رسپی شیرینی هلویی با خمیر ژلارد؛ خوشمزه و مجلسی

شیرینی هلویی یکی از شیرینیهای خوشمزه و زیباست که شکل آن شبیه به هلو میباشد. این شیرینی را میتوان در مراسم و مهمانیهای مختلف برای پذیرایی سرو کرد. در این مقاله از رضیم بلاگ با ما همراه باشید تا طرز تهیه این شیرینی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه خمیر شیرینی هلویی
برای تهیه خمیر شیرینی هلویی به مواد زیر نیاز دارید:
تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد سفید قنادی | حدودا ۳۷۰ گرم |
شکر | ۱۳۰ گرم |
روغن مایع | یک سوم پیمانه |
شیر | یک سوم پیمانه |
بیکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
مواد لازم برای تهیه فیلینگ و تزیین شیرینی
برای تهیه فیلینگ و تزیین شیرینی به مواد زیر احتیاج دارید:
رانی هلو | ۱ عدد |
شکر (برای غلطاندن شیرینی) | به مقدار لازم |
فیلینگ دلخواه (مارمالاد هلو یا کرمفیل وانیلی یا شکلات صبحانه) | به مقدار لازم |
رنگ مجاز خوراکی (زرد، نارنجی یا قرمز) | چند قطره |
مراحل تهیه شیرینی هلویی با خمیر ژلارد
قبل از شروع، مواد اولیه خمیر را نیم ساعت از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
مرحله اول: ترکیب مواد اولیه
برای تهیه خمیر شیرینی، تخم مرغ، شکر و وانیل را داخل ظرفی ریخته و با همزن دستی به مدت یک دقیقه مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس شیر و روغن مایع را به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید. بیکینگ پودر را هم به مواد اضافه کرده و دوباره با همزن هم بزنید تا به خوبی ترکیب شوند.
مرحله دوم: افزودن آرد
اکنون نوبت اضافه کردن آرد است. مقدار آرد برای این شیرینی به طور دقیق مشخص نیست و بسته به نوع آرد و سایز تخممرغ ممکن است کمی بیشتر یا کمتر از حد نیاز استفاده شود، چون نوع و جذب آرد بستگی به شرایط دارد.
“`html
آردهای مختلف ویژگیهای متفاوتی دارند.
پس نباید همه آرد را به یکباره اضافه کنید. آرد باید به آرامی به مواد اضافه شود. هر بار مقداری از آرد را الک کنید و با همزن دستی مخلوط کنید تا همه چیز یکدست شود. این کار را ادامه دهید تا اینکه مایه به قدری سفت شود که نتوانید با همزن ادامه دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی پاستیل
مرحله سوم: ورز دادن خمیر
حالا همزن را بگذارید کنار و دوباره مقداری آرد اضافه کنید و با دست شروع به مخلوط کردن کنید. این کار را ادامه دهید تا خمیر نرم و لطیفی به دست بیاید که به دست نچسبد. از اضافه کردن بیش از حد آرد که باعث سفت شدن خمیر شود، خودداری کنید.
سپس مقداری آرد به دستتان بزنید و از خمیر گلولههایی به اندازه دوازده گرم بردارید و به شکل توپ درآورید.
مرحله چهارم: انتقال مواد به فر
یک کاغذ روغنی در سینی فر بگذارید و شیرینیها را با فاصله در سینی بچینید. (شیرینیها در فر پف میکنند؛ پس فاصله گذاشتن ضروری است تا به هم نچسبند.)
حالا سینی را در فر که از قبل روی دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم شده، به مدت ۱۵ تا ۲۵ دقیقه قرار دهید. این زمان تقریبی است چون در هر فر ممکن است متفاوت باشد. وقتی زیر شیرینیها طلایی شد، آنها را از فر خارج کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی شیرینی پرسی
مرحله پنجم: خالی کردن داخل شیرینی
به خاطر داشته باشید که نیازی نیست شیرینیها تغییر رنگ بدهند. بگذارید شیرینیها کاملاً خنک شوند، سپس آنها را از روی کاغذ روغنی جدا کرده و با یک چاقوی تیز کمی داخل شیرینی را خالی کنید.
مرحله ششم: فیلینگ شیرینی
حالا فیلینگ دلخواه مثل مارمالاد هلو یا کرمفیل یا شکلات را داخل قیف بریزید و قسمت خالی شده شیرینیها را پر کنید و بعد دو شیرینی را به هم بچسبانید. وقتی که آنها را به هم میچسبانید، کمی بچرخانید تا خوب به هم بچسبند. تمام شیرینیها را همین طور آماده کنید.
توجه: مقدار فیلینگ نباید آنقدر زیاد باشد که بعد از چسباندن شیرینیها به هم، از لابهلای آنها بیرون بریزد.
بیشتر بخوانید: رسپی شیرینی دارچینی
مرحله هفتم: افزودن رنگ خوراکی به رانی
رانی هلو را از صافی رد کنید تا تکههای میوه از آب میوه جدا شود. سپس آب میوه را دو قسمت کنید. هر کدام از آنها را در یک ظرف جدا بریزید. به یکی از ظروف کمی رنگ زرد و به ظرف دیگر رنگ نارنجی یا قرمز اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
“““html
مرحله هشتم: غلطاندن شیرینی در رانی رنگی
شیرینیها را بردارید و نیمی از آنها را داخل نوشیدنی نارنجی بزنید و نیمی دیگر را در نوشیدنی زرد غوطهور کنید تا رنگ بگیرد. سپس شیرینیهای رنگی را بر روی توری قرار دهید و حدود ۱ تا ۲ دقیقه منتظر بمانید تا آب میوههای اضافی از آنها بریزد.
مرحله نهم: غلطاندن شیرینی در شکر
سپس شیرینیها را در شکر بغلطانید تا تمام قسمتهای آنها به شکر پوشیده شود. این کار را برای همه شیرینیها انجام دهید.
مرحله دهم: تزیین شیرینی
برای قسمت برگ هلو میتوانید از برگ نعنای تازه استفاده کنید یا از خمیر فوندانت یا گامپیست به شکل برگ درست کرده و روی شیرینی هلویی قرار دهید.
اگر این خمیرها در دسترس نیست، میتوانید در خانه خمیر ژلارد تهیه کنید. در ادامه طرز تهیه این خمیر را توضیح میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه خمیر ژلارد
برای تهیه خمیر ژلارد به مواد زیر نیاز دارید:
آرد سفید | ۲ قاشق غذاخوری |
نشاسته | ۳ قاشق غذاخوری |
شیر یا آب سرد | یک سوم پیمانه |
شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
پودر ژله با طعم و رنگ دلخواه | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۲ قاشق غذاخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
اسانس و رنگ دلخواه | چند قطره |
مراحل تهیه خمیر ژلارد
با دنبال کردن مراحل زیر، میتوانید در خانه مقداری خمیر ژلارد به رنگی که میخواهید تهیه کنید و از آن استفاده نمایید.
مرحله اول: ترکیب شیر و نشاسته
برای تهیه خمیر ژلارد، میتوانید از نشاسته ذرت یا گندم استفاده کنید. ابتدا نشاسته را داخل شیر سرد بریزید و خوب مخلوط کنید تا کاملاً حل شود. اگر نیاز بود، از صافی رد کنید.
“““html
مرحله دوم: افزودن شکر و آرد
در یک قابلمه، شکر، آرد الک شده، پودر ژله و وانیل را با هم مخلوط کنید. بعد، نشاسته و شیر حل شده را به این مخلوط اضافه کنید. اگر میخواهید رنگ برگ سبز شود، میتوانید از ژله طالبی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی شیرینی نان چایی
مرحله سوم: اضافه کردن روغن مایع
حالا مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شود، سپس روغن مایع را اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
مرحله چهارم: افزودن اسانس و رنگ دلخواه
حالا اسانس و رنگی که دوست دارید را به مخلوط اضافه کنید. شما میتوانید رنگهای مختلف را استفاده کنید و همچنین طعم ژله را تغییر دهید. اگر بخواهید رنگ خمیر تیرهتر باشد، میتوانید کمی رنگ خوراکی به آن اضافه کنید.
اگر دوست دارید که رنگ خمیر سفید باشد، از ژله آلورا استفاده کنید. ولی به یاد داشته باشید که بخاطر وجود آرد، خمیر ژلارد به رنگ صدفی نخواهد بود و کمی به رنگ کرم میزند.
بعد از اینکه همه مواد را خوب مخلوط کردید، ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا مواد ته نگیرد. حرارت باید به اندازه باشد تا خامی آرد و نشاسته گرفته شود و بوی خامی نداشته باشد.
مدام هم بزنید تا مخلوط غلیظ شود. وقتی غلیظ شد و از ته ظرف جدا شد، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید خمیر کاملاً خنک شود.
مرحله پنجم: تهیه برگ شیرینی با خمیر ژلارد
زمانی که خمیر خنک شد، دستتان را کمی با روغن مایع چرب کنید و خمیر را جمع کرده و کمی ورز دهید تا یکدست شود. سپس آن را در یک نایلون فریزر بگذارید و یک ساعت در یخچال نگه دارید تا کاملاً خنک شود.
بعد از خنک شدن خمیر، مقداری از آن را جدا کنید و در قالب برگ قرار دهید و فشار دهید. قسمتهای اضافی را جدا کنید و خمیر را از قالب خارج کنید تا برگهای شیرینی آماده شود.
بیشتر بخوانید: رسپی کیک شلیل با بادام
مرحله ششم: فیکس کردن برگ روی شیرینی
اگر قالب نداشتید، میتوانید خمیر را با وردنه باز کنید و به شکل برگ ببرید. برگهای آماده را روی شیرینی قرار دهید و با یک خلال پسته محکم کنید تا ثابت بماند و جا به جا نشود.
شیرینی شما آماده است. نوش جان!
“““html
نکات و فوت و فنهای تهیه شیرینی هلویی
در ادامه به چند نکته مهم برای درست کردن شیرینی هلویی اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
- شما میتوانید خمیر ژلارد را تا چهار روز در ظرفی در بسته داخل یخچال نگهداری کنید و همچنین در فریزر برای حدود یک ماه قابل نگهداری است. فقط حتماً از ظرف در بسته استفاده کنید تا بوی فریزر را به خودش نگیرد.
- شیرینی هلویی را میتوانید تا یک هفته در یخچال و در ظرفی در بسته نگهداری کنید. همچنین میتوانید شیرینیها را بدون فیلینگ و مرطوب کردن به مدت یک ماه در ظرف دردار در فریزر نگهدارید و وقتی نیاز داشتید، آنها را از فریزر خارج کنید و بگذارید یخ آنها کاملاً باز شود و بعد بقیه مراحل را ادامه دهید.
- اضافه کردن بیش از حد آرد باعث میشود شیرینی سفت شود و کیفیت آن پایین بیاید. همچنین اگر آرد زیادی اضافه کنید ممکن است شیرینیها در حین پخت ترک بخورند.
- تنظیم نبودن دمای فر و دمای خیلی بالا باعث ترک خوردن شیرینی میشود. اگر ترکها کوچک باشند بعد از مرطوب کردن شیرینی و غلطاندن آنها در شکر مشخص نمیشوند، اما ترکهای بزرگ ظاهر شیرینی را خراب میکنند.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، رسپی شیرینی هلویی با خمیر ژلارد را به شما معرفی کردیم. پیشنهاد میکنیم حتماً این شیرینی خوشمزه را طبق رسپی تهیه کنید و از طعم بینظیر و ظاهر زیبا آن لذت ببرید.