رسپی شامی دال عدس (یک شام خوشمزه در ۳ سوت)

“`html
شامی دال عدس یک غذای سنتی و خوشمزه ایرانی است که از دال عدس، پیاز، سیبزمینی و ادویهجات درست میشود و سرشار از ویتامینها و مواد مغذی است. در این مقاله از رضیم بلاگ، دستور تهیه شامی دال عدس را به صورت مرحله به مرحله همراه با نکات مهم ارائه میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه شامی دال عدس
مواد لازم برای تهیه شامی دال عدس به صورت زیر است:
دال عدس | ۲ پیمانه |
پیاز بزرگ | ۲ عدد |
سیبزمینی بزرگ | ۲ عدد |
جعفری تازه | ۱/۲ پیمانه |
سیر | ۲ حبه |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
پودر زیره | ۱/۲ قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | ۱/۲ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
تخممرغ | ۱ عدد |
مراحل تهیه شامی دال عدس
- مدت زمان آمادهسازی و پخت این شامی حدود ۳۵ تا ۴۰ دقیقه است.
- این مقدار مواد برای ۳ تا ۴ نفر مناسب است و میتوانید با یک محاسبه ساده، مقدار مواد را برای تعداد بیشتر افزایش دهید.
- دستور تهیه این شامی در سطح متوسط از نظر سختی قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی دال عدس
دال عدس را به مدت نیم ساعت تا یک ساعت در آب بخیسانید. این کار باعث میشود زودتر پخته شود.
بیشتر بخوانید: دستور تهیه املت قارچ و پیاز بدون گوجه
مرحله دوم: پخت دال عدس
دال عدس خیسانده را در یک قابلمه بریزید و به آن آب اضافه کنید تا روی دال عدسها را بپوشاند.
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید دال عدس به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزد تا نرم شود.
بیشتر بخوانید: دستور تهیه خوراک ماهی سالمون با عدس
مرحله سوم: آمادهسازی سیبزمینی
سیبزمینیها را پوست کنده و به شکل مکعبی خرد کنید.
سیبزمینیهای خرد شده را در یک قابلمه بریزید و به آن آب اضافه کنید تا روی آنها را بپوشاند.
قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید سیبزمینیها به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزند تا نرم شوند.
بیشتر بخوانید: دستور تهیه بقچه بادمجان
مرحله چهارم: آمادهسازی پیاز، سیر و ادویهها
پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی و شفاف شوند.
سیر را رنده کرده و به پیاز داغ اضافه کنید و به مدت ۳۰ ثانیه تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
زردچوبه، پودر زیره و فلفل قرمز را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و برای یک دقیقه تفت دهید تا عطر آنها هم آزاد شود.
“““html
ادویهها آزاد شود.
بیشتر بخوانید: رسپی کتلت پیتزا
مرحله پنجم: مخلوط کردن مواد
دال عدس و سیبزمینی پخته شده را از آب درآورده و بگذارید کمی خنک شوند.
سپس دال عدس، سیبزمینی، پیاز سرخ شده، جعفری تازه، تخممرغ، نمک و فلفل سیاه را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کوکو عدس و سیبزمینی
مرحله ششم: شکل دادن به کتلت
از مخلوط دال عدس مقداری به اندازه یک گردو بردارید و آن را به شکل کتلت درآورید.
مرحله هفتم: پخت کتلت
در یک تابه روغن را گرم کنید و کتلتهای دال عدس را در آن قرار دهید.
هر دو طرف کتلتها را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند.
بعد از سرخ شدن، کتلتها را روی یک دستمال جاذب روغن بگذارید تا روغن اضافی گرفته شود.
میتوانید کتلت دال عدس را در حالی که گرم است با نان، برنج یا ماست چکیده سرو کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کوکوی ۲ رنگ مجلسی
بیشتر بخوانید: رسپی دلمه برگ گیلاس
نکات و فوت و فنهای تهیه شامی دال عدس
دو نکته مهم برای تهیه شامی دال عدس وجود دارد:
- برای طعمی بهتر، میتوانید از یک عدد هویج رنده شده هم استفاده کنید.
- اگر میخواهید شامی دال عدس شما کمی تندتر باشد، میتوانید مقدار فلفل قرمز را بیشتر کنید.
اگر شما هم از ترفندهایی برای خوشمزهتر کردن این شامی استفاده میکنید، خوشحال میشویم آنها را در بخش نظرات این مطلب از مجله آشپزی رضیم با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.