رسپی

رسپی لوبیا پلو مجلسی + نکات و فوت‌وفن ها

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

لوبیا پلو، این غذای خوشمزه و محبوب که رایحه‌اش دل هر ایرانی را شاد می‌کند، روش‌های مختلفی برای تهیه دارد. در این قسمت از مجله رضیم با ما باشید تا طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی را با تمامی نکات و ترفندهایش با شما در میان بگذاریم.

نگاهی سریع به روش پخت

در ابتدا پیاز را سرخ کنید و بعد گوشت را به آن اضافه کنید. بعد از اینکه گوشت کمی سرخ شد و ادویه‌ها را اضافه کردید، آب جوش و لوبیا سبز سرخ شده را به مواد اضافه کرده و بگذارید همه چیز به خوبی بپزد. در پایان پخت، زعفران دم کرده و نمک را به مواد اضافه کنید. سپس برنج آبکش شده را لایه لایه با مخلوط گوشت در قابلمه بریزید و دم کنید. برای دیدن مراحل کامل تهیه این غذا، در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم لوبیا پلو مجلسی

برنج ۴ پیمانه
لوبیا سبز خرد شده ۵۰۰ گرم
گوشت ران گوسفند (خرد شده) ۴۰۰ گرم
رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
روغن یا کره حیوانی به مقدار لازم
زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری
دارچین ۱ قاشق مرباخوری
پودر کاری ۱ قاشق مرباخوری
پودر زعفران ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چای‌خوری
نمک به مقدار لازم
آب جوش به مقدار لازم
سیب زمینی (برای ته دیگ) به تعداد لازم

مراحل تهیه لوبیا پلو مجلسی

  • زمان آماده‌سازی و پخت: ۲ ساعت
  • مناسب برای: ۴ الی ۶ نفر

مرحله اول: تفت دادن پیاز و گوشت

پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا نرم شود. سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید و بگذارید تا رنگش تغییر کند.

مرحله دوم: افزودن ادویه‌ها

زمانی که پیازها کمی آب انداختند، فلفل سیاه و زردچوبه را به مخلوط اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آنها پخش شود. سپس رب گوجه‌فرنگی، پودر کاری و نصف دارچین را اضافه کرده و همه چیز را به خوبی مخلوط کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی مرغ ترش با زرشک و رب انار + نکات و فوت‌و‌فن

مرحله سوم: پخت گوشت

آب جوش را به مواد اضافه کرده و بگذارید تا گوشت کاملاً بپزد.

“““html

پخته شود (مقدار آب جوش باید به اندازه‌ای باشد که تقریبا سطح گوشت را بپوشاند).

مرحله چهارم: پخت لوبیا

در این حین که گوشت می‌پزد، لوبیای سبز تازه را جداگانه با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس، لوبیا را به مواد گوشتی اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا همه‌چیز به آرامی بپزد.

پودر زعفران را دم کنید و نصف آن را در ۱۰ دقیقه پایانی پخت به مواد اضافه کنید، همچنین مقداری نمک بریزید تا طعم لوبیا پلو کامل شود. وقتی که آب مواد تبخیر شد و گوشت کاملا پخته شد، حرارت را خاموش کنید.

مرحله پنجم: آماده‌سازی برنج

برنج را از قبل خیس کنید و سپس آن را آبکش کنید. مطمئن شوید که برنج را کمی زنده آبکش کنید تا هنگام دم کشیدن خمیر نشود.

بیشتر بخوانید: رسپی عدس پلوی مجلسی؛ با گوشت و کشمش

مرحله ششم: ته دیگ و چیدن لایه‌ها

سیب‌زمینی را شسته و پوست بگیرید و به صورت ورقه‌ای برش بزنید. ته قابلمه را با روغن و زعفران دم‌کرده چرب کرده و یک لایه سیب‌زمینی برای ته دیگ بگذارید. سپس یک لایه برنج و بعد یک لایه از مواد گوشتی و لوبیا بریزید و این کار را ادامه دهید تا همه مواد تمام شود.

نکته: نصف دیگر دارچین را بین لایه‌های برنج بریزید.

رسپی لوبیا پلو مجلسی + نکات و فوت‌وفن ها

مرحله هفتم: دم کشیدن برنج

چند سوراخ کوچک روی برنج ایجاد کنید و آن را با دم‌کنی بپوشانید. بگذارید لوبیا پلو با حرارت ملایم دم بکشد.

مرحله هشتم: سرو لوبیا پلو

بعد از اینکه لوبیا پلو کاملا دم کشید، به آرامی آن را در ظرف سرو بکشید و مقداری کره ذوب شده یا روغن حیوانی روی آن بریزید. می‌توانید لوبیا پلو را با سالاد شیرازی سرو کنید. نوش جان!

بیشتر بخوانید: رسپی لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده و هویج

نکات طلایی برای خوشمزه‌تر شدن لوبیا پلو

در ادامه به چند ترفند عالی برای خوشمزه‌تر شدن لوبیا پلو مجلسی اشاره می‌کنیم:

  • برای بهترین طعم، از لوبیا سبز تازه و جوان استفاده کنید.
  • علاوه بر زردچوبه، می‌توانید از پودر کاری و دارچین و ادویه‌های دیگری مثل زیره و پودر گل سرخ برای طعم‌دار کردن گوشت و برنج استفاده کنید.
  • می‌توانید لوبیا پلو را با گوشت قرمز، مرغ، سویا یا گوشت چرخ کرده تهیه کنید. قبل از استفاده از سویا، حتما آن را در آب جوش بپزید.
  • برای ته دیگ، می‌توانید از نان هم استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از شفته شدن برنج، آن را با آب ولرم و نمک خیس کنید. پلوپز هم می‌تواند به پخت یکنواخت برنج کمک کند.
  • اضافه کردن زعفران دم‌کرده غلیظ به گوشت، طعم آن را بهتر می‌کند.
  • برای پخت یکنواخت لوبیا پلو می‌توانید از شعله پخش‌کن استفاده کنید.

در این بخش از مجله آشپزی رضیم، همه فوت و فن‌های تهیه لوبیا پلو مجلسی با گوشت تکه‌ای را به شما آموزش دادیم. با رعایت نکات گفته شده، می‌توانید یک لوبیا پلو مجلسی خوشمزه تهیه کنید که همه خانواده از آن لذت ببرند.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا