رسپی قیمه چرخ کرده لاهیجان؛ نذری برای ۱۰۰ نفر

“`html
قیمه چرخ کرده لاهیجان یکی از خوشمزهترین قیمههاست که به جای گوشت تکهای، از گوشت چرخ کرده تهیه میشود. این غذا یکی از پرطرفدارترین خوراکیها در مراسم نذری در این شهر است و روش پخت آن کمی با قیمههای دیگر متفاوت است.
در این مقاله از بخش آشپزی در رضیم بلاگ میتوانید با طرز تهیه قیمه چرخ کرده لاهیجان برای ۱۰۰ نفر آشنا شوید.
طرز تهیه قیمه با گوشت چرخ کرده برای ۱۰۰ نفر
تهیه مواد اولیه این غذا حدود ۱ ساعت طول میکشد و زمان پخت آن بین ۲ تا ۴ ساعت خواهد بود. هر ۱۰۰ گرم از این خورش حدود ۷۱ کالری دارد.
مواد لازم برای تهیه قیمه با گوشت چرخ کرده برای ۱۰۰ نفر
گوشت چرخ کرده | ۷ کیلوگرم |
لپه | ۴ کیلوگرم |
رب گوجه فرنگی | ۳ کیلوگرم |
مغز لیمو عمانی | ۲۰۰ گرم |
سیب زمینی | ۱۰ کیلوگرم |
برنج برای ظرف کوچک | ۱۵ تا ۱۸ کیلوگرم |
برنج برای ظرف بزرگ | ۲۰ کیلوگرم |
روغن | ۱۰ کیلوگرم |
زعفران | حدود ۲ مثقال |
گلاب | ۲۰۰ میلیلیتر |
پودر گل سرخ، پودر هل و دارچین | به مقدار لازم |
پیاز | ۴ کیلو |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
مراحل تهیه قیمه چرخ کرده لاهیجان
در ادامه میتوانید با مراحل تهیه قیمه چرخ کرده لاهیجان، که برای ۱۰۰ نفر مناسب است، آشنا شوید.
مرحله اول: لپهها را بخیسانید
“““html
برای شروع، لپهها را داخل یک ظرف پر از آب بریزید و بگذارید از شب قبل خیس بخورند. حتماً در این مدت چند بار آب لپهها را تعویض کنید تا نفخ آنها گرفته شود.
مرحله دوم: سرخ کردن پیاز
پیازها را بشویید و پوستشان را بکنید. سپس آنها را به شکل نگینی خرد کنید. اگر میخواهید کار سریعتر پیش برود، میتوانید پیازها را در غذاساز خرد کنید. مقداری روغن در یک ماهیتابه بزرگ بریزید و پیازها را در آن سرخ کنید تا کمی نرم شوند.
مرحله سوم: اضافه کردن گوشت
حالا باید گوشت چرخ کرده را به ماهیتابه اضافه کنید و بگذارید تا خوب در روغن سرخ شود و رنگش تغییر کند.
مرحله چهارم: افزودن ادویهها
حالا زمان اضافه کردن ادویههاست. زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و دارچین را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا بوی ادویهها گرفته شود.
بیشتر بخوانید: رسپی لوبیا پلو نذری برای ۱۰۰ نفر
مرحله پنجم: افزودن لپه
لپه را آبکش کنید و آن را به ماهیتابه اضافه کنید. مواد را برای چند دقیقه دیگر در روغن تفت دهید.
مرحله ششم: اضافه کردن رب گوجهفرنگی
حدود ۱۰ دقیقه مواد را در روغن سرخ کنید. وقتی که گوشت سرخ شد، رب گوجهفرنگی را به آن افزوده و میتوانید رب را در یک قسمت ماهیتابه سرخ کنید تا رنگش باز شود، سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی زرشک پلو با مرغ نذری برای ۱۰۰ نفر
مرحله هفتم: افزودن آب
حالا مواد قیمه را در یک قابلمه مناسب بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و بگذارید خورشت برای چند ساعت بپزد و جا بیفتد. میتوانید در این مرحله پودر لیمو عمانی را هم به خورشت اضافه کنید.
مرحله هشتم: افزودن ادویههای دلخواه
پس از حدود ۲ ساعت از پخت قیمه، میتوانید پودر گل سرخ و هل همراه با زعفران دم کرده را به خورشت اضافه کنید. سپس گلاب را هم بریزید و به آرامی خورشت را هم بزنید.
بیشتر بخوانید: رسپی عدس پلو نذری برای ۲۰۰ نفر
مرحله نهم: سرخ کردن سیبزمینی
سیبزمینیها را بشویید و پوستشان را بکنید. سپس آنها را به شکل خلالی خرد کرده و در روغن زیاد سرخ کنید.
مرحله دهم: نهایی کردن قیمه
حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پس از اضافه کردن گلاب و زعفران، شعله گاز را خاموش کنید تا عطر و طعم خورشت از بین نرود. سپس خورشت قیمه را در ظرفهای مخصوص پذیرایی بکشید و روی آنها را با سیبزمینی خلالی تزیین کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی قورمه سبزی نذری برای ۱۰۰ نفر
نکات و فوت و فنهای رسپی قیمه چرخ کرده لاهیجان
- برای تهیه این قیمه میتوانید به جای مغز لیمو از لیمو عمانی درسته استفاده کنید. در این صورت باید لیموها را سوراخ کرده و چند ساعت در آب بگذارید تا تلخیشان گرفته شود.
- در بعضی از رسپیها، از گوجهفرنگی رنده شده به همراه رب گوجهفرنگی استفاده میشود.
- برای تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر از پیاز داغ زیاد استفاده کنید و پیاز را به خوبی در روغن سرخ کنید تا طعم غذا بهتر شود.
- برای جلوگیری از بد رنگ شدن غذا، از پودر دارچین به مقدار کم استفاده کنید.
- قبل از اضافه کردن رب گوجهفرنگی به خورشت، حتماً آن را در روغن سرخ کنید تا رنگ خورشت زیباتر شود.
“““html
در این مقاله به بهترین رسپی قیمه چرخ کرده لاهیجان برای ۱۰۰ نفر اشاره شد. شما میتوانید با کم و زیاد کردن مقدار مواد اولیه، این غذا را برای تعداد بیشتر یا کمتر آماده کنید. اگر تجربهای در تهیه قیمه با گوشت چرخ کرده دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.