رسپی زردآلو پلو؛ یک ناهار مجلسی و محبوب

“`html
زردآلو پلو یکی از غذاهای معروف و محبوب ایرانی است که با ترکیب برنج، زردآلو و مرغ درست میشود. برای تهیه این غذا نکات مهمی وجود دارد که رعایت آنها میتواند طعم و کیفیت نهایی غذا را بهتر کند. در این بخش از رضیم بلاگ به شما رسپی زردآلو پلو را همراه با همه ترفندهای لازم ارائه میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه زردآلو پلو مجلسی
برای تهیه یک زردآلو پلو خوشمزه، مواد زیر را آماده کنید:
برنج | ۳ پیمانه |
سینه مرغ | ۲ عدد |
زردآلو | ۲۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
پیاز | ۱ عدد |
سیر ریز رنده شده | ۱ عدد |
زنجبیل رنده شده | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
شکر | ۴ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۲ قاشق غذاخوری |
کره | ۳ قاشق غذاخوری |
پودر کاکوتی | ۱/۲ قاشق چایخوری |
زرشک | ۳ قاشق غذاخوری |
آب | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه زردآلو پلو مجلسی
برای تهیه یک زردآلو پلو خوشمزه و مجلسی، مراحل زیر را طی کنید:
مرحله اول: خیساندن برنج
برای تهیه زردآلو پلو لذیذ، ابتدا برنج را به مدت دو ساعت در آب ولرم خیس کنید. این مرحله بسیار مهم است، زیرا خیساندن برنج کمک میکند تا هم به طور یکنواخت پخته شود و هم نرمتر شود.
بیشتر بخوانید: رسپی لیمو پلو
بیشتر بخوانید: رسپی ته دیگ بدون روغن برای افرادی که رژیم دارند
مرحله دوم: پختن برنج
پس از اینکه برنج به خوبی خیس خورد، یک قابلمه…
“““html
نصف قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. برنجی که خیس کردهاید را به آب جوش اضافه کنید، کمی نمک بزنید و آرام هم بزنید. اجازه دهید برنج حدود ده دقیقه بپزد. سپس برنج را آبکش کنید.
برای مطمئن شدن از پخت برنج، میتوانید یک دانه از آن را امتحان کنید. اگر دانه نرم بود، آن را آبکش کرده و بشویید تا آب اضافی و نمک آن گرفته شود. در نهایت، برنج را در یک قابلمه مناسب ریخته و دم کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کته لوبیا چشم بلبلی
مرحله سوم: آمادهسازی زردآلوها
در این مرحله، زردآلوها را خوب بشویید و خشک کنید. سپس آنها را به تکههای کوچک برش زده و هستههایشان را جدا کنید. بعد، یک ماهیتابه مناسب انتخاب کرده و تکههای زردآلو را با سمت پوست روی آن بچینید.
حالا چهار قاشق غذاخوری شکر و کمی پودر کاکوتی را روی زردآلوها بپاشید. این کار به نرم و شیرین شدن زردآلوها در حین پخت کمک میکند و طعم خوبی به پلو میدهد.
مرحله چهارم: اضافه کردن آبلیمو و کره به زردآلو
ابتدا کره را به زردآلوها اضافه کنید و سپس آبلیمو را روی آنها بریزید. ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و منتظر بمانید تا شکر ذوب شود. وقتی زردآلوها آب انداختند، آنها را برگردانید و طرف دیگرشان را هم تفت دهید.
پس از اینکه آب زردآلوها کاملاً تبخیر شد، حرارت را خاموش کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی غوره پلو
مرحله پنجم: تفت دادن زرشک
در این مرحله، یک ماهیتابه جداگانه آماده کنید. زرشک را در آن ریخته و یک قاشق کره اضافه کنید. سپس حرارت را روشن کرده و زرشک را با حرارت ملایم تفت دهید تا خوشرنگ و پف کند.
توجه کنید که کره بیش از حد داغ نشود، زیرا باعث سوختن زرشک و تلخی آن میشود. وقتی زرشکها آماده شدند، آنها را از ماهیتابه خارج کنید.
بیشتر بخوانید: روشهای کاربردی برای جلوگیری از کرمزدگی برگ زردآلو (قیسی)
مرحله ششم: تفت دادن پیاز
ابتدا پیاز را بشویید، پوست بگیرید و ریز خرد کنید. سپس یک تابه روی حرارت قرار داده و مقداری روغن به آن اضافه کنید. وقتی روغن داغ شد، پیازهای خرد شده را به تابه اضافه کنید و با حرارت متوسط تفت دهید. وقتی پیازها نرم و طلایی شدند، آنها را از تابه خارج کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی سماق پلو با کباب تابهای
مرحله هفتم: تفت دادن مرغ
ابتدا سینه مرغ را بشویید و به قطعات دلخواه خرد کنید. سپس در همان تابهای که پیاز را تفت دادید، مقداری کره بریزید. وقتی کره بهطور کامل ذوب شد، سیر رنده شده و زنجبیل رنده شده را با نمک و فلفل به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
سپس، مرغهای خرد شده را به تابه اضافه کنید و آنها را به همراه ادویهها تفت دهید تا طعم خوش ادویهها به مرغها برسد.
بیشتر بخوانید: رسپی قیسی تخم مرغ؛ یک صبحانه سریع و انرژیبخش
مرحله هشتم: اضافه کردن زعفران و پیاز سرخ شده
پس از اینکه مرغها خوب تفت خوردند، زعفران دمکرده و پیازهای طلایی شده را به تابه اضافه کنید. حالا حرارت را کم کرده و اجازه دهید مرغها به مدت ۲۰ دقیقه آرام بپزند تا عطر زعفران به مرغها برسد.
مرحله نهم: سرو کردن زردآلو پلو
پس از اینکه برنج خوب پخته شد، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و تکههای مرغ سرخ شده و زردآلوها را در لابهلای برنج قرار دهید. در نهایت برنج را با زرشک تفت داده شده تزئین کنید. زردآلو پلو شما آماده است. نوش جان!
بیشتر
“““html
بخوانید: رسپی لوبیا پلو به روش اسپانیایی
فوت و فنهای تهیه زردآلو پلو
در ادامه، چند نکته مفید برای تهیه زردآلو پلو خوشمزه را برایتان توضیح میدهیم:
- اگر زردآلوی تازه ندارید، میتوانید از زردآلوی خشک (قیسی) استفاده کنید. کافی است قیسیها را چند ساعت در آب گرم بخیسانید تا نرم شوند.
- یکی از روشهای خوشمزه درست کردن زردآلو پلو این است که بعد از آبکش کردن برنج، مواد دیگر مثل پیاز داغ، زردآلو، زعفران و … را لا به لای برنج بگذارید و بعد برنج را دم کنید. این کار باعث میشود همه طعمها به خوبی با هم مخلوط شوند.
- استفاده از برنج ایرانی با کیفیت بالا اهمیت زیادی در خوشمزگی زردآلو پلو دارد. برنجهای ایرانی به خاطر عطر و طعم خاصشان، بهترین انتخاب برای این غذا هستند.
در این بخش از مجله آشپزی رضیم، طرز تهیه زردآلو پلو را به صورت مرحله به مرحله توضیح دادیم. امیدواریم با استفاده از این رسپی، بتوانید این غذای لذیذ را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.