلم در آب بجوشد تا برگهای آن نرم و قابل انعطاف شوند.
پس از گذشت زمان لازم،…
“““html
کلم را از قابلمه بیرون بیاورید و در آبکش بگذارید تا خنک شود، سپس با چاقو قسمت انتهایی کلم را ببرید.
بیشتر بخوانید: ۴ رسپی شلغم پلو + نکات و فوتوفنها
مرحله دوم: آماده سازی برنج
برنج را تمیز کنید و بعد از شستن، با مقداری آب بخیسانید.
برنج خیسانده را با کمی آب، نمک و روغن شبیه کته نیمپز کنید.
مرحله سوم: آماده سازی پیاز
پیاز را بشویید و پوستش را بکنید.
با چاقو آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
در تابهای کمی روغن بریزید و تابه را روی حرارت بگذارید.
پیازهای خرد شده را به تابه اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
مرحله چهارم: افزودن گوشت چرخکرده، ادویهها و رب گوجهفرنگی
گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود و طلایی شود.
زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و ادویههای دیگر را به گوشت اضافه کرده و خوب هم بزنید تا عطر ادویهها آزاد شود.
رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و چند دقیقه با گوشت و پیاز تفت دهید تا رنگ رب باز شود.
مرحله پنجم: آماده سازی و افزودن سبزیها
سبزیها را تمیز کرده و بعد از شستن، با چاقو، خردکن یا میکسر آنها را خرد کنید.
سبزیها را به مخلوط داخل تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سبزیها آزاد شود.
مرحله ششم: ترکیب همه مواد میانی دلمه
برنج نیمپز، نمک و فلفل را به مخلوط گوشت اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند.
حرارت را خاموش کرده و تابه را کنار بگذارید تا مواد کمی خنک شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی کوفته گل کلم + نکات و فوتوفنها
مرحله هفتم: پر کردن کلم پیچ
هر برگ کلم را با مقداری از مخلوط برنج و گوشت پر کنید.
کنارههای برگها را به داخل تا کنید و دلمهها را رول کنید. با این روش در زمان پخت مواد داخل دلمه بیرون نمیریزد.
دقت کنید که بیش از حد پر نکنید تا برگها در حین پخت نشکنند.
مرحله هشتم: پخت دلمه کلم پیچ
یک قابلمه بزرگ را کمی با روغن چرب کنید و چند برگ کلم پیچ اضافی در کف آن قرار دهید تا دلمهها به کف قابلمه نچسبند و نسوزند.
دلمههای پیچیده شده را به آرامی روی برگها کنار هم قرار دهید و تمام فضاهای خالی را پر کنید.
سپس آب مرغ یا آب را به قابلمه اضافه کنید تا حدود نصف ارتفاع دلمهها را بپوشاند.
قابلمه را روی حرارت ملایم گذاشته و اجازه دهید دلمهها به آرامی بپزند تا برنج و گوشت کاملاً پخته و کلمها نرم شوند.
این فرایند ممکن است حدود ۱ تا ۱.۵ ساعت طول بکشد.
مرحله نهم: تزیین و سرو دلمه
دلمهها را به آرامی از قابلمه بیرون آورده و در ظرفهای سرو قرار دهید.
با زرشک تفت داده شده، پیاز داغ یا برشهای لیموترش دلمهها را تزیین کنید و نوش جان کنید.
۱۰ نکته طلایی برای خوشمزهتر شدن دلمه کلم پیچ
- بهتر است برنج را نیمپز کنید. این کار زمان پخت دلمه را کاهش داده و شکل آن را حفظ میکند.
- پیاز و گوشت را به خوبی تفت دهید تا طعمی عمیقتر به مخلوط بدهند.
- سبزی دلمه تازه و معطر استفاده کنید تا طعم بهتری بگیرد. اگر در دسترس نیست، میتوانید از سبزی خشک استفاده کنید.
- اضافه کردن مقداری شکر به مخلوط میتواند طعمها را متعادل کند.
- دلمهها را با حرارت ملایم بپزید تا همه مواد به خوبی پخته شوند.
- رب گوجهفرنگی به مخلوط برنج و گوشت رنگ و طعم بهتری میدهد.
- درپوش قابلمه را محکم ببندید تا بخار داخل حفظ شود و دلمهها بهتر بپزند.
- قابلمه چدنی حرارت را به طور یکنواخت پخش کرده و طعم را حفظ میکند.
- کلمهای سالم و بدون لکه انتخاب کنید تا در حین پخت نشکنند و راحتتر دلمهها را بپیچید.
- برخی از افراد برای طعم بهتر از رب انار استفاده میکنند که طعم خاصی به دلمه میدهد.
“`
امیدواریم این دستور تهیه مورد پسند شما علاقهمندان به آشپزی سنتی قرار گرفته باشد. با رعایت مراحل ساده و نکات طلایی که معرفی کردیم، میتوانید به سادگی دلمه کلم پیچ را در خانه بپزید و از طعم خوشمزه و سنتی آن در کنار خانواده و دوستان لذت ببرید.
اگر شما هم روشها یا نکات خاصی برای خوشمزهتر کردن این غذا دارید، خوشحال میشویم که آنها را در بخش نظرات با ما و دیگر دوستان به اشتراک بگذارید.