رسپی مربای هویج و پوست پرتقال + نکات شکرک نزدن

“`html
مربای هویج و پوست پرتقال نوعی مربای خوشمزه و خاص است که عطر و طعم فوقالعادهای دارد. در این مقاله از مجله رضیم با طرز تهیه مربای هویج و پوست پرتقال آشنا خواهید شد.
نگاهی سریع به دستور تهیه
برای تهیه این مربا، هویج و پوست پرتقال را به شکل خلالی خرد کنید. سپس، تلخی پوست پرتقال را بگیرید. شهد مربا را با آب و شکر درست کنید و خلالها را به آن اضافه کنید. بگذارید مربا به آرامی بپزد تا به غلظت مناسبی برسد. در پایان، چاشنیها را اضافه کنید. برای جزئیات بیشتر، میتوانید این مقاله را تا انتها بخوانید.
مواد لازم برای تهیه مربای هویج و پوست پرتقال
مواد لازم برای درست کردن مربای هویج و پوست پرتقال به شرح زیر است:
هویج | ۵۰۰ گرم |
پوست پرتقال | ۴۰۰ گرم |
خلال بادام و پسته | به مقدار لازم |
شکر | ۱ کیلوگرم |
آب | ۳ لیوان فرانسوی دستهدار |
آب لیمو ترش تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
کره | به مقدار لازم |
مراحل تهیه مربای هویج و پوست پرتقال
- زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه
- زمان پخت: ۲ ساعت
- درجه سختی: متوسط
مراحل تهیه مربای هویج و پوست پرتقال به صورت زیر است.
مرحله اول: خرد کردن هویج و پوست پرتقال
ابتدا هویجها را شسته و پوست آنها را بکنید. سپس آنها را به صورت خلالی نازک خرد کنید. میتوانید از رنده درشت هم استفاده کنید. همچنین پوست پرتقال را بشویید و لایه سفید زیر آن را به آرامی جدا کنید. سپس پوست پرتقال را به شکل ریز خرد کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای کیوی
مرحله دوم: تفت دادن هویجها
مقداری کره در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. سپس هویجها را برای چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید. نیازی به سرخ کردن آنها نیست، فقط باید آنها را تفت دهید تا بعد از تهیه مربا له نشوند.
“““html
و شکل خودشان را حفظ کنند. بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. این مرحله اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
مرحله سوم: تلخی پوست پرتقال را بگیرید
یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، خلالهای پوست پرتقال را به آن اضافه کنید. حدود یک دقیقه صبر کنید و بعد خلالها را آبکش کنید. دوباره یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و زمانی که جوشید خلالها را در آب بریزید. این کار را برای ۳ تا ۴ بار تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقالها کاملاً گرفته شود.
مرحله چهارم: پوست پرتقالها را در آب سرد بریزید
بعد از این که تلخی پوست پرتقالها گرفته شد، آنها را در یک ظرف آب سرد بریزید و حدود یک تا ۲ ساعت صبر کنید. سپس آب پوست پرتقالها را عوض کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی مربای سیب خانگی
مرحله پنجم: شهد مربا را آماده کنید
برای تهیه شهد این مربا باید آب و شکر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. صبر کنید تا شکر در آب حل شود و آب شروع به جوشیدن کند تا شهد شما آماده شود.
مرحله ششم: خلال هویج و پوست پرتقال را به شهد اضافه کنید
به محض جوش آمدن شهد، میتوانید خلالهای هویج را به شربت اضافه کنید. حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید و بعد خلالهای پوست پرتقال را در قابلمه بریزید. در این مرحله کف سفیدی روی شهد ایجاد میشود که باید با قاشق آن را بردارید و دور بریزید. این کار موجب شفافتر و خوشرنگتر شدن مربای شما میشود.
مرحله هفتم: مربا را آماده کنید
اجازه دهید مربای هویج و پوست پرتقال برای ۲ ساعت روی حرارت ملایم بپزد. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت مربا میتوانید آب لیمو ترش تازه و عصاره وانیل را به آن اضافه کنید. در ادامه خلال پسته و خلال بادام را اضافه کنید. شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مربا خنک شود.
بیشتر بخوانید: رسپی مربای پوست گریپ فروت
مرحله هشتم: مربا را در شیشه بریزید
بعد از این که مربا به طور کامل سرد شد، آن را در شیشههای کاملاً تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید. حالا میتوانید این مربای خوشمزه را برای صبحانه میل کنید و از طعم آن لذت ببرید.
مهمترین نکات شکرک نزدن مربای هویج و پوست پرتقال
در ادامه به مهمترین نکات کلیدی شکرک نزدن مربای هویج و پوست پرتقال اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- اضافه کردن آب لیمو ترش تازه علاوه بر اینکه طعمی به مربا میدهد، از شکرک زدن آن جلوگیری میکند.
- برای جلوگیری از شکرک زدن میتوانید به جای آب لیمو ترش، از مقداری آب پرتقال تازه، جوهر لیمو یا سرکه سفید استفاده کنید.
- اگر مربای شما بعد از مدتی شکرک زد، میتوانید مقدار کمی آب و آب لیمو به آن اضافه کنید و آن را برای چند دقیقه بجوشانید تا شکرک برطرف شود. سپس صبر کنید تا مربا دوباره سرد شود و بعد آن را در شیشه تمیز بریزید.
- غلظت مربا بعد از خنک شدن باید شبیه عسل باشد، رقیق بودن مربا موجب شکرک زدن و خراب شدن آن میشود.
- اگر هویج و پوست پرتقال به خوبی پختهاند و شهد مربا هنوز رقیق به نظر میرسد، میتوانید شعله گاز را زیاد کنید تا شهد غلیظ شود. این کار همچنین از شکرک زدن مربا جلوگیری میکند و ماندگاری آن را افزایش میدهد.
نکات و فوت و فنهای خوشمزهتر شدن مربای هویج و پوست پرتقال
“““html
در ادامه این بخش به نکات ساده و مفید در مورد طرز تهیه مربای هویج و پوست پرتقال اشاره شده است، با ما همراه باشید.
- برای درست کردن این مربا حتماً از قسمت رنگی پوست پرتقال استفاده کنید و قسمت سفید را با چاقو جدا کنید تا مربای شما تلخ نشود.
- میتوانید برای تهیه این مربا از ترکیب پوست پرتقال، پوست نارنج و نارنگی استفاده کنید.
- برای خوشمزهتر کردن این مربا میتوانید مقداری زعفران دم کرده، گلاب، پودر هل یا پودر دارچین به آن اضافه کنید.
- یادتان باشد که همه ادویهها و طعمدهندهها باید در ۱۵ دقیقه آخر پخت به مربا اضافه شوند.
- اگر از هویج رنده شده برای تهیه این مربا استفاده کنید، آن سریعتر آماده میشود.
- برای اینکه مربا لعابدار شود، میتوانید چند هسته به یا مقداری ژلاتین به آن اضافه کنید.
- این مربا معمولاً حدود ۶ ماه ماندگاری دارد و بعد از آن ممکن است رنگ و طعمش تغییر کند.
- بهتر است از قابلمهای از جنس روی یا مسی استفاده کنید تا رنگ مربا بهتر شود.
- اگر مربای پوست پرتقال و هویج به غلظت مناسب نرسد، ممکن است بعد از مدتی کپک بزند.
- برای نگهداری این مربا و همچنین استفاده از آن از ظرف و قاشق تمیز و خشک استفاده کنید.
- هر بار که شیشه مربا را باز کنید، هوای بیشتری با مربا در تماس خواهد بود و ماندگاری آن کمتر میشود.
- اضافه کردن خلال بادام و پسته به این مربا اختیاری است و میتوانید آنها را نگذارید اگر دوست نداشتید.
- اگر مربا گرم باشد و آن را در شیشه بریزید، ممکن است کپک بزند.
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به بهترین طرز تهیه مربای هویج و پوست پرتقال و نکات لازم برای جلوگیری از شکرک زدن آن اشاره کردیم. اگر تجربهای در درست کردن این مربا دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.