رسپی زیتون پرورده با رب آلو؛ طعمی جذاب و متفاوت

“`html
زیتون پرورده یکی از چاشنیهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که به شهرهای شمال کشور تعلق دارد. این نوع زیتون با رب آلو طعمی خاص و متفاوت دارد که آن را از زیتونهای پرورده معمولی متمایز میکند.
اگر به دنبال تجربه طعمهای جدید هستید، پیشنهاد میکنیم حتماً زیتون پرورده با رب آلو را امتحان کنید. در این بخش از مجله اینترنتی رضیم، طرز تهیه زیتون پرورده با رب آلو را به صورت مرحله به مرحله توضیح میدهیم و نکات لازم را برای شما مطرح میکنیم.
مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده با رب آلو
زیتون بدون هسته | ۵۰۰ گرم |
رب آلو | ۴ قاشق غذاخوری |
سیر | ۲ حبه |
گلپر | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذاخوری |
گردوی خرد شده | ۲ قاشق غذاخوری |
دانه انار | ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری) |
سبزیهای معطر (گشنیز و نعناع) | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه زیتون پرورده با رب آلو
- زمان آمادهسازی مواد ۵-۱۰ دقیقه و زمان انتظار برای آماده شدن چاشنی ۲-۳ ساعت است.
- این مقدار مواد تقریباً ۵۰۰ گرم زیتون پرورده تولید میکند که میتوانید با محاسبات ساده، مقدار مواد را بیشتر کنید و حجم بیشتری از این چاشنی خوشمزه تهیه کنید.
- تهیه این چاشنی در سطح متوسط از نظر سختی قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی زیتون
اگر از زیتون شور استفاده میکنید، بهتر است آنها را برای چند ساعت در آب بگذارید و چند بار آب را عوض کنید تا نمک اضافی آن گرفته شود. مدت زمان و روش این کار بسته به میزان شوری زیتونها متفاوت است.
- برای تهیه زیتون پرورده، از زیتونهای بدون هسته و بهترین حالت از نوع سبز استفاده کنید.
- زیتونهای سبز، به دلیل طعم متعادل و رنگ زیبا، برای این پیشغذا گزینه بهتری هستند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شور مخلوط فوری با آب گوجه
“““html
مرحله دوم: آمادهسازی رب آلو
رب آلو را در یک کاسه کوچک بریزید و با مقداری آب گرم مخلوط کنید. آرام آرام هم بزنید تا به غلظت سس غلیظ برسد.
بیشتر بخوانید: رازهای نگهداری زیتون پرورده برای مدت طولانی؛ همانند روز اول
مرحله سوم: آمادهسازی گردو، سیر و سبزیهای معطر
سیر را با آب بشویید و پوست بگیرید. با استفاده از وسیله له کن سیر، آن را له کنید.
سبزیهای معطر را خوب بشویید و خشک کنید. سپس با چاقو ریز ریز کنید.
گردوها را هم به اندازههای ریز خرد کنید. بهتر است گردوها را کمی درشت خرد کنید تا در زمان خوردن زیر دندان حس شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی شور مخلوط خانگی
مرحله چهارم: ترکیب مواد
در یک کاسه بزرگ، زیتونها، رب آلو رقیقشده، سبزیهای معطر، سیر رندهشده، گردوی خرد شده، گلپر، نمک، فلفل و روغن زیتون را با هم به آرامی مخلوط کنید.
مراقب باشید که مواد را زیاد فشار ندهید تا زیتونها له نشوند و همه چیز به خوبی ترکیب شود.
بیشتر بخوانید: رسپی زیتون پرورده با پیاز
مرحله پنجم: افزودن دانه انار
در این مرحله، دانههای انار را به زیتون پرورده اضافه کنید.
- دانههای انار طعمی ترش و شیرین به زیتون پرورده اضافه میکنند.
مرحله ششم: استراحت زیتون پرورده
روی ظرف را بپوشانید و زیتون پرورده را برای حداقل ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا طعمها به خوبی ترکیب شوند.
- هرچه بیشتر زمان بدهید، طعم نهایی بهتر و قویتر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: رسپی زیتون پرورده با سس مایونز
بیشتر بخوانید: رسپی زیتون پرورده بدون انار
مرحله هفتم: سرو زیتون پرورده
زیتون پرورده آماده را در ظرف سرور بریزید و با چند برگ نعناع تازه، کمی گردوی خرد شده یا دانههای انار تزیین کنید.
این زیتون پرورده را میتوانید بهعنوان پیشغذا یا همراه با انواع غذاهای ایرانی سرو کنید.
امیدواریم این رسپی برای شما که به دنیای آشپزی علاقه دارید، مورد توجه قرار گرفته باشد. با این روش و نکات ذکر شده در این مقاله از مجله رضیم، میتوانید زیتون پرورده خوشمزه و طعمدار درست کنید و از طعم دلپذیر آن در کنار غذاهای خود لذت ببرید.