رسپی

رسپی زرشک پلو با مرغ مجلسی + نکات و فوت‌وفن‌های آن

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

زرشک پلو با مرغ یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی است و روش‌های متنوعی برای تهیه آن وجود دارد. در این مقاله از مجله رضیم، ما مرحله به مرحله رسپی زرشک پلو با مرغ مجلسی را به شما آموزش خواهیم داد و نکات مهمی را که باید در نظر داشته باشید، عنوان می‌کنیم.

نگاهی سریع به روش پخت

برای تهیه زرشک‌پلو با مرغ، ابتدا مرغ‌ها را با کمی محلول زعفران و نمک مزه‌دار کنید و سپس در کمی کره یا روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. در همان تابه، پیاز را خرد کرده و سرخ کنید تا طلایی شود. بعد از آن، پوره سیر، رب گوجه‌فرنگی، فلفل و پودر کاری را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود. سپس هویج و فلفل دلمه‌ای خرد شده را همراه با مرغ‌های طلایی شده در تابه بریزید و همه مواد را خوب مخلوط کنید. مقداری آب جوش به تابه اضافه کنید و اجازه دهید که با حرارت کم به مدت یک ساعت بپزد. برنج را به صورت کته یا پلو بپزید و سپس با خلال بادام، پسته، زرشک و محلول زعفران داغ تزئین کنید و نوش جان کنید. در ادامه رسپی کامل این غذا را ارائه خواهیم داد.

مواد لازم جهت تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

مواد لازم جهت تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی به شرح زیر است:

مرغ (ران یا سینه) ۴ تا ۶ تکه
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
هویج ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
پودر کاری ۱/۲ قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
آب به میزان لازم
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
برنج ایرانی ۳ پیمانه
زرشک ۱ پیمانه
شکر ۱/۴ پیمانه
خلال پسته و بادام به میزان لازم

“““html

برای تزئین به مقدار دلخواه (اختیاری) کره یا روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

  • مدت زمان آماده سازی: ۷۰-۹۰ دقیقه
  • مناسب برای: ۳-۴ نفر
  • درجه سختی: متوسط

مرحله اول: طعم‌دار کردن مرغ

تکه‌های مرغ را با آب سرد بشویید و در یک آبکش بگذارید تا آب اضافیشان خارج شود. سپس با دستمال، آن‌ها را خشک کنید.

مرغ‌ها را در یک ظرف مناسب گذاشته و کمی نمک و زعفران دم‌کرده به آن‌ها بزنید.

ظرف را بپوشانید و آن را به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در یخچال بگذارید.

این کار به مرغ کمک می‌کند که طعم و عطر زعفران را بهتر بگیرد.

در یک تابه کمی روغن بریزید و حرارت را روشن کنید. هر طرف تکه‌های مرغ را در تابه تفت دهید تا طلایی و برشته شوند. سپس آن‌ها را از تابه خارج کرده و به مرحله بعد بروید.

این کار باعث می‌شود که مرغ لطیف‌تر شود.

بیشتر بخوانید: نکات خوشمزه‌تر شدن مرغ

مرحله دوم: آماده سازی پیاز و سیر

پیاز را پس از شستشو و پوست‌گیری، به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید.

پیازها را در همان تابه که مرغ‌ها را سرخ کردید بریزید و کمی تفت دهید تا نرم و طلایی شوند.

سپس سیر را رنده کرده یا له کنید و به پیاز اضافه کرده و چند ثانیه دیگر تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.

رسپی زرشک پلو با مرغ مجلسی + نکات و فوت‌وفن‌های آن

مرحله سوم: افزودن رب گوجه فرنگی و ادویه‌ها

رب گوجه‌فرنگی را به مخلوط درون تابه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن باز شود و بوی خام آن بزند.

سپس زردچوبه، پودر کاری، نمک و فلفل را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

مرحله چهارم: آماده سازی هویج و فلفل دلمه

هویج را بشویید و پوست بکنید. آن را به صورت حلقه‌های نازک برش دهید و همراه با فلفل دلمه‌ای خرد شده به مخلوط درون تابه اضافه کنید.

چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی هویج و فلفل دلمه‌ای گرفته شود.

بیشتر بخوانید: رسپی چلو مرغ با روشی جدید

مرحله پنجم: افزودن آب و پخت مرغ

مرغ‌های سرخ شده را به مخلوط درون تابه اضافه کنید و همه مواد را با هم ترکیب کنید.

سپس آب جوش را به اندازه‌ای بریزید که مرغ‌ها را بپوشاند. حرارت را کم کرده و درب تابه را ببندید.

اجازه دهید مرغ به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت به آرامی بپزد و سس غلیظ شود.

در دقایق پایانی پخت، زعفران دم‌کرده را به مرغ اضافه کنید تا عطر و رنگ خوبی به سس بدهد.

حرارت باید کم باشد تا تکه‌های مرغ نرم و آبدار بمانند و سس خوش‌طعم شود.

بیشتر بخوانید: رسپی کرفس پلو مجلسی (با گوشت و بدون گوشت)

مرحله ششم: تهیه زرشک پلو

برنج را شسته و به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در آب نمک بخیسانید.

سپس آن را روی حرارت بگذارید تا آب بجوشد. وقتی برنج نرم شد ولی هنوز کمی سفت بود، آن را آبکش کنید.

در یک قابلمه کمی روغن بریزید و ته‌دیگ دلخواه خود را بگذارید.

سپس برنج را به قابلمه اضافه کرده و کمی زعفران دم‌کرده روی آن بریزید.

درب قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و برنج را روی حرارت ملایم دم کنید.

برای بهتر دم کردن، می‌توانید ۱/۴ پیمانه آب و ۱ قاشق غذاخوری روغن یا کره داغ روی برنج بریزید.

بیشتر بخوانید: رسپی ته چین مجلسی + نکات و فوت و فن‌های آن

مرحله هفتم: آماده‌سازی زرشک

زرشک‌ها را در کمی آب خیس کنید و بعد آبکش کنید.

در یک ماهیتابه کوچک، کمی کره بریزید و زرشک‌ها را به همراه شکر اضافه کنید.

زرشک‌ها را فقط چند ثانیه روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و براق شوند. در پایان، زعفران دم‌کرده را به زرشک اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.

زرشک‌ها را خیلی روی حرارت نگذارید تا درست آماده شوند.

“““html

حرارت را نگه ندارید، چون ممکن است بسوزند و طعم تلخی به خود بگیرند.

بیشتر بخوانید: نکات طلایی برای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

مرحله هشتم: سرو زرشک پلو با مرغ

برای سرو غذا، برنج سفید را در ظرف بریزید و مقداری از آن را با زعفران مخلوط کنید و روی برنج سفید اضافه کنید.

سپس زرشک و خلال‌های پسته و بادام را روی برنج بپاشید.

مرغ‌ها را در ظرف جداگانه یا کنار برنج سرو کنید و سس غلیظ مرغ را بر روی آن بریزید.

برای زیبایی و طعم بهتر، می‌توانید کمی زعفران دم‌کرده هم روی مرغ اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی چالقمه؛ غذای دوران صفوی

امیدواریم این دستور پخت از مجله آشپزی رضیم مورد پسند شما علاقه‌مندان به دنیای رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما هم با روش ساده و آسان فوق، این غذای سنتی و خوشمزه را تهیه کنید و در کنار عزیزانتان میل کنید. این غذا به خاطر ترکیب طعم شیرین و ترش زرشک، عطر زعفران و مرغ نرم و آبدار، یکی از بهترین انتخاب‌ها برای مهمانی‌ها خواهد بود.

اگر شما هم در تهیه این غذا از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که طعم و عطر غذا را بهتر می‌کند، خوشحال می‌شویم آن نکات را در بخش نظرات با ما و دیگر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا