رسپی دمنوش رازیانه + بهترین زمان مصرف

“`html
رازیانه، گیاهی با خواص درمانی فراوان است و بیشتر به شکل عرق و دمنوش مصرف میشود. در این مقاله از مجله رضیم به طرز تهیه دمنوش رازیانه به روشی ساده و با طعمدهندههای مختلف پرداخته میشود. همچنین بهترین زمان برای مصرف این دمنوش مفید را برای استفاده بهتر از خواص آن معرفی میکنیم.
نگاهی ساده به رسپی
برای تهیه دمنوش رازیانه ساده، کافی است پودر رازیانه را با آب جوش مخلوط کنید و بعد از صاف کردن، آن را با عسل نوش جان کنید. اگر میخواهید طعم دمنوش را متنوع کنید، میتوانید از گیاهان و ادویههای مختلف مانند گشنیز، زیره، زنجبیل، دارچین و نعناع فلفلی استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با رسپی دمنوش رازیانه با طعمدهندههای متفاوت، ادامه مطلب را مطالعه کنید.
مواد لازم برای دمنوش رازیانه
دانه رازیانه | ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری |
آب | ۲ لیوان |
عسل | به مقدار لازم |
مراحل تهیه دمنوش رازیانه
- زمان آمادهسازی: ۱۰ دقیقه
- مناسب برای: ۲ نفر
مرحله اول: پودر کردن رازیانه
ابتدا دانههای رازیانه را کاملا پودر کنید. میتوانید آنها را در یک کیسه فریزر قرار دهید و با استفاده از گوشتکوب پودر کنید.
مرحله دوم: دم کردن دمنوش
مقداری آب را داخل یک کتری بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید به مدت ۴۰ الی ۵۰ ثانیه سرد شود.
سپس پودر رازیانه را داخل قوری بریزید و آب جوش را روی آن بریزید. درب قوری را ببندید و بگذارید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دمنوش به خوبی دم بکشد.
نکته: اگر از لیوان برای دمکردن استفاده میکنید، میتوانید دهانه لیوان را با یک نعلبکی بپوشانید.
بیشتر بخوانید: رسپی دمنوش تخم کرفس
مرحله سوم: صاف کردن دمنوش
پس از اینکه دمنوش آماده شد، آن را از صافی عبور دهید و داخل لیوان بریزید. وقتی دمنوش کمی سرد شد، عسل را به آن اضافه کنید و نوش جان کنید!
دمنوش رازیانه با طعمهای مختلف
به جز رسپی ساده و بدون افزودنی، میتوان این دمنوش را با طعمدهندههای مختلف هم درست کرد. در ادامه به چند نمونه از محبوبترین دمنوشهای رازیانه با طعمدهندههای مختلف اشاره میکنیم.
بیشتر بخوانید: رسپی دمنوش کندر
دمنوش رازیانه با زنجبیل و دارچین
برای تهیه این دمنوش مفید برای کاهش وزن، ۲ قاشق چایخوری دانه رازیانه، ۱ قاشق چایخوری زنجبیل تازه رنده شده و نصف قاشق چایخوری پودر دارچین را در دو لیوان آب جوش ریخته و درب ظرف را با یک نعلبکی بپوشانید. بگذارید دمنوش به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. بعد از این مدت، دمنوش را از صافی رد کرده و میتوانید با یک قاشق چایخوری آبلیمو تازه نوش جون کنید.
“““html
کنید.
رسپی دمنوش رازیانه با گشنیز و زیره
ابتدا دو قاشق چایخوری دانه رازیانه یا پودر آن را در قوری بریزید و درب آن را ببندید. سپس دو لیوان آب جوش به آن اضافه کرده و قوری را روی کتری یا سماور قرار دهید تا به مدت ۷ دقیقه با حرارت غیر مستقیم دم بکشد. بعد از گذشت این مدت، دمنوش را صاف کرده و نوش جان کنید.
رسپی دمنوش رازیانه با نعناع فلفلی
یک قاشق چایخوری دانه رازیانه را در قوری بریزید. سپس، سه قاشق چایخوری نعناع فلفلی و دو فنجان آب جوش را به رازیانه اضافه کنید. درب قوری را ببندید و بگذارید دمنوش به مدت ۵ دقیقه دم بکشد. بعد از این زمان، دمنوش را از صافی رد کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی دمنوش کاکوتی
بهترین زمان مصرف دمنوش رازیانه
بهترین زمان مصرف دمنوش رازیانه برای اهداف مختلف به شرح زیر است:
- تقویت باروری در بانوان: برای افزایش احتمال تخمکگذاری، نوشیدن دمنوش رازیانه به صورت ناشتا و در ساعات اولیه صبح پیشنهاد میشود.
- بهبود هضم غذا و رفع مشکلات گوارشی: نوشیدن یک فنجان دمنوش رازیانه بعد از هر وعده غذایی میتواند به بهبود هضم غذا کمک کرده و از ناراحتیهای گوارشی بکاهد.
- جلوگیری از پرخوری: نوشیدن دمنوش رازیانه بین وعدههای غذایی میتواند به شما احساس سیری ببخشد و از پرخوری و افزایش وزن ناشی از آن جلوگیری کند.
- بهبود کیفیت خواب: نوشیدن دمنوش رازیانه قبل از خواب میتواند کیفیت خوابتان را بهتر کند.
در این بخش از مجله آشپزی رضیم، شما را با رسپی دمنوش رازیانه و زمان مناسب مصرف آن آشنا کردیم. پیشنهاد میکنیم حتما این دمنوش را امتحان کنید تا از خواص شگفتانگیز رازیانه بهرهمند شوید. البته به یاد داشته باشید که همانند هر گیاه دارویی دیگر، مصرف زیاد رازیانه هم ممکن است عوارضی داشته باشد. بنابراین، بهتر است در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید.