رسپی

رسپی عصاره سیب خانگی (شیره سیب)؛ با تمام نکات

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

عصاره یا شیره سیب یک مایع مغذی و خوشمزه است که از جوشاندن آب سیب تازه درست می‌شود. این شیره برای درمان کم‌خونی و قوت بدن مفید است و فواید زیادی برای سلامتی دارد. در این مقاله از مجله رضیم می‌توانید با ۲ روش تهیه عصاره سیب خانگی آشنا شوید.

نکته‌ای سریع درباره روش تهیه

برای تهیه شیره سیب خانگی، ابتدا سیب‌ها را آب بگیرید و صاف کنید. سپس آب سیب را بجوشانید تا غلیظ شود. می‌توانید برای شیرین شدن بیشتر از مقداری خاک سفید استفاده کنید. برای آشنایی با ۲ روش مختلف درست کردن این شیره خوشمزه، ادامه مقاله را بخوانید.

رسپی عصاره سیب خانگی بدون خاک سفید

  • زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقه
  • زمان پخت: ۲ تا ۳ ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد نفرات: ۴ نفر

مواد لازم برای تهیه عصاره سیب خانگی

این مواد برای تهیه عصاره سیب خانگی نیاز است:

سیب ۴ کیلوگرم

مراحل تهیه شیره سیب خانگی

در ادامه مراحل تهیه شیره سیب خانگی را می‌خوانید.

مرحله اول: سیب‌ها را خرد کنید

ابتدا سیب‌ها را بشویید و خوب تمیز کنید. سپس آنها را خرد کنید و دانه‌های سیب را جدا کنید. نیازی به جدا کردن پوست سیب‌ها نیست.

بیشتر بخوانید: نحوه تشخیص آب زرشک طبیعی از تقلبی

مرحله دوم: آب سیب را آماده کنید

تکه‌های سیب را در آبمیوه‌گیری بریزید و آب سیب را بگیرید. اگر دستگاه آبمیوه‌گیری ندارید، سیب‌ها را خرد کرده و به همراه مقداری آب در قابلمه بپزید تا نرم شوند. سپس سیب‌های پخته را از صافی رد کرده و آب آنها را برای تهیه شیره استفاده کنید.

مرحله سوم: آب سیب را صاف کنید

برای شفاف شدن آب سیب، بهتر است قبل از جوشاندن آن را از یک صافی با سوراخ‌های ریز یا یک پارچه نخی تمیز رد کنید. این کار تفاله‌ها را جدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: نحوه پخت شلغم در هواپز؛ سریع و سالم

مرحله چهارم: آب سیب را بجوشانید

آب سیب صاف‌شده را در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط یا زیاد قرار دهید. وقتی شیره شروع به جوشیدن کرد، کف روی آن را با توری یا ملاقه بردارید تا شیره شفاف بماند.

مرحله پنجم: شیره سیب را آماده کنید

پس از شروع جوشیدن شیره، حرارت را کم کنید و اجازه دهید به آرامی غلیظ شود. در این مرحله مدام باید شیره را هم بزنید تا ته نگیرد. این فرآیند حدود ۲ تا ۳ ساعت طول می‌کشد.

بیشتر بخوانید: روش‌‌های نگهداری از دانه‌های انار (انار دون شده)

مرحله ششم: غلظت عصاره سیب را امتحان کنید

برای بررسی غلظت عصاره سیب، پس از ۲ ساعت مقداری از آن را در یک بشقاب بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا خنک شود. سپس ببینید آیا کشدار شده یا خیر. اگر کشدار شده باشد، به غلظت لازم رسیده و می‌توانید شعله را خاموش کنید.

مرحله هفتم: شیره سیب را در ظرف مناسب نگهداری کنید

پس از آماده شدن شیره سیب، اجازه دهید کاملاً خنک شود. سپس آن را در شیشه‌های خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید. می‌توانید…
“““html

رسپی عصاره سیب خانگی (شیره سیب)؛ با تمام نکات

از این شیره می‌توانید در صبحانه استفاده کنید یا برای طعم‌دار کردن کیک‌ها، دسرها و حتی برای تهیه فسنجان به همراه رب به کار برید.

بیشتر بخوانید: رسپی عرق کرفس خانگی + زمان مصرف

بیشتر بخوانید: روش تشخیص رب انار اصل از تقلبی

رسپی شیره سیب خانگی با خاک سفید

  • مدت زمان آماده سازی: ۲۴ ساعت
  • مدت زمان پخت: ۲ تا ۳ ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد نفرات: ۱۰ نفر

مواد لازم برای تهیه شیره سیب به روش سنتی

مواد لازم برای تهیه شیره سیب به روش سنتی به شرح زیر است:

سیب ۱۰ کیلوگرم
خاک سفید مخصوص شیره ۱ کیلوگرم

مراحل تهیه عصاره سیب خانگی با خاک سفید

در ادامه می‌توانید با مراحل تهیه عصاره سیب با خاک سفید آشنا شوید.

مرحله اول: آب سیب را تهیه کنید

برای شروع، سیب‌ها را بشویید و سپس آن‌ها را به تکه‌های کوچک‌تر خرد کنید. هسته‌های سیب را جدا کرده و تکه‌ها را در آبمیوه‌گیری بریزید تا آب آن‌ها گرفته شود.

بیشتر بخوانید: فوت و فن‌های تهیه رب انار خانگی

مرحله دوم: آب سیب را بجوشانید

آب سیب را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. کف روی آب سیب را با ملاقه بگیرید و دور بریزید.

مرحله سوم: خاک سفید را به قابلمه اضافه کنید

وقتی آب سیب شروع به جوشیدن کرد، خاک سفید را الک کرده و به آن اضافه کنید. این کار باعث شیرین‌تر شدن طعم شیره و براق‌تر شدن آن می‌شود. بعد از افزودن خاک، شعله را خاموش کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی شیره خرما خانگی

مرحله چهارم: آب سیب را صاف کنید

بعد از خاموش کردن حرارت، حدود ۱۲ تا ۲۴ ساعت صبر کنید. سپس برای صاف کردن آب سیب، آب زلال را با احتیاط با یک ملاقه بردارید و به ظرف دیگری منتقل کنید. دقت کنید که آب سیب با خاک ترکیب نشود.

مرحله پنجم: آب سیب را دوباره صاف کنید

یک پارچه تمیز روی ظرف بگذارید و آب سیب صاف شده را روی آن بریزید و به‌طور کامل صاف کنید.

مرحله ششم: شیره سیب را آماده کنید

حالا قابلمه آب سیب صاف شده را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و به غلظت مناسب برسد. زمانی که غلظت آب سیب مناسب شد، کف‌های نارنجی را با قاشق بردارید و دور بیندازید.

غلطت شیره را امتحان کنید. اگر کشدار بود، شعله را خاموش کنید. شیره سیب خانگی شما آماده است و می‌توانید از آن لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: بهترین روش‌های نگهداری شیره انگور

نکات و فوت و فن‌های تهیه عصاره سیب

نکات و فوت و فن‌های تهیه عصاره سیب

در ادامه به چند نکته مهم برای تهیه عصاره سیب اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • برای تهیه عصاره یا شیره سیب می‌توانید از هر نوع سیبی که دارید استفاده کنید، اما باید توجه داشته باشید که سیب‌ها رسیده و تازه باشند.
  • “““html

  • شیره باید شیرین و سالم باشد.
  • وقتی سیب‌ها را خرد می‌کنید، تکه‌های سیاه و خراب را کاملاً جدا کنید و فقط از سیب‌های سالم استفاده کنید.
  • هر چه مقدار سیب کمتری برای تهیه شیره استفاده کنید، شیره سریع‌تر آماده می‌شود.
  • بعد از آماده شدن شیره، دقت کنید که هیچ رطوبتی به آن وارد نشود؛ اگر قاشق یا شیشه‌ای که عصاره سیب را در آن نگه می‌دارید خیس باشد، ممکن است شیره کپک بزند.
  • مقدار شیره‌ای که از سیب به دست می‌آورید به آبدار بودن آن بستگی دارد. هر چه سیب آبدارتر باشد، شیره بیشتری خواهید داشت. با ۴ کیلو سیب می‌توانید حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم شیره خانگی تهیه کنید.
  • هرگز شیره سیب را مدت طولانی روی حرارت ننجوشانید؛ زیرا این کار باعث سفت شدن شیره می‌شود.
  • در تهیه عصاره سیب خانگی، حتماً از مقدار کمی خاک سفید استفاده کنید و بیشتر از آن نریزید.

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم درباره دو روش تهیه عصاره سیب خانگی و نکات مهم آن صحبت کردیم. اگر تجربه‌ای در تهیه این شیره خوشمزه دارید، خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا