رسپی زنجبیل پلو + نکات و فوتوفن ها

“`html
زنجبیل پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سالم است که ممکن است نامش را کمتر شنیده باشید. این خوراک یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که به سادگی میتوانید در منزل تهیه کنید. در این مقاله از بخش آشپزی مجله رضیم با ما همراه باشید تا طرز تهیه زنجبیل پلو و نکات آن را برای شما توضیح دهیم.
نگاهی سریع به روش پخت
برای تهیه زنجبیل پلو، ابتدا برنج را خیس کنید. سپس مرغ را با ادویهها بپزید و بعد آن را ریش ریش کنید. پیاز نگینی و زنجبیل رنده شده را در روغن تفت دهید. سپس به آن مرغ ریش ریش شده، زعفران دم کرده، کشمش و دارچین اضافه کنید و کمی تفت دهید. برنج را آبکش کنید و مخلوط مواد را بین برنج در قابلمه بریزید تا با حرارت کم دم بکشد. در ادامه، طرز تهیه کامل این غذای لذیذ را با جزئیات بیشتر بخوانید.
مواد لازم برای زنجبیل پلو
برنج | ۲ پیمانه |
زنجبیل تازه رنده شده | ۲ قاشق غذاخوری |
مرغ | ۵۰۰ گرم |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
دارچین | ½ قاشق چایخوری |
کشمش | ¼ پیمانه |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
آب | ۴ پیمانه |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه زنجبیل پلو
- مدت زمان آمادهسازی: ۵۰ تا ۶۰ دقیقه
- مناسب برای: ۲ تا ۳ نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی برنج
ابتدا برنج را پاک کنید و دو بار بشویید. سپس آن را در محلول آب و نمک برای چند ساعت خیس کنید تا نرم شود.
مرحله دوم: آمادهسازی مرغ
در یک قابلمه مناسب کمی آب بریزید و مرغ را به همراه زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و بگذارید بپزد. پس از پخت، مرغ را ریش ریش کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته گل کلم+ نکات
مرحله سوم: تفت دادن پیاز
پیاز را پوست بگیرید، بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس زنجبیل تازه را
“““html
با درجه ریز رنده کنید.
در یک تابه کمی روغن بریزید و پیازها را تا زمانی که طلایی شوند، تفت دهید. بعد زنجبیل رنده شده را اضافه کنید و برای چند دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر زنجبیل آزاد شود.
مرحله چهارم: مرغ را اضافه کنید
مرغهای ریش ریش شده را همراه زعفران دم کرده، کشمش و پودر دارچین به مواد تابه اضافه کنید و برای ۲ تا ۳ دقیقه دیگر تفت دهید. سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
بیشتر بخوانید: رسپی کوکو اسفناج+نکات
مرحله پنجم: برنج را دم کنید
در یک قابلمه مناسب ۴ پیمانه آب بریزید و برنج را به آن اضافه کنید. وقتی برنج نرم شد، آن را آبکش کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و اگر دوست دارید، سیبزمینی حلقه شده یا نان لواش کف آن بگذارید.
برنج و مواد آماده شده را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. درب آن را بگذارید و اجازه دهید برنج برای ۲۵ تا ۳۵ دقیقه دم بکشد. سپس زنجبیل پلو آماده شده را در ظرف مورد نظر سرو کرده و نوش جان کنید.
نکات و فوتوفن درست کردن زنجبیل پلو
برای خوشمزهتر کردن زنجبیل پلو، نکاتی که در ادامه میگوییم را در نظر داشته باشید. با ما همراه باشید.
- میتوانید زعفران و کشمش را با مواد دیگر ترکیب نکنید و به صورت جداگانه لابهلای برنج بریزید.
- اگر بخواهید میتوانید از زنجبیل خشک هم استفاده کنید، اما زنجبیل تازه عطر و طعم بهتری دارد.
- مراقب باشید که زنجبیل را بیش از حد تفت ندهید، چون ممکن است طعم غذا را تلخ کند.
- میتوانید بنا بر ذائقه خود، مقدار زنجبیل را کم یا زیاد کنید.
- دم کشیدن درست برنج خیلی مهم است. پس حتماً شعله را کم کنید و روی قابلمه دمکنی بگذارید تا بخار برنج خارج نشود.
- به جای کشمش میتوانید از ترکیب زرشک و کمی شکر استفاده کنید.
- میتوانید این غذا را با گوشت چرخکرده یا ماهیچه گوسفندی هم درست کنید.
- از سبزیجاتی مانند گشنیز، پیازچه، نخود فرنگی یا هویج هم میتوانید استفاده کنید.
- برای مزه خاصتر و عطر بیشتر، در هنگام دم کردن برنج، چند برگ ریحان یا برگ مو به آن اضافه کنید.
- میتوانید برای تزئین، کمی خلال بادام یا پسته را با کشمش در کره تفت دهید و روی برنج بریزید.
- زنجبیل پلو را میتوانید با سالاد یا ماست همراه سبزیجات سرو کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی مجله رضیم، رسپی زنجبیل پلو را همراه نکات و فوتوفن آن به شما ارائه دادیم. اگر تا به حال این غذا را امتحان نکردهاید، حتماً با این رسپی آن را درست کنید و از طعم خاص و متفاوت آن لذت ببرید.