رسپی موساکا بادمجان و گوشت چرخ کرده؛ فانتزی و خوشمزه

موساکا یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب است که ریشه آن به یونان برمیگردد و به عنوان غذایی بینالمللی شناخته میشود.
در تهیه این غذا، معمولاً از بادمجان استفاده میشود؛ اما موساکا در کشورهای مختلف به شیوههای گوناگون و با مواد متفاوتی درست میشود.
ما امروز در رضیم بلاگ یکی از سادهترین و خوشمزهترین روشهای تهیه موساکا را به شما آموزش خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.
دستور تهیه موساکا
برای آمادهسازی و تهیه این غذا، به ۶۰ تا ۹۰ دقیقه زمان نیاز دارید.
این میزان مواد برای ۲ تا ۳ نفر کافی است و میتوانید با ضرب و جمع ساده، مقدار آن را برای تعداد بیشتری افزایش دهید.
سختی تهیه این غذا متوسط است.
پیاز | ۱ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
سیب زمینی | ۱ عدد |
پنیر پیتزا | ۲۰۰ گرم |
بادمجان | ۷۵۰ گرم |
سس بشامل | ۱/۲ پیمانه |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
آب جوش | ۱ پیمانه |
مرحله اول: آمادهسازی بادمجان
بادمجانها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را به صورت دایرهای و یکسان برش بزنید.
روی بادمجانهای بریده کمی نمک بزنید و آنها را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در یک آبکش بگذارید تا تلخیشان گرفته شود.
بعد از این مدت، بادمجانها را بشویید و با یک دستمال تمیز خشک کنید.
در یک تابه کمی روغن بریزید و بادمجانها را در آن سرخ کنید تا طلایی و سرخ شوند.
پس از سرخ شدن، بادمجانها را روی یک دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
مرحله دوم: آمادهسازی پیاز
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را ریز خرد کنید و در همان تابهای که بادمجانها را سرخ کردید بریزید.
کمی تفت دهید تا پیازها طلایی و سرخ شوند.
مرحله سوم: افزودن گوشت چرخ کرده و ادویهها
گوشت چرخ کرده را به پیازهای تابه اضافه کنید.
تفت دادن را ادامه دهید تا گوشت رنگش عوض شود و بوی خامیاش گرفته شود.
در این مرحله کمی زردچوبه، فلفل و نمک به گوشت اضافه کنید. به مدت چند دقیقه مواد را تفت دهید تا بوی ادویهها آزاد شود.
بیشتر بخوانید: دستور تهیه گراتن بادمجان با سیب زمینی
مرحله چهارم: آمادهسازی گوجه فرنگی
گوجه فرنگیها…“`html
گوجهفرنگیها را بشویید و با چاقو به شکل نگینی خرد کنید.
شما میتوانید گوجهها را با استفاده از میکسر یا خردکن، به صورت پوره درآورید.
گوجههای خرد یا پوره شده را به مخلوط درون تابه اضافه کنید و کمی هم بزنید تا کاملاً ترکیب شوند.
سپس یک پیمانه آب جوش به محتویات تابه اضافه کنید.
درب تابه را بگذارید و بگذارید چند دقیقه به آرامی بپزند.
مرحله پنجم: آمادهسازی سیبزمینی
سیبزمینی را بشویید و پوست بکنید. سپس آن را به صورت حلقهحلقه برش بزنید.
سیبزمینیها را کمی نیمپز کنید؛ شما میتوانید آنها را چند دقیقه در آب جوش بپزید یا کمی روغن روی حلقههای سیبزمینی اسپری کنید و آنها را در فر بگذارید.
مرحله ششم: ترکیب مواد موساکا
یک ظرف پیرکس یا سرامیکی که مناسب فر باشد، انتخاب کنید. ته ظرف کمی سس بشامل بریزید و سپس حلقههای نیمپز سیبزمینی را روی آن بچینید.
بادمجانهای سرخ شده را بر روی سیبزمینیها قرار دهید. سپس مقداری از مخلوط گوشتی را روی بادمجانها بریزید و سطح آن را با قاشق صاف کنید.
روی گوشت مقداری سس بشامل نیز بریزید. در نهایت کمی پنیر پیتزا رنده شده روی همه مواد بپاشید و این مراحل را تا زمانی که مواد تمام شوند، ادامه دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی سوفله بادمجان با گوشت چرخ کرده
مرحله هفتم: پختن غذا
فر برقی یا گازی خود را از قبل گرم کنید. ظرف موساکا را در فر از قبل گرم شده قرار دهید.
دمای پخت برای فر برقی را روی ۱۷۵ تا ۱۸۰ درجه تنظیم کنید و موساکا را به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه در فر بپزید.
اگر در این مدت موساکا برشته و طلایی نشده بود، میتوانید چند دقیقه از بالا یا گریل فر استفاده کنید.
پس از پخت، موساکا را از فر خارج کرده و بگذارید کمی خنک شود. سپس آن را برش بزنید و در ظرف سرو بگذارید.
توجه داشته باشید که وقتی موسکا هنوز خیلی داغ است، از برش زدن آن خودداری کنید تا له نشود.
موساکای خوشمزه شما آماده سرو است. میتوانید آن را با مقداری سس کچاپ تزیین کرده و نوش جان کنید.
امیدواریم این رسپی مورد پسند شما قرار بگیرد و بتوانید طبق روشی که در این مطلب از مجله آشپزی رضیم توضیح دادیم، این غذای خوشمزه را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.