رسپی مربای هویج خانگی+ نکات شکرک نزدن و خوشمزهتر شدن

“`html
مربای هویج یکی از محبوبترین مرباها در دنیا است و خیلیها صبحانهشان را با این مربا و کمی خامه یا کره دوست دارند. در این مقاله از مجله رضیم میتوانید با طرز تهیه مربای هویج خانگی و نکات مهم آن آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش تهیه
برای تهیه مربای هویج ابتدا هویجها را بشویید و رنده کنید. سپس آنها را در قابلمه بریزید و کمی روی حرارت ملایم تفت دهید. زمانی که هویجها نرم شدند، آب و شکر را اضافه کنید. منتظر بمانید تا شکر در آب حل شود، سپس درب قابلمه را بگذارید و بگذارید بپزد. وقتی مربا غلیظ شد، آبلیمو، گلاب و هل را اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. برای یادگیری کامل طرز تهیه مربای هویج خانگی، این مقاله را تا انتها بخوانید.
مواد لازم برای مربای هویج خانگی
هویج | ۵۰۰ گرم |
شکر | ۵۰۰ گرم |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
آب لیموترش تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
آب | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
زعفران | ۱ قاشق چایخوری |
پودر هل | نوک قاشق چایخوری |
مراحل تهیه مربای هویج خانگی
- مدت زمان آمادهسازی: ۲۰ دقیقه
- مدت زمان پخت: ۲ ساعت
- درجه سختی: متوسط
- تعداد نفرات: ۵ نفر
مرحله اول: رنده کردن هویج
برای تهیه مربای هویج، هویجها را بشویید و از دو طرفشان بزنید. پوست آنها را بگیرید و سپس رنده کنید. میتوانید از رنده ریز یا درشت استفاده کنید، بسته به سلیقهتان.
بیشتر بخوانید: رسپی مربای کدو حلوایی (با آهک و بدون آهک)
مرحله دوم: تفت دادن هویجها
یک قابلمه روی حرارت بگذارید و هویجها را اضافه کنید. بهتر است از قابلمه مسی استفاده کنید. هویجها را کمی تفت دهید تا نرم شوند.
مرحله سوم: اضافه کردن آب و شکر
وقتی هویجها نرم شدند، ۲ لیوان آب به آنها اضافه کنید. سپس شکر را کم کم به قابلمه اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا شکر کاملاً در آب حل شود.
بیشتر بخوانید: رسپی مربای چغندر قند سفید
مرحله چهارم: منتظر بمانید تا مربا…
“““html
بپزد
درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید هویجها با حرارت ملایم بپزند. بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنید تا مربا به آرامی بپزد و خوب قوام بگیرد. در این مرحله هر چند دقیقه یک بار مربا را هم بزنید.
مرحله پنجم: مربا را در شیشه بریزید
وقتی مربا به غلظت مناسب رسید، مقداری از شهد آن را در یک لیوان آب سرد بریزید. اگر شهد به شکل سالم ته نشین شد و در آب پخش نشد، یعنی مربا آماده است.
اگر شهد مربا شکسته شد، بهتر است آن را چند دقیقه دیگر روی حرارت قرار دهید. بعد از اینکه مربا به غلظت مناسب رسید، آبلیمو، گلاب و هل را اضافه کنید. بعد از ۵ دقیقه شعله را خاموش کنید و بگذارید مربا خنک شود. سپس آن را در شیشه ریخته و در یخچال قرار دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی مربای هویج و پوست پرتقال
جلوگیری از شکرک زدن مربا هویج
برای جلوگیری از شکرک زدن مربا هویج، مربا را با حرارت ملایم بپزید و اجازه دهید آب اضافه آن به طور کامل تبخیر شود و به قوام مخصوص برسد. پخت مربا با حرارت زیاد باعث میشود که آب مربا زود تبخیر شود و هویج خام بماند که این باعث شکرک زدن مربا میشود.
برای جلوگیری از شکرک زدن، میتوانید مقداری آب لیمو تازه به آن اضافه کنید. همچنین، جوشاندن مربا برای مدت طولانی هم میتواند باعث شکرک زدن شود.
بیشتر بخوانید: رسپی مربای کدو حلوایی رندهشده
نکات و فوت و فنهای تهیه مربای هویج خانگی
در ادامه به چند نکته مهم برای پخت مربای هویج خانگی اشاره شده است؛ با ما همراه باشید.
- برای پخت مربای هویج، میتوانید هویجها را چند ساعت با آب بپزید و سپس با گوشت کوب پوره کنید. بعد از آن مقداری شکر، پودر هل و زعفران دمکرده اضافه کنید. منتظر بمانید تا مربا به قوام دلخواه برسد و در انتها آبلیمو و گلاب اضافه کنید تا مربای شما آماده شود.
- برای تهیه مربای هویج با عسل، میتوانید شکر را حذف کرده و در انتها مقداری عسل برای طعمدهی اضافه کنید.
- به خاطر داشته باشید که برای نگهداری مربای هویج باید از شیشه تمیز و خشک استفاده کنید.
- رسپی مربای هویج کمی شبیه به مارمالاد است، با این تفاوت که باید از مقداری ژلاتین استفاده کنید تا بافت آن کشدار و غلیظ شود.
- میتوانید از هل برای طعمدهی به مربا استفاده کنید، فقط یادتان باشد که هل را درسته در مربا بیندازید و بعد از پخت، دانههای آن را خارج کنید.
- اضافه کردن زعفران به مربای هویج اختیاری است، اما باعث خوشعطر و خوشطعم شدن مربا میشود.
- هر زمان احساس کردید مربا در حال آماده شدن است و به قوام رسید، میتوانید گلاب و آبلیمو را اضافه کنید.
- برای طعمدهی، با خیال راحت میتوانید مقداری پوست پرتقال رنده شده اضافه کنید.
- برای اینکه مطمئن شوید مربا قوام گرفته یا نه، مقداری از آن را در یک کاسه بریزید و در یخچال بگذارید. وقتی خنک شد، آن را بین دو انگشت تست کنید. اگر مربا کش آمد، یعنی آماده است.
- مهمترین نکته در تهیه مربای هویج این است که از قابلمه مسی، لعابی یا استیل استفاده کنید.
- اگر هویجهایی که برای تهیه مربا استفاده میکنید شیرین نیستند، بهتر است از ۱.۵ تا ۲ برابر وزن هویج، شکر استفاده کنید. برای مربای مجلسی میتوانید هویج را خلالی خرد کنید.
- اضافه کردن گلاب به مربای هویج اختیاری است و میتوانید آن را حذف کنید.
- اگر میخواهید از شکر سفید استفاده نکنید، میتوانید از شکر قهوهای استفاده کنید. فقط یادتان باشد که رنگ مربا با شکر قهوهای تیرهتر و کاراملی میشود.
- علت…
- غلیظ نشدن مربا هویج به خاطر آبی است که به آن اضافه میکنید. همچنین اگر شکر کمتری به مربا اضافه کنید، ممکن است آبکی شود.
- برای خوشمزهتر کردن مربا هویج، میتوانید مقداری زنجبیل و چوب دارچین اضافه کنید.
- بعد از اینکه مربا آماده شد، حتماً آن را در ظرف در بسته نگهداری کنید و در یخچال قرار دهید.
“““html
بیشتر بخوانید: رسپی مربا پرتقال کامکوات (مربای کوچک)
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم، بهترین دستور تهیه مربای هویج خانگی و تمام نکات مهم برای تهیه این مربا توضیح داده شده است. اگر شما هم تجربهای در درست کردن مربا دارید، خوشحال میشویم که نظرات و تجربیاتتان را با ما و دوستانی که به این موضوع علاقه دارند، به اشتراک بگذارید.