رسپی دمنوش چهار تخمه + زمان مصرف؛ مفید برای سرماخوردگی

“`html
دمنوش چهار تخمه یکی از بهترین داروهای گیاهی برای درمان سرفه و سرماخوردگی و همچنین بهبود گرفتگی صداست. برای تهیه این دمنوش، از چهار نوع دانه یا گیاه دارویی استفاده میشود. در این مقاله از مجله رضیم میتوانید با روش تهیه دمنوش چهار تخمه آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه دمنوش چهار تخمه
برای تهیه دمنوش چهار تخمه به مواد زیر نیاز دارید:
به دانه | ۱ قاشق مرباخوری |
قدومه | ۱ قاشق مرباخوری |
سه پستان | ۱ قاشق مرباخوری |
بارهنگ | ۱ قاشق مرباخوری |
آب جوش | به مقدار لازم |
عسل | به مقدار لازم |
مراحل تهیه دمنوش چهار تخمه برای گلودرد
- تهیه این دمنوش حدود ۱۵ دقیقه زمان میبرد.
- مواد اولیه استفاده شده در این دمنوش برای ۳ تا ۴ فنجان مناسب است و میتوانید آن را در یک روز مصرف کنید.
در ادامه، مراحل تهیه این دمنوش برای مقابله با سرماخوردگی را مشاهده میکنید.
مرحله اول: دانههای گیاهی را ترکیب کنید
به ابتدا، تمامی دانههای گیاهی را به مقدار مساوی در یک ظرف بریزید و خوب هم بزنید.
مرحله دوم: دمنوش را آماده کنید
در این مرحله، ۴ تا ۵ لیوان آب جوش به ظرف اضافه کنید. سپس آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید دانهها برای چند دقیقه در آب بجوشند تا دمنوش غلیظ و ژلاتینی شود.
مرحله سوم: دمنوش را سرو کنید
زمانی که حجم آب به نصف رسید و جوشانده غلیظ شد، یعنی دمنوش شما آماده است و میتوانید شعله گاز را خاموش کنید. حالا دمنوش را در فنجان ریخته و کمی عسل به آن اضافه کنید. آن را هم بزنید و به صورت گرم بنوشید. اگر دوست دارید میتوانید دمنوش را صاف کنید، اما بهتر است آن را با دانهها مصرف کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی دمنوش زردچوبه
بهترین زمان مصرف دمنوش چهار تخمه
شما میتوانید دمنوش چهار تخمه را در هر زمانی از روز مصرف کنید. اما بهتر است زمانی که احساس گلودرد دارید یا سرفه میکنید بلافاصله آن را تهیه کرده و بنوشید.
با توجه به این که احتمال گلودرد در صبح و شب بیشتر است، توصیه میشود به منظور جلوگیری از سرفه، این دمنوش را یک بار در صبح، یک بار در طول روز و یک بار هم در شب میل کنید. همچنین این دمنوش در فصول سرد سال برای پیشگیری از گلودرد و سرماخوردگی بسیار مفید است.
“““html
بیشتر بخوانید: رسپی دمنوش زرشک + بهترین زمان مصرف
نکات و فوت و فنهای تهیه دمنوش چهار تخمه
در ادامه چند نکته مهم برای درست کردن دمنوش چهار تخمه را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.
- برای تهیه دمنوش چهار تخمه میتوانید علاوه بر قدومه، بارهنگ، به دانه و سه پستان، از تخمهای دیگری مثل اسفرزه، تخم ریحان، تخم مرو، بالنگو، تخم شربتی، کتیرا، شکر تیغال، صمغ عربی و دانه چیا هم استفاده کنید.
- وقتی شربت چهار تخم با آب ترکیب میشود، حالتی لعاب دار پیدا میکند و شبیه ژلاتین میشود.
- طبع شربت چهار تخم سرد است، بنابراین اگر طبع شما سرد است، بهتر است این دمنوش را با کمی نبات مصرف کنید.
- در هر ۱۰۰ گرم چهار تخم، ۳ گرم پروتئین، ۵۲ گرم کربوهیدرات و مقدار زیادی فیبر وجود دارد.
- خانمهای باردار و شیرده حتماً قبل از مصرف دمنوش چهار تخمه با پزشک مشورت کنند.
- زیادهروی در مصرف این دمنوش ممکن است باعث بروز اسهال و مشکلات گوارشی شود.
- برای درمان سرفه، دمنوش چهار تخم را باید گرم و به صورت جرعه جرعه مصرف کنید.
- اگر دوست دارید، میتوانید بعد از تهیه دمنوش چهار تخمه، کمی آب لیمو ترش تازه هم به آن اضافه کنید.
- میتوانید این دمنوش را با کمی آویشن یا گل گاو زبان نیز تهیه کنید.
- دمنوش چهار تخم را نباید به مقدار زیاد مصرف کنید، زیرا ممکن است مشکلات گوارشی و اسهال ایجاد کند.
- برای کودکان، از مقدار کمتری چهار تخم (حدود یک قاشق غذاخوری) استفاده کنید.
- برای اثر بیشتر، میتوانید شربت چهار تخم را با عناب خشک دم کنید؛ این دمنوش برای درمان گلودرد و سرفه بسیار مفید است.
- دمنوش چهار تخم را باید برای چند دقیقه با آب بجوشانید تا لعاب دانهها خوب آزاد شود. میتوانید دانهها را در یک لیوان ریخته و سپس لیوان را با آب جوش پر کرده و روی آن را بپوشانید و بعد از حدود ۲۰ دقیقه، دمنوش شما آماده است.
- افرادی که بیماری خاصی دارند یا دارو مصرف میکنند، نباید بدون مشورت از دمنوش چهار تخمه استفاده کنند.
- برای تهیه این دمنوش، میتوانید چهار تخم را در شیر داغ بریزید و سپس روی ظرف را بپوشانید تا لعاب دانهها آزاد شود؛ این نوشیدنی برای درمان گلودرد و سرماخوردگی مناسب است.
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به طرز تهیه دمنوش چهار تخمه و بهترین زمان مصرف آن پرداختهایم. این دمنوش در طب سنتی برای درمان گلودرد و سرماخوردگی استفاده میشود و بسیار موثر است. اگر تجربهای از مصرف دمنوش چهار تخم دارید، خوشحال میشویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر دوستان به اشتراک بگذارید.