رسپی فرنی گل محمدی؛ با آرد گندم و برنج

“`html
فرنی گل محمدی که بعضی آن را با نام گل پالدو یا گل پالوده هم میشناسند، یک دسر خوشمزه و خوش عطر است که معمولاً در ماه رمضان به عنوان افطار سرو میشود. برای درست کردن این دسر میتوانید از نشاسته و آرد برنج یا آرد گندم استفاده کنید. در این مقاله از قسمت آشپزی رضیم بلاگ میتوانید با رسپی فرنی گل محمدی به طور کامل آشنا شوید.
رسپی فرنی گل محمدی
تهیه این دسر حدود ۱۰ دقیقه زمان میبرد و پخت آن تقریباً ۳۰ دقیقه طول میکشد. مقدار مواد اولیه برای ۲ نفر مناسب است.
مواد لازم برای تهیه فرنی گل محمدی با آرد گندم
آرد گندم | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
شیر | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
آب | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
شکر | ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
گل محمدی خشک شده | ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
خلال پسته | به مقدار لازم |
مراحل رسپی فرنی گل محمدی
در ادامه این بخش میتوانید مراحل تهیه فرنی گل محمدی با آرد گندم را ببینید.
مرحله اول: تفت دادن آرد
ابتدا آرد را دو تا سه بار الک کنید و سپس داخل قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و مرتب آرد را هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته شود. هر چه آرد را بیشتر تفت دهید، رنگ فرنی تیرهتر میشود. مراقب باشید که بیش از حد تفت ندهید چون رنگ فرنی تغییر میکند.
مرحله دوم: اضافه کردن شیر
وقتی آرد را خوب تفت دادید، شیر را به آن اضافه کنید. برای مخلوط کردن آرد و شیر از همزن دستی استفاده کنید تا گلوله نشود.
بیشتر بخوانید: رسپی مهلبیه گل محمدی
مرحله سوم: افزودن آب
وقتی آرد و شیر با هم ترکیب شدند، حالا میتوانید آب را اضافه کنید. سپس فرنی را خوب هم بزنید تا همه مواد مخلوط شوند.
مرحله چهارم: اضافه کردن گل محمدی
وقتی حبابهایی در اطراف فرنی ایجاد شد و کمی به جوش آمد، میتوانید گل محمدی پودر شده را به آن بیفزایید.
مرحله پنجم: ت…
“““html
مرحله پنجم: اضافه کردن شکر
بعد از اینکه گل محمدی را به فرنی اضافه کردید، صبر کنید تا فرنی برای چند دقیقه بجوشد و کمی غلیظ شود. بعد میتوانید شکر را به آن اضافه کنید. سپس چند دقیقه دیگر فرنی را روی حرارت بگذارید و در نهایت شعله را خاموش کنید.
مرحله ششم: سرو کردن فرنی
وقتی فرنی آماده شد، میتوانید آن را در ظرف دلخواه خود بریزید. سپس میتوانید فرنیها را با خلال پسته و گل محمدی خشک تزیین کنید و از طعم این دسر خوشمزه لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: رسپی فرنی با آرد برنج و نشاسته
رسپی فرنی گل محمدی با آرد برنج
برای درست کردن این فرنی از آرد برنج استفاده میشود که باعث میشود فرنی بافت و بوی خاصی داشته باشد. تهیه این فرنی کمتر از یک ساعت زمان میبرد.
مواد لازم برای تهیه فرنی گل محمدی با آرد برنج
شیر | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
شربت گل محمدی | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
خلال پسته و خلال بادام | به مقدار لازم |
آرد برنج | ۳ قاشق غذاخوری |
مراحل رسپی فرنی گل محمدی
در این قسمت میتوانید با مراحل درست کردن فرنی گل محمدی آشنا شوید.
مرحله اول: ترکیب شیر، آرد و شکر
برای شروع، شیر سرد را در قابلمه بریزید و آرد برنج را به آن اضافه کنید. بهتر است آرد را یک یا دو بار الک کنید. وقتی شیر و آرد با هم ترکیب شدند، میتوانید شکر را اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملاً در شیر حل شود.
مرحله دوم: اضافه کردن شربت گل محمدی و گلاب
در این مرحله، فرنی را برای چند دقیقه هم بزنید تا غلیظ شود، سپس شربت گل محمدی و گلاب را به فرنی اضافه کنید. فرنی را مدام هم بزنید تا به غلظت مطلوب برسد.
بیشتر بخوانید: رسپی کیک گل محمدی
مرحله سوم: اتمام و سرو فرنی
هم زدن فرنی را ادامه دهید تا غلیظ شود و سپس میتوانید شعله را خاموش کنید. به خاطر داشته باشید که فرنی بعد از سرد شدن غلیظ تر میشود، بنابراین از جوشاندن بیش از حد آن جلوگیری کنید. بعد از اینکه فرنی آماده شد، میتوانید آن را در ظرفهای دلخواه بریزید.
“““html
چند دقیقه صبر کنید تا فرنی خنک شود، سپس آن را با گل محمدی خشک و خلال پسته و بادام تزیین کنید.
نکات و فوت و فنهای رسپی فرنی گل محمدی
- قبل از اینکه آرد را تفت دهید، حتماً آن را الک کنید تا فرنی گلوله نشود.
- برای تهیه این فرنی با آرد برنج، حتماً شیر سرد را با آرد مخلوط کنید. ترکیب آرد با شیر گرم باعث گلوله شدن میشود.
- بعد از آماده شدن فرنی، فوری آن را در ظرفهای دلخواه بریزید، ولی بهتر است چند دقیقه صبر کنید و بعد تزیین کنید.
- برای تهیه فرنی میتوانید از گل محمدی خشک یا تازه استفاده کنید.
- این فرنی هم به صورت داغ و هم سرد سرو میشود.
- اگر از آرد گندم استفاده کنید، به آن گل پالوده میگویند.
- برای طعمدار کردن فرنی، میتوانید از گل محمدی خشک یا کمی شربت گل محمدی استفاده کنید.
- اگر شربت گل محمدی به کار ببرید، میتوانید شکر را حذف کنید یا کمتر بریزید.
- برای تهیه فرنی گل محمدی، نیازی به اضافه کردن کره یا روغن نیست.
- اگر به شربت گل محمدی دسترسی ندارید، میتوانید از مربای گل محمدی به عنوان جایگزین استفاده کنید.
- اگر آب زیادی اضافه کنید یا فرنی را به اندازه نپزید، فرنی شل میشود.
- دلیل اصلی گلوله شدن فرنی ترکیب آرد با شیر گرم است.
- برای تهیه فرنی زعفرانی با گل محمدی میتوانید کمی زعفران هم اضافه کنید.
- از آرد برنج خوب و خانگی برای تهیه فرنی با مربای گل محمدی استفاده کنید.
- فرنی گل محمدی با ترکیب آرد گندم و آرد برنج تهیه میشود.
- برای رنگ جذابتر فرنی، میتوانید کمی رنگ خوراکی صورتی اضافه کنید.
- شکر را میتوانید به طور کامل حذف و عسل اضافه کنید.
- برای مغذیتر شدن این دسر، میتوانید کمی مغز پسته، بادام و گردو به آن اضافه کنید.
- در برخی از دستورها برای معطر کردن فرنی از گلاب استفاده میشود.
فرنی گل محمدی یکی از خوشمزهترین و عطرآگینترین دسرهای ایرانی است که با رعایت نکات آن به راحتی درست میشود. شما از چه روشی برای تهیه این فرنی استفاده میکنید؟ اگر تجربهای در تهیه این دسر دارید، خوشحال میشویم نظرات و تجربههای خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.