رسپی

رسپی عدس پلو نذری برای ۲۰۰ نفر؛ با نکات طلایی

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

عدس‌ پلو یکی از غذاهای محبوب و ساده است که در مناسبت‌هایی مثل محرم و ماه رمضان به عنوان نذری درست می‌شود و معمولا به تعداد زیاد تهیه و بین افراد نیازمند تقسیم می‌شود. امروز در این قسمت از رضیم بلاگ می‌خواهیم طرز تهیه عدس پلو نذری برای ۲۰۰ نفر را به شما آموزش دهیم. با ما باشید.

مواد لازم برای تهیه عدس پلو نذری برای ۵۰ نفر

برای تهیه عدس پلو نذری برای ۵۰ نفر به مواد زیر نیاز دارید:

برنج ۷.۵ کیلوگرم
عدس ۳ کیلوگرم
روغن ۱ کیلوگرم
گوشت چرخ کرده ۲.۵ کیلوگرم
پیاز ۲.۵ کیلوگرم
کشمش پلویی ۲ کیلوگرم
خرما ۴۰۰ عدد
رب گوجه فرنگی ۱.۵ کیلوگرم
کره (اختیاری) ۱ کیلوگرم

مواد لازم برای تهیه عدس پلو نذری برای ۱۰۰ نفر

برای تهیه عدس پلو نذری برای ۱۰۰ نفر به مواد زیر نیاز دارید:

برنج ۱۵ کیلوگرم
عدس ۶ کیلوگرم
روغن ۲ کیلوگرم
گوشت چرخ کرده ۵ کیلوگرم
پیاز ۵ کیلوگرم
کشمش پلویی ۴ کیلوگرم
خرما ۸۰۰ عدد
رب گوجه فرنگی ۳ کیلوگرم
کره (اختیاری) ۲ کیلوگرم

مواد لازم برای تهیه عدس پلو نذری برای ۱۵۰ نفر

برای تهیه عدس پلو نذری برای ۱۵۰ نفر به مواد لازم

“““html

تهیه عدس پلو نذری برای ۱۵۰ نفر به شرح زیر است:

برنج ۲۲.۵ کیلوگرم
عدس ۹ کیلوگرم
روغن ۳ کیلوگرم
گوشت چرخ کرده ۷.۵ کیلوگرم
پیاز ۷.۵ کیلوگرم
کشمش پلویی ۶ کیلوگرم
خرما ۱۲۰۰ عدد
رب گوجه فرنگی ۴.۵ کیلوگرم
کره (در صورت تمایل) ۳ کیلوگرم

مواد لازم جهت تهیه عدس پلو برای ۲۰۰ نفر

مواد لازم جهت تهیه عدس پلو برای ۲۰۰ نفر به شرح زیر است:

برنج ۳۰ کیلوگرم
عدس ۱۲ کیلوگرم
روغن ۴ کیلوگرم
گوشت چرخ کرده ۱۰ کیلوگرم
پیاز ۱۰ کیلوگرم
کشمش پلویی ۸ کیلوگرم
خرما ۱۶۰۰ عدد
رب گوجه فرنگی ۶ کیلوگرم
کره (در صورت تمایل) ۴ کیلوگرم

ادویه‌ها و مواد دلخواه عدس پلو نذری

ادویه‌ها و مواد دلخواه عدس پلو نذری به شرح زیر است:

“““html

خلال بادام به میزان دلخواه
خلال پسته به میزان دلخواه
خلال نارنج به میزان دلخواه
پیاز داغ به میزان دلخواه
زرشک (برای تزیین) به میزان دلخواه
ادویه‌های مخصوص عدس پلو به میزان دلخواه

با کمک این جداول و نسبت‌ها می‌توانید عدس پلو نذری را برای تعداد مختلف افراد درست کنید. با توجه به تجربه و سلیقه شخصی‌تان، می‌توانید از ادویه‌های دلخواه نیز استفاده کنید.

مراحل تهیه عدس پلو نذری

تهیه عدس پلو برای ۲۰۰ نفر ممکن است دشوار به نظر برسد. اما ما در اینجا یک رسپی ساده و مختصر برای تهیه عدس پلو نذری برای ۲۰۰ نفر را معرفی خواهیم کرد.

مرحله اول: خیساندن عدس و برنج

برای آغاز، عدس‌های شسته شده را بخارپز کنید. برای جلوگیری از جدا شدن پوست عدس، آن را در یک قابلمه بدون درب و با کمی نمک قرار دهید.

در این حین، آب کافی را در یک قابلمه بزرگ برای ۲۰۰ نفر بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی آب به جوش آمد، برنجی که از قبل خیسانده‌اید را بشویید تا نمک آن شسته شود و سپس به آب جوش اضافه کنید. بگذارید آب دوباره به جوش بیاید.

نکته: برای این که دانه‌های برنج بلندتر شوند، بعد از جوشیدن آب و برنج، یک لیوان یخ به قابلمه اضافه کنید.

رسپی عدس پلو نذری برای ۲۰۰ نفر؛ با نکات طلایی

بیشتر بخوانید: رسپی آش رشته نذری

مرحله دوم: آبکش کردن برنج و اضافه کردن عدس

برنج را بعد از آبکش کردن با عدس مخلوط کنید. اما وقتی می‌خواهید برای تعداد زیاد غذا بپزید، بهتر است عدس و برنج را در همان دیگ با هم مخلوط کنید. سپس ادویه‌های مخصوص عدس‌پلو را به آن اضافه کنید. بعد از آن، عدس پلو را دم کنید و شعله گاز را تنظیم کنید تا برنج خوب دم بکشد.

بیشتر بخوانید: رسپی زرشک پلو نذری

مرحله سوم: آماده سازی سس گوشت و سرو عدس پلو نذری

در زمان دم کشیدن برنج، سس گوشت را آماده کنید. برای این کار، پیازها را در تابه سرخ کنید، سپس گوشت چرخ‌کرده را اضافه کرده و تفت دهید. ادویه‌های عدس‌پلو و رب گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید تا سس خوب بپزد.

بعد از این که عدس پلو خوشمزه آماده شد، آن را با سس گوشت، زرشک، خلال بادام، خلال پسته و خلال نارنج و پیاز داغ تزیین کرده و در ظرف‌های یک‌بار مصرف بکشید.

رسپی پیاز داغ برای عدس پلو نذری

رسپی عدس پلو نذری مجله اینترنتی رضیم

رسپی پیاز داغ برای عدس پلو نذری

یکی از بهترین افزودنی‌ها به عدس پلو، پیاز داغ است که طعم و عطر خیلی خوبی به غذا می‌دهد. اگرچه درست کردن پیاز داغ به نظر آسان می‌رسد، اما گاهی در عمل طعم و رنگ آن مطابق انتظار نمی‌شود. به همین دلیل در ادامه طرز تهیه پیاز داغ برای عدس پلو نذری را برایتان توضیح می‌دهیم.

  1. اول از همه پیازها را در آب جوش بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید.
  2. بعد از گذشت حدود ۴ تا ۵ دقیقه، پیازها تغییر رنگ می‌دهند و…
  3. “““html

    1. پیازها را از آب خارج کنید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود.
    2. روغن را در ماهیتابه بریزید تا داغ شود، سپس پیازها را به آن اضافه کنید و حرارت را ملایم نگه دارید.
    3. وقتی پیازها طلایی شدند، زردچوبه را اضافه کنید و یک دقیقه صبر کنید.
    4. پیازها را در آبکش قرار داده و با کمی هم زدن روغن اضافی آن‌ها را بگیرید.

    با چند ترفند ساده می‌توانید پیاز داغ‌های خوشمزه‌ای برای عدس پلو نذری درست کنید.

    بیشتر بخوانید: رسپی ته چین گوشت گرمساری نذری برای ۱۰۰ نفر

    نکات کلیدی برای پخت بهتر و خوشمزه‌تر شدن عدس‌ پلو نذری

    در اینجا به بعضی نکات مهم که به خوشمزه‌تر شدن و پخت بهتر عدس پلو نذری کمک می‌کند می‌پردازیم.

    • برای جلوگیری از سوختن برنج، از یک آبکش فلزی استفاده کنید. ابتدا یک لیتر آب در دیگ بریزید، سپس یک چهارپایه قرار دهید و آبکش را روی آن بگذارید. با این روش برنج بدون نیاز به روغن دم می‌شود و دانه‌ها سالم می‌مانند.
    • اضافه کردن آب عدس به برنج ممکن است غذا را کدر کند. می‌توانید عدس را برای نگهداری به همراه آبلیموی تازه استفاده کنید یا در سوپ و آش به کار ببرید.
    • عدس در حین دم کردن بیشتر می‌پزد، بنابراین در مرحله آب پز، مراقب باشید که زیاد نپزد.
    • برای جلوگیری از تیره شدن رنگ برنج، می‌توانید از چوب دارچین به جای پودر آن استفاده کنید.
    • در تهیه سس گوشت عدس پلو کمی زیره و تخم گشنیز آسیاب شده بیفزایید تا بوی زهم گوشت را بگیرد و طعم بهتری بدهد.
    • اگر می‌خواهید از گوشت قلقلی برای تزیین عدس پلو استفاده کنید، مقداری پیاز رنده کنید، آب آن را بگیرید و با زردچوبه، دارچین و ادویه مخلوط کنید. سپس گلوله‌های کوچکی درست کنید و سرخ کنید.
    • اگر از طرفداران ته‌دیگ هستید، کف دیگ مقداری روغن بریزید، کمی کنجد بپاشید و بعد با نان لواش بپوشانید. به این ترتیب، علاوه بر عدس پلو، ته‌دیگ برشته کنجدی خواهید داشت.
    • اگر گوشت چرخ کرده یا مرغ در دسترس ندارید، می‌توانید از سویا استفاده کنید.

    بیشتر بخوانید: رسپی پسته پلو مجلسی

    نکات کلیدی برای پخت بهتر و خوشمزه‌‌تر شدن عدس‌ پلو نذری

    در این مطلب از مجله آشپزی رضیم با روش تهیه عدس پلو نذری آشنا شدیم. شما چه پیشنهاد دیگری برای بهتر شدن طعم عدس پلو نذری دارید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

    سایت رسپی آشپزی رضیم
    “`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا