رسپی

رسپی سماق پلو با کباب تابه‌ای؛ اصیل و مجلسی

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

سماق پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که وقتی با کباب تابه‌ای سرو شود، طعمی عالی و فراموش‌نشدنی دارد. با رضیم بلاگ همراه باشید تا طرز تهیه سماق پلو با کباب تابه‌ای را برایتان توضیح دهیم.

مواد لازم برای تهیه سماق پلو

برای تهیه سماق پلو به این مواد نیاز دارید:

برنج ایرانی ۴ پیمانه
آب لبو ۱/۲ پیمانه
سماق ۴-۵ قاشق غذاخوری
کره ۵۰ گرم
روغن به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
آرد نخودچی ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
پیاز ۱ عدد بزرگ
گوشت چرخ کرده ۶۰۰ گرم
فلفل دلمه‌ای نصف عدد
زعفران دم کرده به میزان لازم

مراحل تهیه سماق پلو با کباب تابه‌ای

مراحل تهیه سماق پلو به همراه کباب تابه‌ای به این صورت است:

مرحله اول: خیساندن برنج

اول برنج را بشویید و با مقداری آب و ۱ پیمانه نمک بگذارید خیس بخورد.

مرحله دوم: آماده‌سازی پیاز و فلفل دلمه‌ای

برای درست کردن کباب، پیاز را رنده کرده و فشار دهید تا آبش گرفته شود. (آب پیاز را برای مراحل بعدی نگه‌دارید)

فلفل دلمه‌ای را هم رنده کنید و اگر لازم است، آب آن را هم بگیرید.

مرحله سوم: ترکیب گوشت چرخ کرده با سایر مواد

در این مرحله، گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید. می‌توانید از مخلوط گوشت چرخ کرده گوسفند و گوساله استفاده کنید تا طعم بهتری بگیرد.

“““html

بهتر استفاده کنید.

سپس ادویه‌ها مانند نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر را به ترکیب اضافه کنید. ۱ قاشق چای‌خوری سماق نیز برای خوشمزه‌تر شدن کباب به مواد بیفزایید.

مرحله چهارم: ورز دادن مواد

مواد را خوب ورز دهید تا به طور کامل مخلوط شوند. سپس روی مواد را بپوشانید و در یک جای خنک یا یخچال بگذارید تا حداقل ۱ ساعت استراحت کند؛ این کار باعث می‌شود عطر پیاز و ادویه‌ها به گوشت نفوذ کند.

بیشتر بخوانید: رسپی آلبالو پلو مجلسی

مرحله پنجم: افزودن آرد نخودچی

پس از ۱ ساعت، ۱ قاشق آرد نخودچی به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مخلوط یکدست شود. در این مرحله نیازی به استراحت مجدد نیست و می‌توانید کباب را آماده کنید.

رسپی سماق پلو با کباب تابه‌ای؛ اصیل و مجلسی

مرحله ششم: آماده کردن کباب

برای این کار، مقداری از گوشت به اندازه یک گردو بردارید، آن را در دست بچرخانید تا دایره شود و سپس کمی فشار دهید تا پهن شود. تمام گوشت را به همین شکل آماده کنید و در یک تابه نچسب بچینید.

رسپی یک غذای خوشمزه و متفاوت با سماق

مرحله هفتم: پخت کباب

بعد از اینکه همه گوشت را فرم دادید، زیر ماهیتابه را روشن کنید. سپس کره را به اندازه یک حبه قند برش دهید و بین کباب‌ها قرار دهید.

حال آب پیاز را به همراه ۱ چهارم پیمانه آب داخل ماهیتابه بریزید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم در کره پخته و آب بیندازد.

مطمئن شوید حرارت کم باشد؛ چون باید گوشت‌ها سرخ نشوند.

مرحله هشتم: اضافه کردن زعفران

بعد از حدود ۵ دقیقه، ۱ الی ۲ قاشق زعفران دم‌کرده به تابه اضافه کنید تا هم کباب‌ها خوش رنگ شوند و هم عطر بهتری بگیرند.

اجازه دهید کباب‌ها به مدت ۱۵ دقیقه دیگر با زعفران بپزند. سپس ماهیتابه را به آرامی کج کنید و با قاشق آب کباب‌ها را جدا کنید تا از این آب برای پلو استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی پلو جعفری با مرغ

مرحله نهم: سرخ کردن کباب‌ها

اکنون کمی دیگر کره به ماهیتابه اضافه کنید و حرارت را کمی بیشتر کنید تا دو طرف کباب‌ها به خوبی سرخ شوند.

بعد از سرخ شدن، کباب‌ها را از داخل تابه خارج کرده و به آماده‌سازی برنج بپردازید.

مرحله دهم: آبکش کردن برنج

حال نصف یک قابلمه متوسط را با آب پر کرده و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید و برنج برای آبکشی آماده شود. برای تست، یک دانه برنج را بین انگشتان خود فشار دهید. اگر اطراف آن کمی نرم و مغز آن کمی سفت بود، برنج آماده آبکشی است و آن را آبکشی کنید.

مراحل تهیه سماق پلو با کباب تابه‌ای

مرحله یازدهم: دم کردن برنج

بعد از آبکشی برنج، قابلمه را روی حرارت کم قرار داده و ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری روغن داخل آن بریزید. سپس برای ته‌دیگ، نان یا سیب‌زمینی را کف قابلمه قرار دهید.

۱ کفگیر از برنج را روی ته‌دیگ بریزید و حدود ۱ کفگیر را داخل ظرفی بکشید و به آن ۲ تا ۳ قاشق زعفران دم‌کرده اضافه کنید و به آرامی هم بزنید و کنار بگذارید.

۲ کفگیر از برنج را هم داخل ظرفی بریزید و به آن آب لبو اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ بگیرد. روی برنج داخل قابلمه ۱ قاشق چای‌خوری سماق بپاشید؛ البته مقدار سماق به سلیقه شما بستگی دارد و می‌توانید بیشتر یا کمتر استفاده کنید.

سپس مقداری برنج زعفرانی بریزید، چند عدد از کباب‌ها را روی برنج بچینید و دوباره کمی سماق روی کباب‌ها بپاشید تا خوشمزه‌تر شوند.

سپس از آب کره‌ای کباب که جدا کرده بودید، ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری روی برنج بگردانید و مجدداً یک لایه برنج بریزید، کباب بچینید و روی برنج و کباب سماق بپاشید. در این مرحله یک لایه برنج می‌تواند از برنج رنگی باشد که با آب لبو قرمز شده است.

این کار را تا تمام شدن برنج، زعفرانی، برنج رنگی با لبو، کباب و سماق تکرار کنید.

“““html

و برنج ساده را تکرار کنید.

آخرین مرحله این است که چند سوراخ کوچک روی برنج ایجاد کنید تا بهتر پخته و دم بکشد. سپس یک دم‌کن بگذارید و برنج را روی حرارت ملایم قرار دهید تا خوب بپزد و بخار کند.

مرحله آخر: سرو سماق پلو

برای خوشمزه‌تر شدن این غذا، پیشنهاد می‌کنیم چند عدد گوجه‌فرنگی را کباب کنید تا طعم خوشمزه‌ای به غذای شما بدهند. در نهایت، سماق‌پلو خوشمزه و معطر را بعد از دم کشیدن با برنج زعفرانی و گوجه‌کبابی سرو کنید.

در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، رسپی سماق پلو با کباب تابه‌ای را برایتان توضیح دادیم. این غذا را برای ناهار یا شام آماده کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا