رسپی شله زرد نذری بدون آب انداختن + نکات خوشمزه تر شدن

“`html
شله زرد یکی از دسرهای خوشمزه و معروف ایرانی است که به خاطر استفاده از زعفران و خلال بادام و تزئینات زیبا، خیلی محبوب است. در این مقاله از مجله رضیم میتوانید با دو نوع دستور تهیه شله زرد معمولی و قالبی و همچنین نکات مهم برای درست کردن این دسر آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای تهیه شله زرد ابتدا برنج را در آب بخیسانید، سپس آن را در یک قابلمه بریزید و بپزید. زعفران دم کرده و سپس شکر را اضافه کنید. مواد را مدام هم بزنید تا شکر حل شود و بعد خلال بادام را به آن اضافه کنید. بگذارید شله زرد به قوام بیفتد. اگر میخواهید شله زرد قالبی درست کنید، میتوانید یک قاشق پودر ژلاتین بعد از پخت به آن اضافه کنید. برای اطلاعات بیشتر درباره دستور تهیه شله زرد معمولی و قالبی، این مقاله را تا پایان مطالعه کنید.
مواد لازم شله زرد خانگی
برنج نیم دانه | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
آب | ۱۰ لیوان فرانسوی دستهدار |
شکر | ۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
گلاب | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
خلال بادام | ۱۰۰ گرم |
روغن | ۱ قاشق غذاخوری |
کره | ۱۰۰ گرم |
زعفران | ۱ مثقال |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
دارچین | به مقدار لازم برای تزیین |
مراحل رسپی شله زرد مجلسی
- مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
- مدت زمان پخت: ۳ ساعت
- درجه سختی: متوسط
- تعداد نفرات: ۸ نفر
مرحله اول: برنج را بخیسانید
برای شروع، برنج را بشویید و آب آن را چند بار عوض کنید تا کاملا پاک شود. سپس برنجهای شسته شده را در یک ظرف بریزید. مقداری آب به آن اضافه کنید و بگذارید برای چند ساعت تا یک روز خیس بخورد.
مرحله دوم: برنج را بپزید
در این مرحله، برنج خیسانده شده را با ۱۰ لیوان آب در قابلمه بریزید و روی اجاق قرار دهید. صبر کنید تا آب برنج به جوش بیاید و برنج نرم شود.
“““html
شما باید حرارت را کم کنید و برنج را هم بزنید. به هیچ عنوان نباید باز هم به قابلمه آب اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی فرنی نذری
مرحله سوم: اضافه کردن زعفران
در این مرحله، تا زمانی که برنجها کاملاً نرم شوند، زعفران را در هاون بکوبید و به صورت پودر درآورید. سپس پودر زعفران را در یک ظرف بریزید و کمی یخ به آن اضافه کنید. حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا زعفران رنگش را پس دهد و بعد آن را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله چهارم: افزودن شکر
پس از اضافه کردن زعفران، حالا میتوانید شکر را هم اضافه کنید. توجه داشته باشید که بعد از این مرحله، برنجها آبکیتر خواهند شد. باید حدود یک ربع برنج را با شکر هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله پنجم: خلال بادام را در گلاب بخیسانید
خلال بادامها را برای چند دقیقه در گلاب بخیسانید و سپس همراه با گلاب به شله زرد اضافه کنید. بعد از آن، شله زرد را هم بزنید تا همه مواد خوب مخلوط شوند.
مرحله ششم: افزودن کره و روغن
حدود ۱۰ دقیقه بعد، میتوانید کره ذوب شده و روغن مایع را به شله زرد اضافه کنید. سپس دسر را خوب هم بزنید. اضافه کردن روغن مایع باعث میشود رنگ شله زرد زیباتر و شفافتر شود.
بیشتر بخوانید: رسپی فرنی گل محمدی
مرحله هفتم: سرو شله زرد
بعد از اضافه کردن کره، حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید. سپس مقدار کمی از شله زرد را در یک کاسه بریزید و در فریزر قرار دهید. بعد از ۲ دقیقه آن را بررسی کنید. اگر غلظت شله زرد مناسب بود، گاز را خاموش کنید. در غیر این صورت، شله زرد را برای چند دقیقه دیگر بجوشانید تا غلیظتر شود.
بعد از خاموش کردن شعله، درب قابلمه را روی آن بگذارید تا شله زرد دم بکشد. کمی صبر کنید تا دما کاهش یابد، سپس آن را در ظرف دلخواه بریزید. در انتها دسر را با پودر دارچین، پودر نارگیل، خلال پسته و خلال بادام تزیین کنید.
رسپی شله زرد قالبی
برای درست کردن شله زرد قالبی، میتوانید مقداری پودر ژلاتین را با آب سرد مخلوط کنید و آن را روی حرارت نیمه گرم کنید تا ژلاتین کاملاً حل شود. سپس بعد از ترکیب کردن همه مواد شله زرد و جا افتادن آن، میتوانید ژلاتین را اضافه کنید. در نهایت دسر را در قالب بریزید و در یخچال قرار دهید تا آماده شود.
بیشتر بخوانید: ایده و عکسهای شیک و مجلسی برای تزیین شله زرد
علت آب انداختن شله زرد
آیا میدانید چرا شله زرد آب میاندازد؟ اگر بعد از پخت برنج دوباره به شله زرد آب اضافه کنید، ممکن است شله زرد بعد از هم زدن، آب بیندازد. برای اینکه شله زرد خوب جا بیفتد، باید بعد از اینکه خوب پخت، یک شعله پخش کن زیر قابلمه قرار دهید تا به آرامی بجوشد و آب اضافی تبخیر شود.
نکات خوشمزه تر شدن شله زرد نذری
در درست کردن شله زرد نذری و مجلسی میتوانید به نکات زیر توجه کنید:
- برای پخت شله زرد، از یک پیمانه یکسان برای اندازهگیری مواد استفاده کنید.
- در رسپی شله زرد زعفرانی مجلسی، مقدار شکر باید دو برابر مقدار آب و پنج برابر برنج باشد.
- برای پخت شله زرد بهتر است از زعفران با کیفیت استفاده کنید.
- برای غلظت بهتر زعفران، میتوانید آن را با آب جوش یا تکههای یخ ترکیب کنید و ۲۰ دقیقه صبر کنید.
- توجه کنید که زعفران باید به خوبی دم بکشد.
- برای تهیه شله زرد، بهتر است از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید. برنجهای هندی یا خارجی نمیتوانند نتیجه خوبی بدهند.
- یکی از دلایل سفت شدن شله زرد، مقدار نادرست آب و برنج است. برای درست کردن این دسر، باید آب، ۵ برابر برنج باشد.
- برای تزیین شله زرد میتوانید از شابلونهای مخصوص و مقداری پودر دارچین کمک بگیرید.
- اگر میخواهید بدانید که شله زرد جا افتاده یا نه، باید بدانید که شله زرد خوب بافتی نه خیلی سفت و نه خیلی شل دارد و در قابلمه نباید آب و برنجها از هم جدا شوند.
- برای پخت شله زرد برای ۴ نفر، میتوانید مقدار مواد را نصف کنید.
- اگر از برنج کامل استفاده میکنید، بهتر است آن را ۲۴ ساعت در آب بخیسانید و بعد به مدت ۱۲ ساعت در آفتاب قرار دهید؛ این کار کمک میکند تا برنجها بهتر له شوند.
- خلال بادامها را چند ساعت قبل از استفاده در گلاب بخیسانید تا نرم و خوشبو شوند.
- یکی از دلایل ترک خوردن شله زرد، نریختن کره به آن است، پس حتماً از کره استفاده کنید.
- شکر را در ابتدای پخت به شله زرد اضافه نکنید، چون این کار باعث میشود برنج به خوبی پخته نشود. بهتر است شکر را بعد از پخت کامل برنج به دسر اضافه کنید.
- میتوانید از پودر هل یا عرق هل برای عطر دار کردن شله زرد استفاده کنید.
- قبل از شروع پخت شله زرد، برنج را برای ۱۲ تا ۲۴ ساعت بخیسانید.
- بهتر است زعفران را قبل از افزودن شکر به شله زرد اضافه کنید؛ زیرا اگر بعد از شکر بریزید، ممکن است رنگش کمرنگ شود.
- مدام شله زرد را هم بزنید تا از تهگرفتن آن جلوگیری شود.
- هر قاشق شله زرد حدود ۴۹ کالری و ۶۴ گرم قند دارد، بنابراین زیادهروی در مصرف آن توصیه نمیشود.
“““html
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به دو نوع شله زرد معمولی و قالبی اشاره کردیم. اگر شما هم تجربهای در تهیه شله زرد دارید، خوشحال میشویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر دوستداران آشپزی به اشتراک بگذارید.