رسپی

رسپی قیمه نذری؛ فوت و فن‌های ویژه پخت

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

خورشت قیمه، علاوه بر اینکه در مهمانی‌ها و مراسم‌ها خیلی محبوب است، به عنوان یکی از غذاهای ویژه مذهبی هم شناخته می‌شود. در ایام محرم و ماه رمضان، این خورشت به عنوان نذری تهیه شده و در بین نیازمندان توزیع می‌شود. در ادامه با مجله رضیم همراه باشید تا رسپی خورشت قیمه نذری را به شما معرفی کنیم.

مواد لازم برای تهیه قیمه نذری برای ۵۰ نفر

برای تهیه قیمه نذری برای ۵۰ نفر به مواد زیر نیاز دارید:

گوشت ۳.۵ کیلوگرم
لپه ۲ کیلوگرم
رب گوجه فرنگی ۱.۵ کیلوگرم
مغز لیمو عمانی ۱۰۰ گرم
سیب زمینی خام ۵ کیلوگرم
برنج (ظرف بزرگ) ۱۰ کیلوگرم
روغن ۵ کیلوگرم
پودر دارچین ۱ قاشق چای‌خوری
پودر هل سبز ۱ قاشق چای‌خوری
زعفران ساییده شده ۱/۲ قاشق چای‌خوری
پودر جوز هندی ۱/۴ قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر

برای تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر به مواد زیر نیاز دارید:

“““html
گوشت ۷ کیلوگرم
لپه ۴ کیلوگرم
رب گوجه فرنگی ۳ کیلوگرم
مغز لیمو عمانی ۲۰۰ گرم
سیب زمینی خام ۱۰ کیلوگرم
برنج (ظرف بزرگ) ۲۰ کیلوگرم
روغن ۱۰ کیلوگرم
پودر دارچین ۲ قاشق چای‌خوری
پودر هل سبز ۲ قاشق چای‌خوری
زعفران ساییده شده ۱ قاشق چای‌خوری
پودر جوز هندی ۱/۲ قاشق چای‌خوری

مواد لازم جهت تهیه قیمه نذری برای ۱۵۰ نفر

برای تهیه قیمه نذری برای ۱۵۰ نفر، به مواد زیر نیاز دارید:

گوشت ۱۰.۵ کیلوگرم
لپه ۶ کیلوگرم
رب گوجه فرنگی ۴.۵ کیلوگرم
مغز لیمو عمانی ۳۰۰ گرم
سیب زمینی خام ۱۵ کیلوگرم
برنج (ظرف بزرگ) ۳۰ کیلوگرم
روغن ۱۵ کیلوگرم
پودر دارچین ۳ قاشق چای‌خوری
پودر هل سبز ۳ قاشق چای‌خوری
زعفران ساییده شده ۱.۵ قاشق چای‌خوری
پودر جوز هندی ۳/۴ قاشق چای‌خوری

لطفاً توجه کنید که این مقادیر به طور تقریبی هستند و می‌توانید بنا به سلیقه و نیاز خود، آنها را تغییر دهید. همچنین، زمان پخت و مقدار آب ممکن است بسته به تعداد نفرات و مواد مختلف تغییر کند.

مراحل تهیه قیمه نذری

حالا که مواد لازم برای قیمه نذری را آماده کرده‌اید، بیایید به مراحل تهیه این قیمه خوشمزه بپردازیم.

مرحله اول: آماده‌سازی پیاز و گوشت

پیازها را خرد کنید و گوشت‌ها را به صورت خورشتی برش بزنید.

مرحله دوم: تفت دادن گوشت و پیاز

ابتدا پیازها را در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شوند. سپس، گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کنید و اجازه دهید کمی تفت بخورد. چربی جوان این گوشت باعث می‌شود خورشت خوش‌طعم‌تر شود.

بیشتر بخوانید: رسپی قورمه سبزی نذری

مرحله سوم: اضافه کردن لپه و چاشنی

بعد از اینکه رنگ گوشت کمی تغییر کرد، زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و در صورت تمایل پودر هل، دارچین و جوز هندی را اضافه کنید. سپس لپه را بیفزایید و همه را کمی تفت دهید. سپس…
“““html

رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خامی آن گرفته شود و رنگش باز شود.

مرحله چهارم: پخت مواد قیمه

برای تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر، به مقدار یک دست کامل از مواد، آب جوش بریزید. در انتهای پخت، میزان آب باید به اندازه ۵ سانتی‌متر روی مواد باشد.

رسپی قیمه نذری؛ فوت و فن‌های ویژه پخت

توجه داشته باشید که خورشت شما باید کاملاً جا بیفتد. اگر خورشت قیمه خوب جا نیفتاده باشد، روی آن کف زرد رنگ ایجاد می‌شود.

مقداری از زعفران را در حین پخت و بقیه آن را در انتها با گلاب به خورشت اضافه کنید. عطر و طعم زعفران و گلاب خورشت شما را عالی می‌کند.

لیمو عمانی را نیز در پایان پخت به خورشت اضافه کنید. این کار طعم خورشت را خوشمزه‌تر می‌کند.

بیشتر بخوانید : رسپی زرشک پلو با مرغ نذری

مرحله آخر: افزودن سیب زمینی سرخ کرده و سرو قیمه

در پایان، سیب‌زمینی‌های سرخ شده را به خورشت اضافه کنید. سیب‌زمینی‌ها را پوست کنده، خلالی خرد کنید و در روغن داغ سرخ کنید و در کنار خورشت سرو کنید.

به همین سادگی، قیمه نذری ما آماده شده است؛ بنابراین می‌توانید آن را در ظرف‌های نذری بسته‌بندی کنید و از آن استفاده کنید.

نکات مهمی که در پخت خورشت قیمه نذری باید بدانیم!

بیشتر بخوانید: رسپی آش رشته نذری

نکات مهمی که در پخت خورشت قیمه نذری باید بدانیم!

در ادامه، به چند نکته طلایی برای تهیه قیمه نذری اشاره می‌کنیم. با ما همراه باشید.

  • برای خوش‌طعم‌تر شدن خورشت قیمه نذری، می‌توانید از ادویه مخصوصی که در جدول بالا توضیح داده شده است استفاده کنید.
  • برای اینکه عصاره لیمو عمانی خوب به خورشت برود و طعمی عالی به آن بدهد، قبل از اضافه‌کردن آن، چند سوراخ روی لیمو عمانی ایجاد کنید.
  • برای بهتر پخته شدن لپه و جلوگیری از نفخ آن، لپه‌ها را حدود ۲۴ ساعت قبل خیس کنید.
  • استفاده از رب گوجه‌فرنگی می‌تواند طعم خوبی به خورشت قیمه نذری بدهد؛ اگر رب در دسترس ندارید، می‌توانید از گوجه رنده شده استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید طعم خاصی به قیمه نذری بدهید، می‌توانید از گلاب یا گل سرخ بهره ببرید.
  • اگر گوشت گوسفندی در دسترس ندارید، می‌توانید از گوشت چرخ‌کرده یا مرغ استفاده کنید.
  • برای غلیظ‌تر شدن قیمه نذری، می‌توانید آن را مدت بیشتری روی حرارت قرار دهید؛ اما باید توجه داشته باشید که لپه‌ها له نشوند.
  • به جای خرد کردن پیاز، می‌توانید از پیاز رنده شده استفاده کنید؛ این کار باعث غلیظ‌تر شدن خورشت شما می‌شود.

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم با رسپی قیمه نذری و نکات کلیدی آن آشنا شدیم. شما چه روش‌های دیگری برای بهتر کردن طعم این خورشت دارید؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا