رسپی دمی بلغور جو تهرانی؛ غذایی ساده از دیار پایتخت

“`html
دمی بلغور جو تهرانی، یک غذای خوشمزه و ساده از تهران است که خیلی زود آماده میشود. این غذا گزینهای عالی برای روزهایی است که وقت زیادی برای پخت و پز ندارید و دنبال یک غذای سیرکننده هستید. در این بخش از مجله رضیم، شما با دستور تهیه دمی بلغور جو تهرانی آشنا خواهید شد.
مواد لازم جهت تهیه دمی بلغور جو تهرانی
مواد لازم برای تهیه دمی بلغور جو تهرانی به این صورت است:
برنج | ۱/۳ پیمانه |
عدس | ۱/۳ پیمانه |
لوبیا قرمز | ۱/۳ پیمانه |
لوبیا چیتی | ۱/۳ پیمانه |
بلغور جو | ۱ پیمانه |
نخود فرنگی | ۱/۳ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
گوجه فرنگی | ۱ عدد (اختیاری) |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری) |
نعنا خشک | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
روغن | به مقدار لازم |
آب | به مقدار لازم |
سبزی (تره، جعفری، اسفناج و گشنیز) | از همه سبزیجات ۲۵۰ گرم |
فلفل سیاه، نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
مراحل تهیه دمی بلغور جو تهرانی
در ادامه، مراحل تهیه دمی بلغور جو تهرانی را برای شما توضیح میدهیم.
مرحله اول: خیس کردن حبوبات
برای تهیه دمی بلغور جو تهرانی، باید همه حبوبات را به جز عدس، از روز قبل در آب خیس کنید. این کار کمک میکند که نفخ حبوبات کمتر شود. همچنین، بهتر است در این مدت ۲ تا ۳ بار آب حبوبات را عوض کنید.
مرحله دوم: گرفتن آب اضافی حبوبات
بعد از اینکه حبوبات را یک روز در آب خیس کردید، آنها را در یک آبکش بریزید تا آب اضافی آنها تخلیه شود. سپس، آبکش را کمی زیر شیر آب بگیرید تا حبوبات کاملاً آبکش شوند و آماده استفاده شوند.
“““html
در نهایت، آبکش را کنار بگذارید تا حبوبات کاملاً خشک شوند.
مرحله سوم: خیساندن برنج
برای تهیه دمی بلغور جو تهرانی، برنج را باید از ۱ ساعت قبل از پخت، خیس کنید. برای این کار برنج را درون ظرفی ریخته و به اندازهای آب اضافه کنید تا روی برنج را بپوشاند.
بیشتر بخوانید: ایدههای جذاب برای چیدمان میز شام ایرانی در مهمانیها
مرحله چهارم: اضافه کردن آب به قابلمه
در این مرحله، حبوباتی که از قبل خیس کردهاید (بلغور جو، نخود، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی) را درون یک قابلمه مناسب ریخته و روی آنها آب بریزید تا به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح حبوبات قرار بگیرد.
مرحله پنجم: پختن حبوبات
قابلمه حاوی حبوبات و آب را روی حرارت زیاد قرار داده و اجازه دهید به جوش بیاید. پس از اینکه آب و حبوبات به جوش آمدند، حرارت را خیلی کم کرده و درب قابلمه را بگذارید تا حبوبات کاملاً بپزند و مغزپخت شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی دمی ماش به روش سنتی
مرحله ششم: پاک کردن و خرد کردن سبزیها
در این مرحله، سبزیها را تمیز کرده و به خوبی بشویید تا کاملاً عاری از هرگونه آلودگی شوند. سپس سبزیها را درون یک آبکش قرار دهید تا آب اضافی آنها گرفته شده و خشک شوند. بعد از اینکه سبزیها خشک شدند، آنها را به صورت ریز خرد کنید.
مرحله هفتم: اضافه کردن سبزیهای خرد شده و عدس به قابلمه
پس از اینکه ۱ ساعت از پخت حبوبات گذشت، سبزیهای خرد شده و عدس را به قابلمه اضافه کنید. سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید حبوبات، سبزیها و عدس به خوبی پخته و طعم یکدیگر را بگیرند. در این مرحله، در صورت تمایل میتوانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به قابلمه اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: ترفندهای از بین بردن نفخ هر کدام از حبوبات
بیشتر بخوانید: رسپی کته قالبی زعفرانی
مرحله هشتم: تفت دادن پیاز
پیاز را پوست کنده و شسته و به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. سپس مقداری روغن درون تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، پیاز را اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی یا عسلی شود. پس از اینکه پیاز طلایی شد، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید تا بوی خامی پیاز گرفته شود.
مرحله نهم: اضافه کردن نعناع خشک به پیاز
پس از اینکه عطر زردچوبه و پیاز داغ بلند شد، نعناع خشک را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا رنگشان تیره شود. در این مرحله اگر تمایل دارید، میتوانید یک عدد گوجه فرنگی را ریز خرد کرده و به همراه پیاز داغ و نعناع خشک تفت دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی دمپختک (دمی باقالی)
مرحله دهم: اضافه کردن ترکیب پیاز داغ و نعناع خشک به قابلمه
ترکیب پیازداغ و نعناع خشک را به قابلمه اضافه کرده و مواد را هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. سپس درب قابلمه را بگذارید تا حبوبات و سایر مواد به خوبی پخته و جا بیفتند.
مرحله یازدهم: اضافه کردن برنج خیس خورده به قابلمه
در این مرحله، آب برنجی که از قبل خیس کردهاید را خالی کرده و برنج را به قابلمه اضافه کنید. سپس، مجدداً مواد را هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. توجه کنید که در این مرحله نیازی به گذاشتن درب قابلمه نیست؛ زیرا آب دمی بلغور جو باید کاملاً تبخیر شده و غذا خشک شود.
بیشتر بخوانید: رسپی انواع استانبولی (دمی گوجه)
مرحله آخر: آماده شدن دمی بلغور جو تهرانی
پس از اینکه آب درون قابلمه به طور کامل بخار شد، درب قابلمه را گذاشته و به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه اجازه دهید تا دمی بلغور جو به آرامی دم کشیده و آماده شود.
دمی بلغور جو تهرانی شما با عطر و طعمی بینظیر آماده است. نوش جانتان!
نکته: برای خوشطعم و خوشعطرتر شدن دمی بلغور جو تهرانی، میتوان در پایان پخت و زمانی که هنوز کمی آب دارد، کمی زعفران آب شده، کره یا روغن حیوانی به آن اضافه کرد.
در این بخش از مجله آشپزی رضیم، رسپی دمی بلغور جو تهرانی به روشی اصیل و سنتی ارائه شد. پیشنهاد میکنیم این غذای خوشمزه و مقوی را حتما امتحان کنید و از آن لذت ببرید.