رسپی

رسپی عدس پلو مجلسی؛ با گوشت و کشمش

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

عدس‌پلو یک غذای خوشمزه و جذاب است که می‌توان آن را به شیوه‌های مختلف درست کرد. در این مقاله از مجله رضیم، ما یک رسپی ساده و مرحله به مرحله برای تهیه عدس پلو مجلسی به همراه نکات مهمی که باید در نظر بگیرید، ارائه می‌دهیم.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن عدس‌پلو، ابتدا باید عدس و برنج را به طور جداگانه بپزید. ابتدا پیاز را خرد کنید و آن را کمی سرخ کنید تا نرم شود. سپس ادویه‌ها و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی گوشت گرفته شود. بعد در یک قابلمه مناسب به طور لایه‌ای برنج، عدس و مخلوط گوشت را بچینید و بگذارید روی حرارت بپزد. سپس در یک تابه دیگر، پیازهای خلالی را تفت دهید و بعد کشمش را به آن اضافه کنید. در نهایت، عدس‌پلو را در ظرف سرو بگذارید و با پیاز داغ و کشمش تزیین کنید. در ادامه توضیحات بیشتری همراه با نکات کلیدی خواهیم داد.

مواد لازم جهت تهیه عدس‌پلو مجلسی

برای تهیه عدس‌پلو مجلسی نیاز به مواد زیر دارید:

برنج ۳ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده یا گوشت قیمه‌ای ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
کشمش پلویی ۱/۲ پیمانه
زعفران دم کرده به میزان لازم
روغن به میزان لازم
کره  به میزان لازم (اختیاری)
زردچوبه، نمک، فلفل، دارچین و زیره به میزان لازم

مراحل تهیه عدس‌پلو مجلسی

  • مدت زمان آماده‌سازی: ۶۰-۹۰ دقیقه
  • مناسب برای: ۳-۴ نفر
  • درجه سختی: متوسط

مرحله اول: آماده‌سازی عدس

عدس را خوب بشویید و حدود ۲۰-۳۰ دقیقه در آب خیس کنید تا نرم شود.

بعد از خیس کردن، عدس‌ها را در یک قابلمه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت بگذارید و بگذارید عدس‌ها نیم‌پز شوند. پس از حدود ۱۵ دقیقه، عدس را تست کنید؛ باید کمی نرم شده باشد، اما نباید له شود. سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.

به یاد داشته باشید که در این مرحله به عدس نمک نزنید، زیرا نمک می‌تواند باعث سختی آن شود. استفاده از عدس محلی می‌تواند طعم بهتری به غذا ببخشد.

بیشتر بخوانید: رسپی زرشک پلو با مرغ مجلسی

مرحله دوم: آماده‌سازی برنج

برنج را پاک کنید و خوب بشویید. برنج را حداقل یک ساعت در آب و نمک خیس کنید.

این کار باعث می‌شود برنج بهتر قد بکشد و خوش‌ظاهرتر شود.

سپس قابلمه‌ای که می‌خواهید عدس‌پلو را در آن بپزید، تا نیمه آب کنید و روی حرارت بگذارید تا، آب به جوش بیاید و…

“““html

جوش بیاید.

برنج خیس شده را آبکش کنید و به آب در حال جوش اضافه کنید.

رسپی عدس پلو مجلسی؛ با گوشت و کشمش

وقتی برنج نرم شد و دانه‌هایش کمی قد کشید، آن را در صافی بریزید.

برنج و عدس را نباید با هم بپزید چون زمان پخت‌شان متفاوت است.

بیشتر بخوانید: رسپی ته چین عدس پلو با گوشت چرخ کرده

مرحله سوم: آماده‌سازی پیاز و ادویه‌ها

یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شود.

زردچوبه، فلفل، دارچین و کمی نمک به پیازها اضافه کنید تا عطر ادویه‌ها پخش شود.

می‌توانید از ادویه‌هایی مثل دارچین و زیره استفاده کنید که طعمی گرم و خوشایند به غذا می‌دهند.

مرحله چهارم: افزودن گوشت چرخ‌کرده

گوشت چرخ‌کرده یا قیمه‌ای را به محتویات تابه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

بعد از اینکه گوشت خوب پخته شد، آن را کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: رسپی کوفته زرشکی

مرحله پنجم: تهیه کشمش و پیاز داغ

پیاز دوم را به صورت خلالی نازک برش بزنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی و ترد شود.

کشمش پلویی را بشویید و خشک کنید. حرارت را کم کنید و کشمش‌ها را به پیاز داغ اضافه کنید.

کمی تفت دهید تا کشمش‌ها پف کرده و نرم شوند. مراقب باشید کشمش‌ها نسوزند.

بیشتر بخوانید: رسپی عدس پلو خرم آبادی

مرحله ششم: پخت عدس پلو

ته قابلمه مناسب را کمی چرب کنید و نان یا سیب‌زمینی برای ته‌دیگ بگذارید.

یک لایه برنج آبکش شده، یک لایه عدس و کمی از مخلوط گوشت بریزید.

این روند را تکرار کنید تا تمام مواد تمام شود.

می‌توانید در هر لایه کمی زعفران دم‌کرده برای عطر و رنگ اضافه کنید.

در نهایت روی قابلمه دم‌کنی بگذارید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا عدس پلو دم بکشد.

حدود 30 تا 45 دقیقه برای دم کشیدن زمان نیاز است.

حرارت ملایم و زمان کافی باعث می‌شود عدس پلو خوش‌طعم و باکیفیت شود.

مرحله هفتم: سرو و تزیین عدس پلو

پس از دم کشیدن، عدس پلو را در ظرف سرو بریزید و با مخلوط گوشت، کشمش و پیاز داغ تزیین کنید.

برای رنگارنگ‌تر کردن غذا می‌توانید از کمی خلال بادام یا پسته نیز برای تزیین استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی لبو پلو

برخی این غذا را با مرغ ریش‌ریش شده، گوشت قیمه یا گوشت قلقلی درست می‌کنند. امیدواریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیا‌ی جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گیرد و شما نیز طبق این روش ساده و کامل، این عدس پلوی خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا