رسپی

رسپی غوره پلو برای ناهار؛ سفری به شمال ایران در هر لقمه!

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

غوره پلو، یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل شمالی است که با طعم ترش و شیرین غوره، عطر زعفران و طعم لذیذ مرغ یا گوشت، یک وعده غذایی خاص و به یاد ماندنی می‌سازد. در این مقاله از رضیم بلاگ طرز تهیه غوره پلو را مرحله به مرحله به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه غوره پلو

برای تهیه غوره پلو به مواد زیر نیاز دارید:

برنج ۴ پیمانه
مرغ یا گوشت ۵۰۰ گرم
لوبیا چیتی ۲ پیمانه
غوره ۱ پیمانه
پیاز ۲ عدد
محلول زعفران به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی (اختیاری) ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
خلال پسته و زرشک برای تزیین (اختیاری) به مقدار لازم

مراحل تهیه غوره پلو

  • مدت زمان لازم برای آماده‌سازی و تهیه این غذا حدود ۵۰ تا ۶۰ دقیقه است.
  • مقدار مواد ذکر شده برای ۳ تا ۴ نفر کافی است.
  • سختی تهیه این غذا در سطح متوسط است.

مرحله اول: آماده‌سازی مرغ

مرغ را بشویید و به تکه‌های مناسب برش بزنید.

یکی از پیازها را بشویید و با رنده آن را ریز کنید.

تکه‌های مرغ را در یک ظرف بریزید و پیاز رنده‌شده، محلول زعفران، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید.

مرغ‌ها را خوب هم بزنید تا مزه‌ها به خوبی به آن‌ها برسد.

سپس روی ظرف را بپوشانید و چند دقیقه بگذارید بماند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سماق پلو با کباب تابه‌ای

مرحله دوم: آماده‌سازی و پخت لوبیا چیتی

لوبیا چیتی را از شب قبل در آب خیس کنید.

لوبیا چیتی را در یک قابلمه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید تا روی لوبیاها را بپوشاند.

قابلمه را روی حرارت قرار دهید و بگذارید لوبیا چیتی به طور کامل پخته و نرم شود.

پس از پخت، لوبیا چیتی را آبکش کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لوبیا پلو اسپانیایی

مرحله سوم: پخت برنج

برنج را بشویید و برای ۳۰ دقیقه در آب و نمک بخیسانید.

رسپی غوره پلو برای ناهار؛ سفری به شمال ایران در هر لقمه!

در یک قابلمه بزرگ، آب را به جوش بیاورید.

برنج را به آب جوش اضافه کنید و به مدت ۷ تا ۸ دقیقه بپزید.

“““html

تا نیم‌پز شود.

برنج را آبکش کنید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.

توجه داشته باشید که نوع برنج‌ها فرق می‌کند و ممکن است این زمان با برنجی که شما دارید کمی متفاوت باشد. پس این مرحله به شما بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: رسپی پلو جعفری با مرغ

مرحله چهارم: پخت مرغ

در یک تابه مناسب کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید.

پیاز دوم را بشویید و پوست بگیرید و به شکل نگینی خرد کنید. پیاز را در روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.

مرغی که مزه‌دار کرده‌اید را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

اگر دوست دارید، می‌توانید رب گوجه فرنگی را هم به مواد اضافه کنید و تفت دهید.

به اندازه کافی آب به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید.

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مرغ به طور کامل پخته شود.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش غوره بامیه

نکات و فوت و فن‌های تهیه غوره پلو

مرحله پنجم: دم دادن غوره پلو

غوره‌ها را بشویید و آب اضافی آن‌ها را بگیرید.

در قابلمه‌ای که می‌خواهید غوره پلو را در آن دم بپزید، کمی روغن بریزید و ته آن را با نان یا سیب‌زمینی دلخواه پوشانید.

لایه‌لایه برنج نیم‌پز، لوبیا چیتی پخته شده، مرغ پخته شده و غوره را داخل قابلمه بریزید.

در آخر کمی محلول زعفران دم‌کرده را روی برنج بریزید.

درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.

حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت زمان برای دم کشیدن غوره پلو کافی است.

بیشتر بخوانید: رسپی انبه پلو

مرحله ششم: سرو غوره پلو

بعد از دم کشیدن غوره پلو، حرارت را خاموش کنید و ۱۰ دقیقه دیگر به برنج فرصت دهید تا بخار خود را بگیرد.

غوره پلو را در دیس بکشید و از خلال پسته، زرشک سرخ شده و کمی غوره برای تزئین استفاده کنید.

اگر از زرشک استفاده می‌کنید، بهتر است آن را در مقداری آب خیس کنید.

شما می‌توانید از سینه مرغ، ران مرغ، گوشت چرخ‌کرده یا قلقلی برای تهیه این غذا استفاده کنید.

امیدواریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش کامل فوق این غذای متفاوت و جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا