رسپی

رسپی شاورما با گوشت یا مرغ + نکات و فوت‌وفن ها

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

شاورما، غذایی خوشمزه و معروف است که به دوران عثمانی و منطقه شام برمی‌گردد. امروز، این غذا به عنوان یکی از غذاهای خیابانی محبوب در خاورمیانه شناخته می‌شود. در این بخش از مجله رضیم با ما باشید تا طرز تهیه شاورما با گوشت و مرغ را یاد بگیرید.

نگاهی سریع به روش پخت

ابتدا گوشت یا مرغ را به نوارهای باریک برش بزنید و با مخلوطی از پیاز، آبلیمو، روغن زیتون، سیر و ادویه‌های دلخواه طعم‌دار کنید. بعد از اینکه حداقل یک ساعت در یخچال استراحت کرد، گوشت یا مرغ را در ماهیتابه سرخ کنید تا طلایی شود. همزمان، سس طحینه را درست کنید. در نهایت، نان پیتا را با سس طحینه، گوشت یا مرغ سرخ شده و سبزیجات موردعلاقه‌تان پر کنید و رول کنید. برای یادگیری طرز تهیه شاورما به صورت مرحله به مرحله، ادامه مطلب را دنبال کنید.

مواد لازم برای شاورما مرغ

برای تهیه این غذا با سینه مرغ به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

“““html
سینه مرغ ۲ عدد
ماست چکیده ۱ پیمانه
پیاز متوسط (خلالی شده) ۱ عدد
روغن زیتون ۱/۳ پیمانه
آب لیموترش ۱/۳ پیمانه
سیر رنده شده ۲ حبه
زیره سبز ۱/۲ قاشق چای‌خوری
پودر گشنیز ۱/۲ قاشق چای‌خوری
پاپریکا ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱/۲ قاشق غذاخوری
پودر کاری، زنجبیل و دارچین ۱ قاشق چایخوری (از هر کدام)
فلفل قرمز، فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم
روغن (برای سرخ کردن) به مقدار لازم
نان پیتا به تعداد لازم
گوجه، خیارشور، جعفری و پیاز (برای سرو) به مقدار لازم
سس طحینه به مقدار لازم

مراحل تهیه شاورمای مرغ

  • زمان آماده‌سازی و پخت: ۲ الی ۳ ساعت
  • مناسب برای: ۳ الی ۴ نفر

مرحله اول: آماده‌سازی مرغ

برای شروع، سینه مرغ را به تکه‌های نازک و بلند ببرید. بهتر است که ضخامت تکه‌ها یکسان باشد تا به خوبی و به طور یکنواخت پخته شوند.

مرحله دوم: طعم‌دار کردن مرغ

در یک ظرف مناسب، تکه‌های مرغ را با ماست، پیاز خلالی شده، آب لیموترش، روغن زیتون، سیر رنده شده و همه ادویه‌ها خوب مخلوط کنید. تمام تکه‌های مرغ باید به خوبی به این مواد آغشته شوند. حالا روی ظرف را با سلفون بپوشانید و حداقل به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم‌دار شود.

بیشتر بخوانید: رسپی لبو تنوری در فر و بدون فر

مرحله سوم: پخت مرغ

بعد از اینکه مرغ خوب مزه‌دار شد، آن را از یخچال خارج کنید. در یک تابه، روغن را گرم کنید و تکه‌های مرغ را به مدت چند دقیقه از هر طرف سرخ کنید تا رنگ آن طلایی شده و کاملاً پخته شود.

مرحله چهارم: سرو شاورمای مرغ

برای سرو، اول نان پیتا را کمی گرم کنید. سپس یک لایه نازک از سس طحینه را روی سطح داخلی نان بزنید. تکه‌های مرغ سرخ شده را روی سس قرار دهید و برش‌های گوجه، خیارشور، جعفری و پیاز را به سلیقه خود اضافه کنید. در نهایت، نان را به آرامی رول کنید. نوش جان!

مواد لازم جهت تهیه شاورمای گوشت

برای تهیه شاورما گوشت به مواد زیر نیاز دارید:

“““html
گوشت گوسفندی (فیله یا راسته) ۵۰۰ گرم
روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
پیاز (خلالی شده) ۱ عدد
نمک ۱/۲ قاشق چای‌خوری
دارچین ۱ قاشق چای‌خوری
هل یا میخک ۱/۲ قاشق چای‌خوری
پودر گشنیز ۱ قاشق چای‌خوری
زردچوبه ۱/۵ قاشق چای‌خوری
زنجبیل ۱/۲ قاشق چای‌خوری
پاپریکا ۲ قاشق چای‌خوری
جوز هندی ۱ قاشق چای‌خوری
زیره سبز ۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چای‌خوری
نان پیتا به تعداد لازم
گوجه، خیارشور، جعفری و پیاز (برای سرو) به مقدار لازم
سس طحینه به مقدار لازم

مراحل تهیه شاورمای گوشت

  • زمان آماده‌سازی و پخت: ۲ الی ۳ ساعت
  • مناسب برای: ۴ الی ۵ نفر

مرحله اول: آماده کردن گوشت

برای شروع، گوشت را به نوارهای بلند و باریک برش بزنید. ضخامت این برش‌ها باید مناسب باشد تا در حین پخت، یکدست بپزند.

مرحله دوم: مزه‌دار کردن گوشت

گوشت‌های برش خورده را با تمام ادویه‌ها و پیازهای خلالی در یک ظرف بریزید و خوب هم بزنید تا تمام قسمت‌های آن به ادویه آغشته شود. سپس، روی ظرف را با سلفون بپوشانید و حداقل برای یک ساعت آن را در یخچال بگذارید تا طعم‌ها در آن نفوذ کنند.

رسپی شاورما با گوشت یا مرغ + نکات و فوت‌وفن ها

بیشتر بخوانید: رسپی همبرگر خانگی

مرحله سوم: پخت گوشت

یک تابه مناسب را روی حرارت متوسط گذاشته و روغن زیتون به آن اضافه کنید. سپس، گوشت‌های مزه‌دار شده را از یخچال خارج کرده و در تابه سرخ کنید تا طلایی و مغزپخت شوند. برای جلوگیری از چسبیدن گوشت به تابه، می‌توانید از تابه نچسب استفاده کنید.

مرحله چهارم: سرو شاورما

برای سرو، نان پیتا را کمی گرم کنید. سپس داخل هر نان پیتا یک لایه نازک از سس طحینه بمالید. تکه‌های گوشت سرخ شده را روی نان پیتا قرار دهید. بعد برش‌های گوجه فرنگی، خیارشور، جعفری، پیاز و هر سبزی دیگری که دوست دارید را روی گوشت بگذارید. در نهایت، نان را به آرامی رول کنید. نوش جان!

بیشتر بخوانید: رسپی گوزلمه ترکیه‌ای با پنیر پیتزا

مراحل تهیه شاورمای گوشت

مواد لازم جهت تهیه سس طحینه

برای تهیه سس طحینه به مواد زیر نیاز دارید:

ماست چکیده ۳ قاشق غذاخوری
سیر رنده شده ۱ حبه
آب لیموترش ۳ قاشق غذاخوری
ارده ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم

مراحل تهیه سس طحینه

  • زمان آماده‌سازی: ۵ دقیقه

مرحله اول:

“““html

مخلوط کردن مواد

برای درست کردن سس طحینه که مخصوص شاورماست، باید همه مواد را داخل یک ظرف خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند.

بیشتر بخوانید: رسپی ساندویچ کوکتل پنیری

مرحله دوم: سرو سس

سس را چند دقیقه در یخچال بگذارید. سپس می‌توانید از این سس برای سرو شاورما مرغ یا گوشت استفاده کنید.

مراحل تهیه سس طحینه

نکات کلیدی در رسپی شاورما با گوشت و مرغ

برای اینکه شاورمای شما خوشمزه‌تر شود، به چند نکته مهم توجه کنید:

  • فیله مرغ بهترین انتخاب برای شاورمای مرغ است، ولی می‌توانید از بخش‌های دیگر مرغ هم استفاده کنید. فقط حتما استخوان‌ها را جدا کنید.
  • مرینیت (طعم‌دار کردن) گوشت و مرغ خیلی در خوشمزه شدن شاورما تاثیر دارد. هرچه بیشتر گوشت و مرغ را طعم‌دار کنید، لذیذتر خواهد شد.
  • برای از بین بردن بوی زهم مرغ، می‌توانید از فلفل دلمه‌ای استفاده کنید.
  • شما می‌توانید گوشت و مرغ را در تابه سرخ کنید یا در فر بپزید. هر دو روش طعم خوبی به گوشت می‌دهند.
  • نان پیتا بهترین گزینه برای شاورما است، اما اگر آن را پیدا نکردید، می‌توانید از نان لواش هم بهره ببرید.
  • در سرو شاورما می‌توانید سبزیجات را به دلخواه تغییر دهید.
  • برای طعم‌دار کردن گوشت، می‌توانید به جز موارد ذکر شده، از آبلیمو، سیر رنده شده و روغن زیتون هم استفاده کنید.

در این قسمت از مجله آشپزی رضیم، رسپی شاورمای گوشت و مرغ را ارائه دادیم تا بتوانید این ساندویچ محبوب را به سادگی در خانه تهیه کنید. اگر از غذاهای تکراری خسته شده‌اید، این غذا گزینه عالی برای تنوع در برنامه شام یا ناهار شماست.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا