رسپی

رسپی قیسی پلو شیرازی برای ناهار (طعمی خوشمزه و سنتی)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

قیسی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب شیراز است که با ترکیبی از برنج، قیسی، گوشت مرغ یا گوسفند و ادویه‌های خوش‌عطر تهیه می‌شود. این غذا به خاطر طعم شیرین و ترش قیسی و عطر ادویه‌ها طرف‌داران زیادی دارد.

در این مقاله از رضیمبلاگ، طرز تهیه قیسی پلو شیرازی را به صورت مرحله به مرحله و با تمام نکات مهم برای شما توضیح می‌دهیم.

طرز تهیه قیسی پلو شیرازی

  • مدت زمان آماده‌سازی مواد و پخت این غذا حدود ۴۵-۵۵ دقیقه می‌باشد.
  • مقدار مواد اعلام شده مناسب برای ۲-۳ نفر است و شما به راحتی می‌توانید با جمع و ضرب کردن مقدار مواد را افزایش دهید و بیشتر بپزید.
  • درجه سختی پخت این غذا در دسته متوسط قرار دارد.

مواد لازم برای تهیه قیسی پلو شیرازی

برنج ۲ پیمانه
گوشت مرغ یا گوسفند ۵۰۰ گرم
قیسی ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
زعفران دم کرده به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین به میزان لازم
کشمش (اختیاری) به مقدار دلخواه
بادام و پسته برای تزیین (اختیاری) به مقدار دلخواه

 

مرحله اول: آماده‌سازی مواد

برنج را از شب قبل خیس کنید.

گوشت را به تکه‌های متوسط برش بزنید.

پیاز را بشویید، پوست بکنید و نگینی خرد کنید.

قیسی را بشویید و هسته آن را جدا کنید.

کشمش را بشویید و در آب گرم خیس کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ و قیسی؛ خوش‌طعمی مخصوص

آماده‌سازی مواد برای تهیه قیسی پلو

مرحله دوم: تفت دادن گوشت

در یک قابلمه مناسب، روغن را گرم کنید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود.

گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن عوض شود و بوی خامی‌اش از بین برود.

زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین را به گوشت اضافه کنید و ادامه دهید…“`html
گوشت را اضافه کرده و تفت دهید تا بوی ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله سوم: اضافه کردن آب و برنج

آب جوش را به قابلمه اضافه کنید به طوری که روی مواد را بپوشاند.

برنج خیس خورده را آبکش کرده و به همراه کمی نمک به قابلمه بیفزایید.

اجازه دهید برنج با حرارت ملایم به مدت حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزد تا آب آن جذب شود.

رسپی قیسی پلو شیرازی برای ناهار (طعمی خوشمزه و سنتی)

برای طعم بهتر، می‌توانید کمی زعفران به آب پخت برنج اضافه کنید.

مرحله چهارم: اضافه کردن قیسی و کشمش

حدود ۱۵ دقیقه قبل از اتمام پخت، قیسی و کشمش خیس خورده را به برنج اضافه کنید.

اگر می‌خواهید قیصی‌پلو شما رنگ طلایی داشته باشد، می‌توانید از زعفران بیشتری استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: ۲ روش برای تهیه بهترین برگه زردآلو (قیسی) با گوگرد

مرحله پنجم: دم کشیدن برنج

زمانی که آب برنج به طور کامل کشیده شد، دم کنی را روی قابلمه بگذارید و اجازه دهید برنج به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد.

مرحله ششم: سرو

قیصی‌پلو را در ظرف دلخواه بریزید.

برای تزیین می‌توانید از خلال بادام یا پسته نیز استفاده کنید.

۴ نکته مهم که در تهیه قیسی‌پلو باید بدانید

  • برای طعم بهتر، می‌توانید از گوشت گوسفند یا گوشت قلقلی استفاده کنید.
  • اگر از برنج ایرانی استفاده می‌کنید، زمان پخت آن ممکن است کمی بیشتر باشد. حرارت پخت برنج باید ملایم باشد تا برنج خوب پخته شود و ته دیگ نسوزد.
  • برای شیرین‌تر شدن غذا، می‌توانید مقدار قیسی را بیشتر کنید.
  • می‌توانید از انواع ادویه‌های دیگر مانند زنجبیل یا هل نیز استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی قیسی پلو تبریزی

نکات مهم در تهیه قیسی پلو
با رعایت این نکات، می‌توانید یک قیصی‌پلو شیرازی خوشمزه و اصیل تهیه کنید و از طعم فوق‌العاده آن لذت ببرید.

امیدواریم که این رسپی مورد پسند شما علاقه‌مندان به دنیای زیبا و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما هم طبق روش ساده و آسان فوق، این غذای متفاوت و خوشمزه را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا