رسپی

رسپی قرابیه خرمایی تبریزی؛ با طعمی منحصر به فرد

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

قرابیه خرمایی یکی از شیرینی‌های قدیمی و محلی تبریز است که تاریخچه‌ای طولانی دارد و به عنوان یکی از محبوب‌ترین خوراکی‌های این شهر شناخته می‌شود. خرما، عنصر اصلی این شیرینی است که طعم و مزه‌ای خاص و خوشمزه به آن می‌دهد.

در ادامه با رضیم بلاگ همراه باشید تا مرحله به مرحله طرز تهیه قرابیه خرمایی را با شما در میان بگذاریم.

مواد لازم برای تهیه قرابیه خرمایی:
کره هم دمای اتاق ۲۰۰ گرم
روغن مایع ۱ فنجان (½ لیوان دسته‌دار فرانسوی)
شکر ½ فنجان
ماست ۱ قاشق غذاخوری سر پر
تخم مرغ ۱ عدد
وانیل ۵ گرم
آرد ½ ۴ تا ۵ لیوان
خرما ۱۵ عدد بزرگ (یا ۲۰ عدد کوچک)
دارچین ۱ قاشق چای‌خوری
گردو، بادام یا فندق ۱ فنجان
آب ولرم ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
پودر قند به مقدار لازم

مراحل تهیه قرابیه خرمایی

حالا به مراحل تهیه قرابیه خرمایی می‌پردازیم و هر مرحله را به صورت ساده و واضح توضیح می‌دهیم.

مرحله اول: مخلوط کردن تخم‌مرغ، شکر و وانیل

برای شروع کار، تخم‌مرغ را با وانیل و شکر در یک کاسه بزرگ بریزید. با استفاده از همزن، مواد را خوب هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شده و رنگ آنها روشن و کرمی شود.

مرحله دوم: اضافه کردن کره، روغن و ماست

در این مرحله، کره نرم شده و روغن مایع را به مخلوط تخم‌مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه چیز به خوبی ترکیب شود. سپس ماست را هم اضافه کنید و باز هم مواد را هم بزنید تا همه چیز یکدست شود.

مرحله سوم: اضافه کردن آرد

آرد را ابتدا الک کنید تا صاف و یکنواخت شود. این کار باعث می‌شود که خمیر شما خوب و صاف شود. سپس آرد را به آرامی به مخلوط قبلی اضافه کنید.

در حین اضافه کردن آرد، مواد را به آرامی هم بزنید تا خمیر لطیفی به دست آید. در آخر، خمیر را به مدت چند دقیقه ورز دهید.

مرحله چهار: آماده کردن مواد میانی قرابیه

برای تهیه مواد میانی قرابیه،
“““html

در ابتدا، خرماها را پوست کنده و هسته آن‌ها را جدا کنید. سپس خرماها را داخل میکسر یا غذاساز قرار دهید و خوب له کنید.

اگر لازم بود کمی آب ولرم اضافه کنید تا پوره خرما کمی نرم‌تر شود. در آخر، دارچین و گردوهای خرد شده را به پوره خرما اضافه کرده و حسابی مخلوط کنید تا مواد میانی قرابیه شما آماده شود.

بیشتر بخوانید: رسپی قرابیه کشمش و گردو

مرحله چهارم: پهن کردن خمیر

خمیر را روی یک سطح صاف بگذارید و با وردنه به شکل مستطیل و با ضخامت مناسب پهن کنید. مواد میانی که قبلاً آماده کردید را در وسط خمیر قرار دهید.

مطمئن شوید که مواد به طور یکنواخت روی تمام سطح خمیر پخش شده‌اند. سپس، خمیر را به آرامی و با دقت رول کنید. لبه‌های خمیر را به هم بچسبانید تا مواد میانی بیرون نریزند.

در نهایت، رول را با چاقوی تیز به اندازه‌های دلخواه برش بزنید. برای زیباتر شدن رول‌ها، می‌توانید با چنگال یا هر ابزار دیگری روی سطح آن طرح بزنید.

رسپی قرابیه خرمایی تبریزی؛ با طعمی منحصر به فرد

مرحله پنجم: پختن شیرینی قرابیه خرمایی

برای پختن قرابیه‌های خرمایی، ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. سپس یک قالب یا سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و قرابیه‌ها را با فاصله مناسب روی آن بچینید تا حین پخت به هم نچسبند.

سینی را در فر قرار دهید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بگذارید تا قرابیه‌ها خوب پخته و زیر آن‌ها طلایی شود.

چند نکته مهم برای تهیه قرابیه خرمایی

مرحله آخر: سرو کردن قرابیه خرمایی

پس از پخت قرابیه‌های خرمایی، آن‌ها را از فر خارج کرده و بگذارید خنک شوند. سپس با احتیاط آن‌ها را از روی کاغذ روغنی جدا کنید. در نهایت، قرابیه‌ها را با پودر قند بپوشانید و سرو کنید.

قرابیه‌های خرمایی شما آماده برای میل کردن هستند. نوش جان!

بیشتر بخوانید: رسپی قرابیه با آرد گندم

چند نکته مهم برای تهیه قرابیه خرمایی

در اینجا چند نکته مهم برای تهیه قرابیه خرمایی بیان می‌شود:

  • اگر از خرمای خشک برای مواد میانی استفاده می‌کنید، آن‌ها را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا نرم شوند.
  • خمیر قرابیه نباید سفت باشد. بنابراین، آرد را کمی به مواد اضافه کنید تا خمیر لطیف شود. اضافه کردن زیاد آرد باعث سفت و خشک شدن خمیر می‌شود.
  • هنگام ورز دادن خمیر دقت کنید که بیش از حد ورز نزنید. ورز دادن زیاد می‌تواند باعث شود خمیر روغن بیندازد و کیفیت شیرینی شما را تحت تاثیر قرار دهد.

با دنبال کردن این نکات در مجله آشپزی رضیم و آشنایی با رسپی قرابیه خرمایی، زمان آن است که دست به کار شده و این شیرینی خوشمزه را تهیه کنید. قرابیه‌های خرمایی را می‌توانید با چای، قهوه یا هر نوشیدنی گرم دیگری که دوست دارید میل کنید و از طعم فوق‌العاده آن لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا