رسپی

رسپی روغن پرتقال خانگی؛ درمانگر طبیعی و معطر

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

روغن پرتقال، این روغن خوش‌بو، کاربردهای زیادی در زمینه سلامت و زیبایی دارد. در این مقاله از مجله رضیم، طرز تهیه روغن پرتقال خانگی را به شما آموزش می‌دهیم تا از فواید آن بهره‌مند شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه روغن پرتقال خانگی

برای درست کردن روغن پرتقال خانگی، ابتدا پوست رنده شده پرتقال را با کمی روغن زیتون در یک ظرف شیشه‌ای بریزید. سپس ظرف را روی بخار آب جوش قرار دهید (مراقب باشید روغن نجوشد). بعد از گذشت چند ساعت، روغن را صاف کرده و در یک ظرف تیره و جای سرد نگهداری کنید. روش دیگری برای تهیه روغن موجود است؛ در این روش، مخلوط پوست پرتقال و روغن زیتون را برای سه روز در جای تاریکی قرار دهید و سپس روی بخار آب بگذارید. برای مشاهده مراحل کامل تهیه روغن، ادامه مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه روغن پرتقال خانگی

برای تهیه این روغن مفید، مواد زیر را آماده کنید:

پرتقال ۱ عدد
روغن زیتون طبیعی به مقدار لازم
آب به مقدار لازم

مراحل تهیه روغن پرتقال خانگی

  • زمان آماده‌سازی: ۴ تا ۸ ساعت
  • با این مقدار مواد، یک شیشه کوچک روغن پرتقال به دست می‌آید.

مرحله اول: رنده کردن پوست پرتقال

ابتدا پرتقال را شسته و تمیز کنید. سپس با یک رنده ریز، قسمت رنگی پوست پرتقال را رنده کنید. توجه کنید که قسمت سفید پوست را رنده نکنید. پوست رنده شده را درون یک کاسه شیشه‌ای تمیز بریزید.

بیشتر بخوانید: ۲ رسپی چیپس هویج خانگی+ نکات مهم

مرحله دوم: اضافه کردن روغن زیتون

در این مرحله، روغن زیتون را روی پوست‌ها بریزید. مقدار روغن باید کمی بیشتر از سطح پوست‌ها باشد.

مرحله سوم: استخراج اسانس پوست پرتقال

یک قابلمه را پر از آب کرده و آن را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. سپس ظرف شیشه‌ای حاوی پوست پرتقال و روغن را به گونه‌ای روی دهانه قابلمه قرار دهید که بخار آب جوش به کف ظرف برخورد کند. با گرم شدن روغن، اسانس پوست پرتقال آزاد شده و به روغن منتقل می‌شود.

توجه: در طول این فرآیند، حرارت باید ملایم باشد تا روغن گرم شود، اما به جوش نیاید.

بیشتر بخوانید: رسپی روغن کنجد خانگی به روش چینی

مرحله چهارم: صاف کردن روغن

بعد از چند ساعت که اسانس به روغن منتقل شد، ظرف را از روی قابلمه بردارید. اجازه دهید روغن به دمای اتاق برسد و سپس آن را از صافی رد کنید تا ذرات پوست پرتقال از آن جدا شوند.

روغن را در یک ظرف شیشه‌ای تیره و درب‌دار بریزید و در یخچال یا یک جای سرد و تاریک نگهداری کنید. با رعایت این نکات، می‌توانید از روغن پرتقال خود به مدت شش ماه استفاده کنید.

رسپی تهیه روغن پرتغال به روش خانگی

بیشتر بخوانید: رسپی رب زرشک

رسپی روغن پرتقال خانگی؛ درمانگر طبیعی و معطر

مواد لازم برای تهیه روغن پرتقال خانگی

برای تهیه روغن پرتقال، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

“““html
پرتقال ۱ عدد
روغن زیتون طبیعی به مقدار لازم
آب به مقدار لازم

مراحل تهیه روغن پرتقال خانگی

  • زمان آماده‌سازی: ۳ روز
  • این مقدار مواد اولیه، در حد یک شیشه کوچک روغن پرتقال می‌دهد.

مرحله اول: آماده‌سازی پوست پرتقال

برای تهیه روغن پرتقال خانگی، ابتدا پرتقال‌ها را خوب بشویید و پوست آن‌ها را رنده کنید. سپس، پوست‌های رنده شده را در یک ظرف شیشه‌ای تمیز بریزید.

بیشتر بخوانید: با این روش‌ها، پوست پرتقال را به یک شوینده‌ موثر تبدیل کنید

مرحله دوم: خارج کردن اسانس پرتقال

در این مرحله، مقداری روغن زیتون درون ظرف بریزید تا پوست‌ها کاملا در روغن غوطه‌ور شوند. سپس درب ظرف را ببندید و آن را در مکانی تاریک و خنک نگهداری کنید.

بعد از گذشت سه روز، یک قابلمه را نیمه پر از آب کنید و روی حرارت بگذارید تا آب به جوش بیاد. وقتی آب جوشید، ظرف شیشه‌ای را روی دهانه قابلمه قرار بدهید و بگذارید چند ساعت بماند تا روغن گرم شود.

بیشتر بخوانید: نحوه روغن گیری زیتون در خانه

مرحله سوم: صاف کردن روغن

بعد از چند ساعت، روغن پرتقال شما آماده است. برای استفاده، اجازه بدهید روغن کاملاً خنک شود. سپس، آن را با استفاده از یک صافی ریز درون یک ظرف شیشه‌ای تیره بریزید. در نهایت، ظرف حاوی روغن را در مکانی تاریک و خنک مثل یخچال قرار دهید.

مراحل تهیه روغن پرتقال خانگی

در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، به شما دو روش ساده برای تهیه روغن پرتقال در خانه معرفی کردیم. هرچند ممکن است این روغن از جمله موادی نباشد که روزانه استفاده کنید، اما خواص عالی آن باعث می‌شود داشتن آن در هر خانه‌ای ضروری باشد.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا