رسپی مرغ لواشکی به روش شمالی؛ خوشمزه و مخصوص

“`html
مرغ لواشکی یکی از بهترین و خوشمزهترین روشهای پخت مرغ در شمال ایران است، که در تهیه آن از رب انار و لواشک استفاده میشود. طعم این مرغ به قدری خوشمزه است که اگر یک بار آن را امتحان کنید، همیشه مرغ را به این روش خواهید پخت.
در این مقاله از رضیم بلاگ میتوانید با طریقه تهیه مرغ لواشکی به سبک شمالی و تمام نکات لازم برای درست کردن این غذا آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه مرغ لواشکی
آماده کردن مواد اولیه این غذا حدود ۱۰ دقیقه و پخت آن حدود ۱ ساعت و نیم زمان میبرد. مقادیر آن نیز برای ۴ نفر مناسب است.
پیاز درشت | ۲ عدد |
روغن | به مقدار لازم |
مرغ | ۴ تکه |
زعفران دم کرده | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
لواشک ملس | چند تکه |
رب انار | ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق مرباخوری |
آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه | ۲ قاشق مرباخوری |
شکر (اختیاری) | به مقدار کم |
مراحل تهیه مرغ لواشکی
در ادامه میتوانید با مراحل درست کردن مرغ لواشکی به روش شمالی آشنا شوید.
مرحله اول: پیازها را در روغن سرخ کنید
برای شروع باید پیازها را بشویید و پوست آنها را بکنید. سپس آنها را به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید. حالا پیازها را در روغن بریزید و برای چند دقیقه سرخ کنید تا طلایی و خوش رنگ شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت مرغ و آلوچه زنجانی
مرحله دوم: پیازها را کاراملی کنید
پس از آماده شدن پیاز داغ، به آن به اندازه نصف استکان آب اضافه کنید و دوباره پیازها را تفت دهید. منتظر بمانید تا آب تبخیر شود، سپس دوباره کمی آب به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود پیازها کاراملی و خوشرنگ شوند.
مرحله سوم: مرغ را همراه با پیاز کاراملی تفت دهید
در این مرحله تکههای مرغ را به ماهیتابه اضافه کرده و کمی نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران به آنها بزنید تا طعمدار شوند. حدود نیم ساعت صبر کنید تا هر دو طرف مرغها در روغن خوب سرخ شود.
“““html
و رنگ آنها طلایی شود.
مرحله چهارم: چاشنیها را اضافه کنید
چند تکه لواشک به مرغها اضافه کنید و کمی هم آلو در ماهیتابه بریزید. مواد را کمی هم بزنید و برای چند دقیقه سرخ کنید. سپس میتوانید رب انار و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید.
ترکیب ربها را برای حدود ۲ دقیقه در روغن تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود، سپس میتوانید آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه را اضافه کنید. اگر دوست دارید طعم خورش شما ملس شود، میتوانید در این مرحله کمی شکر نیز به خورش اضافه کنید. در انتها به اندازه نصف لیوان آب جوش به خورش اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی مرغ لاپلو شیرازی
مرحله پنجم: خورشت را آماده کنید
بعد از ترکیب کردن همه مواد باید خورش را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برای ۲۰ دقیقه بجوشد و به خوبی مزهدار شود. بعد از این که خورش به روغن افتاد، یعنی آماده است. میتوانید این خورش خوشمزه را در ظرف مورد نظرتان بریزید و از طعم آن در کنار برنج کته شمالی لذت ببرید.
نکات و فوت و فنهای تهیه مرغ لواشکی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه مرغ لواشکی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- اگر دوست ندارید طعم غذای شما ترش شود، میتوانید از رب انار ملس یا شیرین در این غذا استفاده کنید و آب نارنج و آبلیمو کمتری در آن بریزید.
- اضافه کردن زعفران به این غذا اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
- پیشنهاد میشود برای تهیه این غذا از لواشک آلو سیاه یا لواشکهایی که طعم ملسی دارند استفاده کنید.
- قبل از اضافه کردن آب به خورش، حتماً مرغ را برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید و مطمئن شوید که همه بخشهای مرغ به خوبی طلایی شدهاند.
- در برخی رسپیها برای تهیه این غذا از مقداری گردوی آسیاب شده نیز استفاده میشود. در صورتی که از گردو برای تهیه این غذا استفاده میکنید، حتماً آن را همراه با پیاز و مرغها تفت دهید تا روغن گردو خارج شود.
- در رسپی مرغ لواشکی میتوانید بنا به سلیقه خودتان از سینه، ران یا ترکیب این دو استفاده کنید.
- اضافه کردن شکر به این غذا اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
- بهتر است برای تهیه این غذا از لواشک خانگی استفاده کنید.
- میتوانید در زمان سرو کردن این غذا مقداری سیبزمینی سرخ شده نیز در کنار آن قرار دهید.
اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را در این مطلب از مجله آشپزی رضیم با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.