رسپی

رسپی سبزی پلو دامغانی به روش سنتی؛ ساده و خوشمزه

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

سبزی پلو، یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که در نقاط مختلف کشور به شیوه‌های متفاوتی تهیه می‌شود. سبزی پلو دامغانی یکی از غذاهای سنتی شهر دامغان است که با طعمی لذیذ و دستور پختی ساده، می‌تواند انتخاب خوبی برای طرفداران این غذا باشد.

در این بخش از رضیم بلاگ، طرز تهیه سبزی پلو دامغانی را به شما ارائه می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه سبزی پلو دامغانی:
سبزی پلویی ۳۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
برنج ۴ پیمانه
پیاز ۱ عدد
گوجه‌فرنگی ۲ عدد
بادمجان ۲ عدد
رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده ۱/۲ فنجان
زردچوبه و نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
نان به مقدار لازم (اختیاری)
روغن به مقدار لازم
آب به مقدار لازم

مراحل تهیه سبزی پلو دامغانی

برای تهیه سبزی پلو دامغانی، مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله اول: خیساندن برنج

قبل از این که شروع به پخت سبزی پلو کنید، برنج را به مدت ۱ تا ۲ ساعت در آب خیس کنید. از آب ولرم استفاده کنید و مقداری آب بریزید که تمام دانه‌ها در آن غوطه‌ور شوند.

بیشتر بخوانید: رسپی دمپختک سیر

می‌توانید کمی نمک به آب اضافه کنید تا برنج طعم بهتری بگیرد و بهتر پخته شود.

مرحله دوم: سرخ کردن بادمجان

بادمجان‌ها را پوست کنده و به صورت حلقه‌ای برش بزنید. ضخامت برش‌ها باید حدود ۱ تا ۲ سانتی‌متر باشد. برای کم کردن تلخی بادمجان‌ها، می‌توانید کمی نمک به آن‌ها بزنید و ۱۵ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید.

سپس آن‌ها را شسته و با دستمال تمیز کنید. در یک تابه روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. بادمجان‌ها را به آرامی در روغن داغ قرار داده و هر دو طرف آن‌ها را سرخ کنید.

مرحله سوم: آماده کردن گوشت

پیاز را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید. داخل یک تابه، روغن بریزید و وقتی روغن داغ شد، پیاز را به آن اضافه کنید. چند دقیقه پیاز را تفت دهید تا نرم شود.

سپس گوشت چرخ کرده را به همراه زردچوبه، نمک و فلفل به تابه اضافه کنید و مواد را تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند، تفت دهید. گوجه‌فرنگی‌ها را رنده کرده و به بقیه مواد اضافه کنید.

مرحله چهارم: اضافه کردن رب گوجه‌فرنگی

پس از اینکه مواد داخل تابه کمی تفت خوردند، نوبت اضافه کردن رب گوجه‌فرنگی است. رب گوجه‌فرنگی را به تابه اضافه کرده و به آرامی با بقیه مواد مخلوط کنید تا رنگ رب به خوبی باز شود و به آن‌ها بچسبد.

بیشتر بخوانید: رسپی سبزی پلو با سبزی خشک

مرحله پنجم: آماده کردن سبزی پلویی

سبزی پلویی را خوب شسته و به صورت ریز خرد کنید.

توجه: سبزی پلویی شامل تره، جعفری، شوید و سیر تازه است.

رسپی سبزی پلو دامغانی به روش سنتی؛ ساده و خوشمزه

“““html
رسپی سبزی پلو دامغانی

مرحله ششم: پخت برنج

یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و آن را تا نیمه با آب پر کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید. وقتی آب جوش آمد، ۱ قاشق چای‌خوری نمک به آن اضافه کنید. سپس آب برنجی را که از قبل خیس کرده‌اید خالی کنید و برنج را به آب جوش اضافه کنید.

مرحله هفتم: اضافه کردن سبزی به برنج

بعد از ۶ دقیقه، سبزی پلویی را به قابلمه بیفزایید و به آرامی هم بزنید. دقت کنید که برنج‌ها له نشوند. وقتی برنج کمی نرم شد، آن را آبکش کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی سیر پلو با ماهی و مرغ

مرحله هشتم: آماده کردن سبزی پلو دامغانی

یک قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و کمی روغن در آن بریزید. سپس نان لواش را طوری در قابلمه بچینید که تمام کف آن را بپوشاند. این کار باعث می‌شود ته دیگ نان درست شود.

قابلمه را از روی حرارت بردارید و یک لایه برنج روی نان لواش بریزید. سپس یک لایه زعفران دم‌کرده و ترکیب گوشت را بر روی برنج بگذارید و این کار را ادامه دهید تا همه مواد تمام شود. در قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و آن را روی حرارت کم قرار دهید تا برنج دم بکشد.

نکات و فوت و فن‌های تهیه سبزی پلو دامغانی

مرحله نهم: سرو سبزی پلو

بعد از اینکه برنج کاملا پخت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و برنج را به همراه بادمجان‌های سرخ شده سرو کنید.

سبزی پلو دامغانی آماده است، نوش جانتان!

بیشتر بخوانید: رسپی گل کلم پلو مجلسی

در این قسمت از مجله آشپزی رضیم با رسپی سبزی پلو دامغانی آشنا شدید. امیدواریم این غذای خوشمزه و لذیذ را در منزل درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا