رسپی مشتی کباب (کباب زردک)؛ به روش اصفهانی

“`html
کباب یکی از غذاهای محبوب ایرانیهاست و به روشهای مختلف در وعده ناهار یا شام درست میشود. مشتی کباب اصفهان (کباب زردک)، یکی از کبابهای خوشمزه و پرطرفدار است که به شامی کباب یا کتلت شباهت دارد. با مجله رضیم همراه باشید تا طرز تهیه این کباب اصیل ایرانی را برایتان توضیح دهیم.
برای درست کردن این غذای سنتی ابتدا گوشت چرخ کرده را با پیاز، هویج رنده شده و ادویهها مخلوط کنید و به صورت کبابهای کوچک درآورید. سپس کبابها را سرخ کنید و در سس درست شده از رب گوجهفرنگی، سرکه، شکر و آب بپزید. در نهایت این کباب را با برنج کته سرو کنید. برای آشنایی بیشتر با طرز تهیه این کباب با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه مشتی کباب اصفهانی
مواد لازم برای تهیه مشتی کباب اصفهانی به شرح زیر است:
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
هویج | ۱ یا ۲ عدد متوسط |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
آرد نخودچی | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | ۱ چهارم قاشق چایخوری |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | به مقدار لازم |
دارچین | ۱ چهارم قاشق چایخوری |
سرکه سفید | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر در صورت تمایل | ۱ قاشق چایخوری |
گوجه فرنگی | در صورت تمایل |
مراحل تهیه مشتی کباب اصفهانی (کباب زردک)
روش تهیه مشتی کباب اصفهانی (کباب زردک) شامل مراحل زیر است:
مرحله اول: ترکیب مواد اولیه
در آغاز برای تهیه این غذای اصفهانی
“““html
لذیذ، پیاز و هویج را پوست بگیرید و رنده کنید. گوشت چرخ کرده را داخل کاسه یا ظرف بزرگی بریزید.
ادویهها شامل زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، دارچین و غیره را به گوشت اضافه کنید. پیاز رنده شده و آب گرفته را به گوشت و ادویهها اضافه کنید.
مرحله دوم: ورز دادن مواد
با دست مخلوط گوشت و مواد را ورز دهید. سپس هویج رنده شده را به مواد اضافه کنید و دوباره گوشت را ورز دهید تا هویج هم کاملاً با گوشت و پیاز و ادویهها مخلوط شود.
بیشتر بخوانید: رسپی کباب ته تالی یا تتالی مخصوص
مرحله سوم: شکل دادن گوشت
در مرحله آخر آرد نخودچی را به مواد اضافه کنید. به خوبی گوشت را ورز دهید و به دیوارههای ظرف بکوبید. حالا به اندازه یک مُشت از مواد گوشتی را برداشته و کف دست شکل دهید و روی یک سینی بچینید.
به همین ترتیب تمام مواد گوشتی را شکل بدهید و روی سینی یا ظرفی قرار دهید.
مرحله چهارم: استراحت دادن به گوشت
سپس سینی را برای مدت حداقل نیم ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از این مدت، در تابهای نچسب مقداری روغن بریزید.
مرحله پنجم: سرخ کردن کباب
اکنون سینی مواد گوشتی را از یخچال خارج کنید و بعد از داغ شدن روغن، هر کدام از کبابهای شکل داده شده را داخل روغن قرار دهید و اجازه بدهید تا کباب سرخ شود.
یک طرف کباب که سرخ شد، برگردانید و سمت دیگر آن را هم به همان شکل سرخ کنید.
وقتی دو طرف کباب به یک اندازه سرخ و طلایی شد، از تابه خارج کنید و روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود. بعد از سرخ کردن همه کبابها مانند رسپی شامی کباب، باید سس را تهیه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کباب لقمه خانگی
مرحله ششم: تهیه سس کباب
داخل همان تابه دو تا سه قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی بریزید. سرکه سفید را به رب گوجهفرنگی اضافه کنید. سپس نمک را بریزید. در پایان یک پیمانه آب را به مخلوط گوجهفرنگی اضافه کنید. اجازه دهید این مخلوط روی حرارت کمی بجوشد.
مرحله هفتم: اضافه کردن کباب به سس
زمانی که به جوش آمد، کبابهای سرخ شده را به این سس اضافه کنید و کبابها را روی سس بچینید. در صورت تمایل میتوانید چند برش گوجهفرنگی هم به سس اضافه کنید.
درب تابه را ببندید و اجازه دهید با حرارت ملایم سس غلیظ شود و به خورد کباب رود.
بیشتر بخوانید: رسپی کباب بختیاری تابهای
مرحله هشتم: سرو کردن
کمی که سس غلیظ شد، غذا آماده است. مقداری برنج هم کته کنید یا به روش آبکش برنج را بپزید و بعد همراه با آن این کباب خوشمزه را سرو کنید.
بشقاب سرو را با برگهای سبز و زیبای ریحان تزیین کنید. این کباب مانند انواع کبابها طعم ملسی دارد و بسیار خوشمزه و لذیذ است. نوش جان!
بیشتر بخوانید: رسپی گشنیز کباب
نکات طلایی در تهیه مشتی کباب اصفهانی
برای تهیه این کباب خوشمزه به نکات طلایی زیر توجه کنید.
- در رسپی کباب مشتی اصفهانی، آب پیاز را بعد از رنده کردن بگیرید.
- در صورتی که هویج آبدار باشد، آب هویج را هم بگیرید. بعد با گوشت مخلوط کنید.
- در تهیه سس این کباب و رسپی اصلی این غذا یک قاشق چایخوری شکر به کار میرود که زمانی که سرکه را اضافه میکنید، میتوانید شکر بریزید. در صورت تمایل میتوانید شکر را حذف کنید.
- میتوانید شیره انگور را جایگزین شکر کنید.
- میتوانید از چند برش گوجهفرنگی در کنار کبابها استفاده کنید. علاوه بر این که طعم بهتری به کباب میدهد، زمانی که کباب را روی بشقاب سرو بگذارید، با گوجهفرنگی ظاهر جذابتری به بشقاب غذا میدهد.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم رسپی کباب زردک اصفهانی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.