رسپی شربت آلبالو خانگی؛ خوشرنگ و خوشمزه

“`html
شربت آلبالو یکی از خوشمزهترین و رنگینترین شربتهای تابستانی است که تهیه آن بسیار ساده و راحت است. در ادامه با رضیم بلاگ همراه باشید تا طرز تهیه این شربت پرطرفدار را با هم یاد بگیریم.
مواد لازم برای تهیه شربت آلبالو
برای تهیه شربت آلبالو به مواد زیر نیاز دارید:
آلبالوی بدون هسته | ۱ کیلوگرم |
شکر | ۱/۵ الی ۲ کیلوگرم |
مراحل تهیه شربت آلبالو بدون هسته
برای تهیه شربت آلبالو، مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول: جدا کردن هسته آلبالو
آلبالوها را خوب بشویید و هستهها را به کمک هستهگیر یا یک نی خارج کنید. برای آموزش بهتر میتوانید روی لینک روشهای هستهگیری آلبالو کلیک کنید.
مرحله دوم: اضافه کردن شکر به آلبالوها
اگر ترازو ندارید، برای هر کاسه پر از آلبالو، ۱/۵ یا ۲ کاسه شکر اضافه کنید (بسته به تندی یا شیرینی آلبالوها). در یک ظرف مناسب یک لایه آلبالو و یک لایه شکر بریزید و این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید. سپس روی آن یک لیوان آب جوش بریزید، درب ظرف را بگذارید و آن را به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید.
مرحله سوم: قرار دادن آلبالوها روی حرارت ملایم
در این زمان آلبالوها آب میاندازند. بعد از آن، قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید. حرارت نه باید زیاد باشد و نه خیلی کم. آلبالوها بر اثر حرارت آب میاندازند و کمکم شروع به جوشیدن میکنند. در این زمان شکرها نیز حل میشوند.
بیشتر بخوانید: ترفندهای کاهش شیرینی شربت آلبالو
مرحله چهارم: جمعکردن کف روی شربت
قسمتهای کناری ظرف را به سمت وسط هدایت کنید تا تمام شکرها آب شوند. بعد از آب شدن شکرها، شربت شروع به جوشیدن و کف کردن میکند. کف روی شربت را بهطور مداوم جمع کنید تا شربت شفاف و با رنگ خوب بدست آید. قوام شربت نباید بیشتر از ۳۰ دقیقه طول بکشد چون رنگ آن تیره میشود.
مرحله پنجم: جدا کردن آلبالوها از شربت
بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پخت، با یک کفگیر سوراخدار آلبالوها را از شربت خارج کنید و کفگیر را به آرامی تکان دهید تا شیره بهطور کامل از آلبالوها جدا شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه اسموتی آلبالو و توتفرنگی
مرحله ششم: قوام آمدن شربت آلبالو
۱۰ دقیقه آخر پخت، شربت بهتنهایی جوش میخورد. زمانی که حس کردید شربت حالت فنری به قاشق برمیگردد، قوام آن را چک کنید. چند قطره از شربت را بین دو انگشت امتحان کنید، اگر حس چسبندگی و کشسانی داشت به حالت قوام رسیده است.
همچنین میتوانید ۲ قاشق از شربت را در نعلبکی بریزید و در فریزر بگذارید تا سرد شود. سپس از وسط شیره با انگشت بکشید، اگر جای خالی دیرتر پر شد، یعنی شربت غلظت خوبی دارد.
مرحله هفتم: صاف کردن شربت
حرارت را خاموش کنید و فوراً شربت را از یک صافی ریز عبور دهید تا باقیماندههای آلبالو جدا شود.
“““html
شربت را از مواد جدا کنید. بعد از اینکه شربت خنک شد، غلیظتر میشود و عبور آن از صافی دشوارتر میشود، پس تا شربت هنوز گرم است این کار را انجام دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی مربا آلبالو خوش آب و رنگ
مرحله آخر: ریختن شربت در ظرف شیشهای
اجازه دهید شربت خنک شود و بعد آن را داخل ظرف شیشهای بریزید. این شربت را میتوانید به مدت دو سال در فریزر یا یخچال نگهداری کنید. هنگام مصرف، شربت را با مقدار مناسبی آب مخلوط و سرو کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی لواشک آلبالو
رسپی شربت آلبالو با هسته
اگر جدا کردن هستههای آلبالو برایتان سخت است، میتوانید شربت آلبالو را با هسته آماده کنید. فقط مشکل این روش این است که هنگام وزن کردن آلبالو، وزن هستهها نیز حساب میشود. مثلاً ممکن است ۱ کیلو آلبالو دارای ۲۰۰ گرم هسته باشد. بنابراین باید مقدار شکر را از وزن آلبالو کمی کمتر در نظر بگیرید.
- برای تهیه شربت آلبالو با هسته، اول آلبالوها را بشویید و شاخ و برگ آنها را جدا کنید.
- آلبالوها را در یک پارچه توری قرار دهید تا آب آن گرفته شود.
- سپس آلبالوها را همراه پارچه توری به شربت اضافه کنید و بگذارید شربت به جوش آید و قوام بگیرد.
- وقتی رنگ شربت مناسب شد، آلبالوها را از شربت خارج کرده و کمی وانیل به شربت اضافه کنید.
- زیر شعله را خاموش کنید تا شربت خنک شود.
نکات تهیه شربت آلبالو
در ادامه چند نکته مهم برای تهیه این شربت خوشمزه را ذکر خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- هرگز با دست به تفالهها چنگ نزنید یا با قاشق فشار ندهید؛ زیرا این کار باعث کدر شدن رنگ شربت میشود.
- مربا یا شربت آلبالو معمولاً شکرک نمیزند، زیرا آلبالو میوهای ترش است و نیازی به اضافه کردن آبلیمو یا جوهر لیمو نیست. تنها در صورت تهیه با حرارت بالا یا با مقدار شکر زیاد ممکن است شکرک بزند. اگر شربت شکرک زد، مقدار کمی آب جوش اضافه کنید و دوباره بجوشانید تا شکرکها حل شوند.
- در انتهای پخت میتوانید کمی وانیل به شربت اضافه کنید، اما این به سلیقه شما بستگی دارد، زیرا بعضی افراد طعم خالص آلبالو را بیشتر ترجیح میدهند.
- برای تهیه شربت آلبالو بهتر است از آلبالوهای بزرگ و پیوندی استفاده نکنید، زیرا این آلبالوها طعم و رنگ خوبی به شربت نمیدهند.
- اگر شربت به خوبی قوام نیاید، ممکن است کپک بزند و اگر زیاد بجوشانید و خیلی غلیظ شود، شکرک میزند. اگر یک روز بعد از تهیه شربت متوجه شدید قوام آن کم است، دوباره بجوشانید تا غلظت کافی برسد، اما توجه کنید که بعد از خنک شدن غلظت شربت بیشتر میشود.
- برای تهیه انواع شربت بهتر است از قابلمه لعابی استفاده کنید تا رنگ و کیفیت بهتری داشته باشد.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، رسپی شربت آلبالو را به شما آموزش دادیم. پیشنهاد میکنیم حتماً این شربت تابستانی خوشمزه را طبق این دستور تهیه کنید و از طعم عالی آن لذت ببرید.