رسپی

رسپی مربای بالنگ + نکات شکرک نزدن

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

مربای بالنگ یکی از انواع خاص مرباهاست که به روش‌های گوناگونی تهیه می‌شود. برخی افراد این مربا را با آهک و برخی بدون آهک می‌پزند. در این مقاله از مجله رضیم می‌توانید با ۴ روش تهیه مربای بالنگ خانگی خوشمزه و سنتی آشنا شوید: با آهک، بدون آهک، با عسل و با پوست نارنج، همچنین تمام نکات و فوت‌وفن‌های تهیه این مربا را یاد بگیرید.

نگاهی سریع به رسپی

برای تهیه مربای بالنگ بدون آهک، ابتدا باید بالنگ‌ها را خرد کنید و چندین بار بجوشانید تا تلخی‌شان گرفته شود. سپس آب و شکر را با هم ترکیب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. زمانی که شربت مربا کمی غلیظ شد، بالنگ‌ها را به آن اضافه کنید. بعد از اینکه مربا پخته شد، آب بالنگ را در آب بریزید.

برای تهیه این مربا به روش با آهک، باید قبل از شروع، بالنگ‌ها را ۲۴ ساعت در آب آهک صاف شده قرار دهید. اگر می‌خواهید مربا را با عسل درست کنید، می‌توانید به جای شکر از عسل استفاده کنید. همچنین در رسپی مربای بالنگ با پوست نارنج می‌توانید مقداری پوست نارنج رنده شده اضافه کنید. برای اطلاعات بیشتر درباره ۴ رسپی خاص مربای بالنگ، مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مربای بالنگ بدون آهک

  • مدت زمان آماده‌سازی: ۲ ساعت
  • مدت زمان پخت: ۱ ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • مناسب برای: ۱ شیشه

مواد لازم برای مربای بالنگ بدون آهک

بالنگ خرد شده ۱ کیلوگرم
شکر ۱ کیلوگرم
آب بالنگ ۳ قاشق غذاخوری
آب ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار

رسپی مربای بالنگ بدون آهک

در ادامه با مراحل تهیه مربای بالنگ مجلسی بدون آهک آشنا می‌شوید.

مرحله اول: بالنگ‌ها را خرد کنید

ابتدا بالنگ‌ها را شسته و تمیز کنید. با یک چاقو پوست نازکی را از روی بالنگ‌ها جدا کنید. سپس آن‌ها را از وسط نصف کرده و محتویات داخل میوه را خالی کنید. قسمت لیمو مانند داخل بالنگ را آب بگیرید و ۳ قاشق از آن را برای مزه‌دار کردن مربا کنار بگذارید.

آب بالنگ مانند آب لیمو ترش مانع از شکرک زدن مربا می‌شود. قسمت‌های سفت میوه را به شکل دلخواه خرد کنید. اگر دوست دارید که مربای شما ظاهر زیبایی داشته باشد، می‌توانید از قالب نیز استفاده کنید.

مرحله دوم: بالنگ‌ها را در آب بخیسانید

بالنگ‌های خرد شده را در یک ظرف بزرگ بریزید و مقداری آب سرد به آن اضافه کنید. حدود ۱۰ دقیقه صبر کرده و سپس آن‌ها را آبکشی کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی مربا کدو حلوایی رنده شده

مرحله سوم: بالنگ‌ها را بجوشانید

یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و وقتی آب جوش آمد، بالنگ‌ها را به آن اضافه کنید. حدود یک دقیقه صبر کنید و سپس آن‌ها را آبکش کنید. سپس بالنگ‌ها را در یک کاسه آب سرد بریزید و ۱۰ دقیقه بگذارید. این مرحله را برای حدود ۴ بار تکرار کنید تا تلخی بالنگ‌ها گرفته شود. در مرحله چهارم، بگذارید بالنگ‌ها برای ۱۵ دقیقه در آب بجوشند تا نرم شوند و سپس آن‌ها را آبکش کرده و در آب سرد بریزید.

مرحله چهارم: شهد مربا را آماده کنید

۳ لیوان آب در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. وقتی آب به جوش آمد، شکر را به آرامی اضافه کنید و بگذارید تا شکر در آب حل شود. چند دقیقه شربت را روی حرارت بگذارید تا کمی غلیظ شود و سپس شعله را خاموش کنید.

“““html

مرحله پنجم: بالنگ‌ها را به شربت اضافه کنید

بالنگ‌ها را به شهد اضافه کنید. سپس این ترکیب را روی حرارت ملایم قرار دهید. کمی صبر کنید تا شربت به جوش بیاید. مربا را حدود ۱۵ دقیقه بپزید تا غلظت مناسب پیدا کند.

بیشتر بخوانید: رسپی مربا هویج خانگی

مرحله ششم: مربا را در شیشه بریزید

وقتی مربا آماده شد، آب بالنگ را اضافه کنید و بعد از یک دقیقه شعله را خاموش کنید. بگذارید مربا کاملاً خنک شود، سپس آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال بگذارید.

رسپی مربای بالنگ + نکات شکرک نزدن

مربای بالنگ با آهک به روش شمالی

برای تهیه این مربا ابتدا بالنگ را بشویید و مثل قبل خرد کنید. چهار لیوان آب را در یک پارچ ریخته و آهک را اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید و صبر کنید تا آهک ته نشین شود. سپس آب صاف شده را روی بالنگ‌های خرد شده بریزید و حدود ۲۴ ساعت صبر کنید.

بعد از این زمان، بالنگ‌ها را آبکش کنید و به مدت ۵ ساعت در آب سرد قرار دهید. برای کم کردن تلخی، باید چند بار آن‌ها را با آب بجوشانید و دوباره آبکش کنید. سپس شهد مربا را آماده کنید و بالنگ‌ها را در آن بجوشانید تا مربا آماده شود.

مربای بالنگ با عسل

برای درست کردن این مربا، بالنگ‌ها را بشویید و خرد کنید. یک قابلمه آب را روی حرارت قرار داده و بالنگ‌ها را به آن اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه بپزید. عسل و آب را در یک قابلمه دیگر ترکیب کرده و روی حرارت ملایم بگذارید.

وقتی عسل در آب حل شد، بالنگ‌های پخته شده را آبکش کرده و به این مخلوط اضافه کنید. بگذارید مربا به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت بجوشد تا به غلظت مناسب برسد. در پایان زعفران را اضافه کنید و بعد از ۲ دقیقه شعله را خاموش کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی مربای زنجبیل

مربای بالنگ با پوست نارنج

برای تهیه این مربا، بالنگ‌ها را بشویید و خرد کنید. سپس آن‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه در آب جوش بپزید. در یک قابلمه دیگر، شکر و آب را بجوشانید تا شهد به غلظت مناسبی برسد.

سپس پوست نارنج رنده شده را به شربت اضافه کرده و بالنگ‌های پخته شده را در آن بریزید. بگذارید مربا به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه روی حرارت بجوشد تا به غلظت مطلوب برسد.

نکات و فوت‌وفن‌های رسپی مربای بالنگ

در ادامه به چند نکته مهم برای خوشمزه‌تر شدن مربای بالنگ اشاره می‌کنیم. با ما همراه باشید.

  • می‌توانید به مربای بالنگ گلاب و زعفران دم کرده اضافه کنید تا عطرش بهتر شود.
  • به جای آب بالنگ، از آب لیمو تازه استفاده کنید.
  • برای درست کردن این مربا باید میزان شکر را برابر با وزن بالنگ‌ها استفاده کنید. بعد از خرد کردن، بالنگ‌ها را وزن کنید و به همین اندازه شکر اضافه کنید.
  • لازم نیست که پوست بالنگ را کاملاً بگیرید. پوست آن عطری شبیه لیمو دارد و به خوشمزگی مربا کمک می‌کند.
  • برای کاهش تلخی، می‌توانید بالنگ‌ها را به مدت ۱۲ ساعت در آب بخیسانید و سپس فشار دهید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود و دوباره چند بار در آب بجوشانید.
  • پس از پخت مربا، بهتر است آن را به مدت ۲۴ ساعت در دمای اتاق نگه دارید. اگر بعد از این زمان مربا آب انداخت، بهتر است ۱۰ دقیقه دیگر روی حرارت بگذارید و سپس در شیشه بریزید.
  • شکرک زدن مربای بالنگ معمولاً به دلیل جوشاندن زیاد یا قوام نگرفتن شهد است.
  • برای
    “““html
    • برای جلوگیری از شکرک زدن مربا، حتما از آب بالنگ یا آب لیمو ترش استفاده کنید.
    • این مربا را می‌توانید در کنار چای نوش جان کنید.
    • برای خوشمزه‌تر شدن مربا، می‌توانید کمی دارچین، هل و وانیل اضافه کنید.
    • برای اینکه مطمئن شوید مربا به غلظت مناسب رسیده، یک قطره از آن را روی یک بشقاب بریزید و چند ثانیه صبر کنید تا سرد شود. سپس آن را بین دو انگشت بگذارید، اگر چسبناک بود، یعنی مربا آماده است.
    • تلخ شدن مربای بالنگ به دلیل این است که آن را به اندازه کافی در آب نجوشانید.
    • کپک زدن مربای بالنگ به دلیل این است که شهد مربا به غلظت مناسبی نرسیده است.

    در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به چهار دستور تهیه مربای بالنگ اشاره کردیم. اگر شما هم تجربه‌ای در تهیه این مربا دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستانی که به آشپزی علاقه‌مند هستند، به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا