رسپی

رسپی شله مشهدی نذری برای ۱۰۰ نفر

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

شله مشهدی یکی از غذاهای نذری محبوب در ایران است که به خاطر طعم و بوی خوشش، در ماه محرم و مناسبت‌های مذهبی دیگر به وفور طبخ و توزیع می‌شود. در این مقاله از رضیم بلاگ ما به شما رسپی شله مشهدی نذری برای ۱۰۰ نفر را به صورت مرحله به مرحله و با تمام جزییات مهم می‌دهیم.

مواد لازم جهت تهیه شله مشهدی نذری برای ۱۰۰ نفر

مواد لازم برای تهیه شله مشهدی نذری برای ۱۰۰ نفر به صورت زیر است:

برنج ۸ کیلوگرم
گوشت گوسفندی یا گوساله ۵ کیلوگرم
لوبیا چیتی ۵ کیلوگرم
ماش ۲.۵ کیلوگرم
نخود ۲.۵ کیلوگرم
بلغور ۷.۵ کیلوگرم
پیاز ۱-۲ عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
دارچین ۲ قاشق غذاخوری
زیره ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۱.۵ لیتر
خشکبار (پسته، بادام و گردو) برای تزیین به مقدار دلخواه

مراحل تهیه شله مشهدی نذری برای ۱۰۰ نفر

  • تهیه مواد اولیه و پخت نهایی این شله حدود ۵-۶ ساعت زمان می‌برد.
  • مقدار مواد ارائه شده در این رسپی مناسب برای ۱۰۰ تا ۱۱۰ نفر است.
  • سختی تهیه این غذا در سطح متوسط است.

مرحله اول: آماده‌سازی حبوبات

لوبیا چیتی، ماش و نخود را از شب قبل جداگانه خیس کنید و سپس آبکش کنید.

مرحله دوم: پخت گوشت

گوشت را به قطعات متوسط خرد کرده و بشویید.

در یک قابلمه بزرگ، آب و کمی نمک بریزید و روی حرارت زیاد بجوشانید.

گوشت را به آب در حال جوش اضافه کنید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت بپزید تا نرم شود.

پس از پخت، گوشت را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید خنک شود.

مرحله سوم: پخت حبوبات

در قابلمه‌های جداگانه، لوبیا چیتی، ماش و نخود را با آب به مدت ۱ تا ۲ ساعت بپزید تا نرم شوند.

پس از پخت، آب حبوبات را بریزید و آنها را کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: رسپی آش شله قلمکار نذری برای ۱۰۰ نفر

مرحله چهارم: آماده‌سازی برنج

برنج را بشویید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید.

در یک قابلمه بزرگ، آب و نمک بریزید و روی حرارت زیاد بجوشانید.

برنج را از آب خیس خارج کرده و به آب در حال جوش اضافه کنید.

رسپی شله مشهدی نذری برای ۱۰۰ نفر

پس از اینکه…
“““html

برنج نیم پز شده را آبکش کنید.

مرحله پنجم: آماده‌سازی پیاز

پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و در یک قابلمه بزرگ با روغن داغ تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.

رسپی شله مشهدی به روش خانگی برای نذری

مرحله ششم: تفت دادن مواد

گوشت پخته شده را ریش‌ریش کنید و به همراه رب گوجه‌فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید.

ادامه دهید تا طعم‌ها به خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله هفتم: پخت شله

در یک دیگ بزرگ، برنج آبکش شده، حبوبات پخته شده و مخلوط گوشت و پیاز را با هم ترکیب کنید.

به مقدار کافی آب به مواد اضافه کنید تا سطح آن‌ها را بپوشاند.

حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید و به مدت ۴ تا ۵ ساعت به طور مداوم هم بزنید تا شله جا بیفتد و غلیظ شود.

بیشتر بخوانید: رسپی حلیم نذری برای ۱۰۰ نفر

مرحله هشتم: دم‌کشیدن شله

در ۳۰ دقیقه آخر پخت، زعفران دم‌کرده را به شله اضافه کنید.

حرارت را خاموش کنید و درب دیگ را برای ۳۰ دقیقه دیگر قرار دهید تا شله دم بکشد.

مرحله نهم: سرو شله

شله مشهدی را در دیس‌های بزرگ بکشید و روی آن را با گوشت ریش‌ریش شده و خشکبار تزیین کنید.

می‌توانید از سالاد یا ماست به عنوان همراه این غذا استفاده کنید.

نکات و فوت و فن‌های تهیه شله مشهدی نذری

نکات و فوت و فن‌های تهیه شله مشهدی نذری

۶ نکته مهم درباره تهیه شله مشهدی:

  1. در صورت تمایل می‌توانید از بلغور درشت به جای بلغور ریز استفاده کنید.
  2. بهتر است حبوبات را جداگانه بپزید تا زمان پخت شله مشهدی کوتاه‌تر شود.
  3. به خاطر داشته باشید که در حین پخت شله، آن را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. می‌توانید از یک همزن بزرگ برای این کار استفاده کنید.
  4. به دلیل حجم زیاد مواد اولیه، در صورت امکان از چند دیگ بزرگ به طور همزمان استفاده کنید تا سریع‌تر آماده شود.
  5. برای توزیع راحت‌تر شله مشهدی نذری، می‌توانید از ظروف یکبار مصرف مناسب و با کیفیت استفاده کنید.
  6. از شعله‌پخش‌کن برای حرارت یکنواخت دیگ‌های بزرگ بهره ببرید.

با رعایت این نکات مهم، شما می‌توانید به راحتی شله مشهدی نذری را برای ۱۰۰ نفر تهیه کنید. امیدواریم این رسپی برای شما جالب و کاربردی باشد.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا