رسپی عدسی نذری برای ۱۰۰ نفر؛ همراه با فوت و فنها

“`html
عدسی یکی از آشهای سنتی و محبوب ایرانی است که معمولاً در وعدههای مختلف مانند شام، ناهار و صبحانه سرو میشود و به عنوان نذری در مراسم مذهبی تهیه میگردد. با رضیم بلاگ همراه باشید تا دستور پخت عدسی نذری برای ۱۰۰ نفر را به صورت مرحله به مرحله همراه با نکات مهم برای تهیه آن توضیح دهیم.
مواد لازم برای تهیه عدسی نذری برای ۲۰ نفر
موادی که برای درست کردن عدسی نذری برای ۲۰ نفر نیاز دارید به شرح زیر است:
عدس | ۱ کیلوگرم |
رب گوجه فرنگی | ۱۲۵ گرم |
پیاز | ۶۰۰ گرم |
سیب زمینی | ۶۰۰ گرم |
کره | ۲۵ گرم |
فلفل | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
آبلیموی تازه | نیم شیشه کوچک |
آب | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مواد لازم برای تهیه عدسی نذری برای ۵۰ نفر
برای تهیه عدسی نذری برای ۵۰ نفر، به مواد زیر نیاز دارید:
عدس | ۲.۵ کیلوگرم | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
رب گوجه فرنگی | ۲۵۰ گرم | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
پیاز | ۱.۵ کیلوگرم | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
سیب زمینی | ۱.۵ کیلوگرم | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
کره | ۵۰ گرم | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
فلفل | به مقدار لازم | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
نمک | به مقدار لازم | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
زردچوبه | به مقدار لازم | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
آبلیموی تازه | یک شیشه کوچک | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
آب | به “““html
مواد لازم جهت تهیه عدسی نذری برای ۱۰۰ نفر
|
عدس | ۵ کیلوگرم |
رب گوجه فرنگی | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۳ کیلوگرم |
سیب زمینی | ۳ کیلوگرم |
کره | ۱۰۰ گرم |
فلفل | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
آبلیموی تازه | یک شیشه کوچک |
آب | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مواد لازم جهت تهیه عدسی نذری برای ۱۵۰ نفر
برای تهیه عدسی نذری برای ۱۵۰ نفر به موارد زیر نیاز دارید:
عدس | ۷.۵ کیلوگرم |
رب گوجه فرنگی | ۷۵۰ گرم |
پیاز | ۴.۵ کیلوگرم |
سیب زمینی | ۴.۵ کیلوگرم |
کره | ۱۵۰ گرم |
فلفل | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
آبلیموی تازه | دو شیشه کوچک |
آب | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه عدسی نذری
برای درست کردن عدسی نذری، که غذایی ساده و کمهزینه است، مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: خیساندن عدس
برای اینکه عدسی بهتر پخته شود، بهتر است چند ساعت قبل از شروع کار، عدسها را در آب بخیسانید و هر چند وقت یک بار آب آنها را عوض کنید. این کار باعث میشود که نفخ آنها گرفته شود و زمان پخت کاهش یابد.
مرحله دوم: پختن عدسها
حالا به سراغ پختن عدسها بروید. عدسهایی که خیساندهاید را داخل صافی بریزید تا آب اضافیشان برود.
سپس عدسها را همراه با مقداری آب در یک قابلمه بریزید؛ طوری که آب روی سطح عدسها را بپوشاند.
قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید و منتظر باشید تا مواد به جوش بیایند. در حین پختن، آن را خوب هم بزنید تا ته نگیرد.
بیشتر بخوانید: رسپی قیمه چرخ کرده لاهیجان؛ نذری برای ۱۰۰ نفر
مرحله سوم: اضافه کردن سیبزمینی
در این مرحله به سیبزمینیها بپردازید. سیبزمینیهای شستهشده را پوست کنده و به تکههای کوچکتر تقسیم کنید.
تکههای سیبزمینی را به قابلمه اضافه کرده و حرارت را کم کنید. به آنها حدود ۶۰ دقیقه زمان بدهید تا هر دو، یعنی عدس و سیبزمینی، به خوبی بپزند.
توجه: در این مرحله میتوانید بسته به سلیقه و بودجهتان، مقداری قارچ هم اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رازهای خوشمزه و غلیظ شدن عدسی خانگی
مرحله چهارم: آمادهسازی پیاز
اکنون پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در یک تابه کمی روغن بگذارید و تفت دهید.
ادامه دهید تا عطر پیاز به خوبی آزاد شود و رنگ آن کمی طلایی بیافتد.
در این مرحله، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به پیاز اضافه کنید و به خوبی هم بزنید که عطر ادویهها خارج شود.
پس از اینکه بو آزاد شد، رب گوجهفرنگی را به پیازها اضافه کرده و کمی دیگر تفت دهید تا رنگش باز شود و بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله پنجم: له کردن سیبزمینیها
در این مرحله به سراغ قابلمه بروید و تکههای سیبزمینی را جدا کرده و با پشت چنگال له کنید تا به شکل پوره درآید. سپس این سیبزمینیهای پوره شده را دوباره به قابلمه اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی حلیم نذری برای ۱۰۰ نفر
مرحله ششم: اضافه کردن محتویات تابه
حالا ترکیب پیاز، رب و ادویههای تفتداده شده را به قابلمه اضافه کنید. همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید.
اگر آب قابلمه کم بود، کمی آب جوش به آن اضافه کنید، حرارت را کم کرده و به آن حدود ۹۰ دقیقه زمان بدهید تا به خوبی پخته و جا بیفتد.
مرحله هفتم: اضافه کردن آبلیمو
در این مرحله، آبلیمو تازه را به مقدار دلخواه به خوراک عدسی اضافه کنید.
سپس خوراک عدسی خوشعطر و طعمتان را در ظرف سرو بکشید و با کمی پیاز داغ، گلپر یا فلفل سیاه تزیین کنید. (اگر از عطر گلپر خوشتان میآید، حتماً در زمان سرو از آن استفاده کنید.)
میتوانید این خوراک خوشمزه را با نان یا برنج سرو کنید.
مقدار و طریقی که توضیح داده شده، برای پخت عدسی نذری برای ۱۰۰ نفر است. اگر تمایل دارید که مقدار را بیشتر یا کمتر کنید، فقط کافیست نسبت مواد را تغییر دهید.
شما همچنین میتوانید در تهیه عدسی از بلغور گندم نیز استفاده کنید؛ به این صورت که برای هر پیمانه عدس، حدود ۲/۳ پیمانه بلغور استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی لوبیا پلو نذری برای ۱۰۰ نفر
“““html
بیشتر بخوانید: انواع ساندویچ نذری خوشمزه و کم هزینه
نکات طلایی که در تهیه عدسی نذری باید بدانید!
در اینجا چند نکته مهم برای تهیه عدسی نذری آوردهایم. با ما همراه باشید.
- عدسها را حداکثر ۲۴ ساعت در آب بخیسانید. اگر بیشتر از این مدت در آب بمانند، پوست آنها جدا میشود و عدسها له میشوند.
- اگر در حین پخت آب خوراک کم شد، حتماً به آن آب جوش اضافه کنید.
- برای خوشمزهتر شدن عدسی میتوانید از عصاره مرغ یا گوشت استفاده کنید.
- اگر عدسی شور شد، میتوانید کمی سیبزمینی آبپز به آن اضافه کنید تا شوری را کم کند.
- غلظت عدسی باید مانند آش باشد، نه خیلی رقیق و نه خیلی سفت.
- در ابتدای پخت، درب قابلمه را نگذارید تا پوست عدسها جدا نشود.
- برای لعابدار کردن عدسی، میتوانید یک قاشق غذاخوری آرد را در کمی آب حل کرده و به محتویات قابلمه اضافه کنید.
- میتوانید از سیر نیز در تهیه عدسی استفاده کنید و آن را با پیاز کمی تفت دهید.
- استفاده از کره به جای روغن هم میتواند به لعابدار شدن عدسی کمک کند.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم طرز تهیه عدسی نذری را توضیح دادیم. امیدواریم که در ایام محرم یا ماه رمضان از این غذای نذری در مراسمات مذهبی خود استفاده کنید و ما را در این کار نیکو شریک کنید.