رسپی فلافل چغندر خانگی + فوت و فنهای آن

“`html
شاید تا به حال اسم این غذا را نشنیده باشید. فلافل چغندر یکی از خوشمزهترین انواع فلافل است که ظاهری زیبا و خاص دارد. در این مقاله از مجله رضیم طرز تهیه فلافل چغندر را به صورت گام به گام به همراه نکات مهمی که باید در حین تهیه بدانید، ارائه خواهیم کرد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
ابتدا نخودها را به مدت ۲۴ ساعت بخیسانید، سپس چغندر را در مقداری آب بپزید و بعد از پوست کندن، آن را رنده کنید. سپس نخود، جعفری تازه، چغندر رنده شده، پیاز، سیر، پودر زیره، پودر تخم گشنیز، نمک، فلفل، آرد نخودچی و بیکینگ پودر را در میکسر بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. مخلوط فلافل را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید و بعد آن را در روغن داغ سرخ کنید. در ادامه طرز تهیه کامل آن توضیح داده خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه فلافل چغندر
مواد لازم برای تهیه فلافل چغندر به صورت زیر است:
نخود خام | ۱ لیوان |
چغندر | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۲ تا ۳ حبه |
جعفری تازه | ۱/۲ لیوان |
پودر زیره | ۱ قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری (اختیاری) |
آرد نخودچی یا آرد سفید | ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری |
روغن | به مقدار لازم (برای سرخ کردن) |
مراحل تهیه فلافل چغندر
- مدت زمان انتظار برای تهیه نهایی: ۱۵-۲۰ دقیقه
- مناسب برای: ۲-۳ نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی نخود
نخود را از شب قبل بخیسانید، آنها را تمیز کرده و بشویید.
نخودها را به مدت ۲۴ ساعت در آب قرار دهید و هر چند ساعت یکبار آب را عوض کنید تا هم نرمتر شوند و هم از نفخ آنها کاسته شود.
حتماً از نخود خشک و خیسخورده استفاده کنید؛ نخود کنسروی برای فلافل مناسب نیست و باعث میشود خمیر بیش از حد نرم شود.
مرحله دوم: آمادهسازی چغندر
چغندر را خوب بشویید. سپس یک قابلمه را پر از آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس چغندر را در آب جوش بگذارید.
چغندر را به مدت ۲۵-۳۵ دقیقه بپزید تا نرم شود. سپس آن را از قابلمه خارج کرده و بعد از خنک شدن، پوستش را بکنید.
چغندر را با ریز رنده کنید. این کار کمک میکند چغندر به خوبی با دیگر مواد مخلوط شود و به فلافل رنگ زیبا و جذابی بدهد.
مرحله سوم: آمادهسازی پیاز،
“““html
سیر و جعفری
پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید. با چاقو آنها را کمی برش بزنید.
جعفری تازه را هم تمیز کنید و با کمی آب بشویید.
بیشتر بخوانید: رسپی فلافل خانگی به روش ساندویچیها
مرحله چهارم: مخلوط کردن مواد
نخود خیسخورده، چغندری که رنده شده، پیاز، سیر و جعفری را در غذاساز بریزید و به خوبی پوره کنید.
مواد باید خوب مخلوط شوند تا یک خمیر یکدست به دست آید.
اگر غذاساز ندارید، میتوانید از چرخ گوشت هم استفاده کنید. بافت خمیر باید کمی درشت باشد تا فلافل خوشمزهتری داشته باشید.
مرحله پنجم: افزودن ادویهها و آرد
بیکینگپودر، آرد نخودچی، پودر زیره، پودر تخم گشنیز، نمک و فلفل را به مخلوط اضافه کرده و همه را با هم خوب هم بزنید.
اگر خمیر خیلی نرم است، کمی آرد نخودچی اضافه کنید تا قوام بگیرد و هنگام سرخ کردن از هم نپاشد.
میتوانید به فلافل چغندر کمی لیموترش یا ادویههای دیگری مثل دارچین اضافه کنید تا طعمی متفاوت بگیرید.
بیشتر بخوانید: نکات طلایی برای جلوگیری از وا رفتن فلافل
مرحله ششم: استراحت دادن خمیر
روی خمیر را بپوشانید و آن را حدود ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا کمی سفتتر شود.
استراحت دادن خمیر در یخچال کمک میکند که فلافلها در حین سرخ شدن بهتر شکل بگیرند و از هم نپاشند.
مرحله هفتم: شکل دادن به فلافلها
خمیر را از یخچال خارج کنید و با دست فلافلها را شکل دهید.
آنها را به اندازه دلخواه گرد کنید. میتوانید از قالب مخصوص فلافل هم استفاده کنید تا شکل یکنواختتری داشته باشند.
بیشتر بخوانید: رسپی فلافل اسفناج با سس شاورما
مرحله هشتم: سرخ کردن فلافلها
روغن را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید.
فلافلها را در روغن داغ قرار دهید و بگذارید هر طرف آنها طلایی شود. حدود ۴ تا ۵ دقیقه برای هر طرف کافی است. بهتر است حرارت زیاد نباشد تا فلافلها نسوزند و داخلشان خوب پخته شود.
فلافلهای سرخ شده را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
بعد از آن، فلافلهای چغندر را با سس و سبزیجات دلخواه سرو کنید.
۱۰ ترفند طلایی خوشمزهتر شدن فلافل چغندر
- چغندر را ریز رنده کنید یا پوره کنید، اما حتماً آب اضافی آن را بگیرید تا مایه فلافل شل نشود.
- سبزیجاتی مثل جعفری یا گشنیز تازه را خرد کنید و به مایه فلافل اضافه کنید تا طعمی خوشمزه بگیرد.
- نخود را حداقل ۱۲ ساعت در آب خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید تا نفخ نخود گرفته شود و فلافل سبکتر شود.
- برای طعم بهتر، از ادویههای مخصوص فلافل مثل پودر گشنیز، پودر زیره، زردچوبه و کمی دارچین استفاده کنید. این ادویهها با چغندر خیلی هماهنگ هستند.
- آب اضافی پیاز رنده شده را بگیرید تا مایه فلافل شل نشود و هنگام سرخ شدن از هم نپاشند.
- مایه فلافل را از شب قبل آماده کنید و در یخچال بگذارید تا طعمها با هم خوب مخلوط شوند.
- فلافلها را به تدریج و در تعداد کم سرخ کنید تا دمای روغن کاهش پیدا نکند و فلافلها یکدست پخته شوند.
- برای بافت نرمتر، کمی سیبزمینی خام رندهشده به مواد اضافه کنید.
- اگر غذاهای سالمتر میخواهید، فلافلها را در فر یا سرخکن بدون روغن با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید.
- نسبت نخود به چغندر تقریباً باید ۲ به ۱ باشد تا طعم و قوام فلافل خوب باشد.
امیدواریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد. شما نیز با رعایت این مراحل و نکات میتوانید فلافل چغندر خوشطعمی تهیه و سرو کنید.