رسپی

رسپی موس سیب و کارامل؛ ترکیبی از شیرینی و طراوت

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آیا به دنبال یک دسر خوشمزه و آسان هستید؟ موس سیب و کارامل، ترکیبی عالی از طراوت سیب و شیرینی کارامل، بهترین گزینه برای شماست. در این دستورالعمل ساده از مجله رضیم، طرز تهیه موس سیب و کارامل را به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید این دسر خوشمزه را در خانه درست کنید و سرو نمایید.

مواد لازم برای تهیه کیک

مواد لازم برای تهیه کیک به شرح زیر است:

تخم مرغ ۴ عدد
آرد سفید ۱ پیمانه
شکر ۲ سوم پیمانه
روغن مایع ۱ سوم پیمانه
قهوه فوری یا اسپرسو  ۲ قاشق غذاخوری
پودر کاکائو  ۱ قاشق سوپ‌خوری
بکینگ پودر  ۱ قاشق چای‌خوری
وانیل نصف قاشق چای‌خوری
نمک ۱ چهارم قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه کیک

برای تهیه کیک کافی است مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: هم زدن سفیده‌ها

برای تهیه دسر ابتدا کیک را آماده کنید. برای این کار، مواد کیک را نیم ساعت قبل از شروع کار، از یخچال خارج کرده و بگذارید در دمای محیط بماند.

سفیده و زرده‌های تخم مرغ را از هم جدا کنید. سفیده‌ها را با همزن تمیز و خشک هم بزنید تا کاملاً فرم بگیرند و زمانی که ظرف را برمی‌گردانید، نریزند.

سفیده‌های همزده را تا زمان آماده کردن سایر مواد در یخچال نگه‌ دارید.

مرحله دوم: تهیه مایه کیک

در ظرف دیگری زرده‌های تخم مرغ را بریزید و وانیل را به آن اضافه کنید. سپس شکر را به زرده‌ها اضافه کنید.

به مدت سه تا چهار دقیقه هم بزنید تا مخلوط شکر و زرده حالت کرم‌دار و حجیم بگیرد.

سپس روغن مایع را به آن اضافه کنید و قهوه فوری یا اسپرسو را هم بیفزایید.

مرحله سوم: اضافه کردن مواد پودری

آرد را به همراه بکینگ پودر، پودر کاکائو و نمک در ظرف دیگری مخلوط کنید و سپس الک کنید.

این مخلوط آرد را کم کم به مخلوط زرده‌ها اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.

حالا سفیده‌های فرم گرفته را از یخچال خارج کنید و به مخلوط کیک اضافه کنید؛ با لیسک به آرامی مواد را زیر و رو کنید.

از هم زدن سریع مواد خودداری کنید؛ باید به آرامی سفیده را با سایر مواد مخلوط کنید.

رسپی موس سیب و کارامل؛ ترکیبی از شیرینی و طراوت

بیشتر بخوانید: دستور تهیه موس کیک شکلاتی

مرحله چهارم: ریختن مواد در قالب

در سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و روی آن را چرب کنید.

مواد کیک را داخل قالب یا سینی فر بریزید و…

“““html

و روی کاغذ روغنی چرب شده بریزید و کاملاً در تمام سطح سینی کیک را پخش کنید تا صاف و یکدست شود.

سینی را به سطح بکوبید تا حباب‌های ایجاد شده در مایع کیک از بین برود.

موس سیب کاراملی: دسری که هر مهمانی را خاص می‌کند

مرحله پنجم: پخت کیک

سینی را در فر گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید و ۱۵ دقیقه زمان دهید تا کیک کاملاً بپزد.

به دماي فر توجه داشته باشید، ممکن است پخت کیک کمتر یا بیشتر طول بکشد.

می‌توانید کیک را در قالب کوچکتر مستطیلی هم تهیه کنید؛ فقط دقت کنید که زمان پخت کیک بیشتر از نیم ساعت خواهد شد.

مواد لازم جهت تهیه موس

مواد لازم برای تهیه موس به شرح زیر است:

خامه شیرین شده ۲۵۰ گرم
پنیر ماسکارپونه ۴ قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین ۱ و نیم قاشق غذاخوری
شکلات نوتلا یا صبحانه ۲ قاشق غذاخوری
پودر قند یا شکر ۳ قاشق غذاخوری
سیب ۲ تا ۳ عدد
گردو خرد شده ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
کره ۲۵ گرم
آب سرد ۳ قاشق غذاخوری
شیر ۱ سوم پیمانه
شکر ۲ قاشق غذاخوری
دارچین ۱ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه موس

برای تهیه موس کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: آماده سازی سیب‌ها

برای شروع، سیب‌ها را به صورت نگینی و کوچک خرد کنید.

سیب‌های خرد شده را داخل تابه بریزید و کره را به آن‌ها اضافه کنید.

سپس پودر دارچین و دو تا سه قاشق شکر سفید و به‌ویژه شکر قهوه‌ای را به سیب‌ها اضافه کنید و هم بزنید.

این مخلوط را روی حرارت متوسط قرار دهید و مرتب هم بزنید تا سیب‌ها کمی پخته و نرم شوند. سپس سس کارامل را تهیه کنید.

“““html

مرحله دوم: درست کردن سس کارامل

برای درست کردن سس کارامل خانگی، یک پیمانه شکر را در تابه یا قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. حرارت را طوری تنظیم کنید که شکر یکنواخت ذوب شود.

وقتی شکر به طور کامل ذوب شد، کره را به آن اضافه کنید. همچنین خامه‌ای که به دمای اتاق رسیده است را به مخلوط اضافه کنید.

مراقب باشید زیرا بعد از اضافه کردن کره و خامه، مخلوط شروع به جوشیدن می‌کند. بنابراین بهتر است از ظرفی با دیواره بلند استفاده کنید.

پس از اینکه خامه را اضافه کردید، به‌طور مرتب هم بزنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند و سس کارامل آماده شود. سس را در ظرفی بریزید.

حالا گردوها را به سس کارامل اضافه کرده و هم بزنید. سس را کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه اسلایس موس توت فرنگی

مرحله سوم: درست کردن موس

برای تهیه موس، ابتدا پودر ژلاتین را روی آب سرد بریزید و مخلوط کنید.

بعد از چند دقیقه، اجازه دهید مخلوط به حالت اسفنجی تبدیل شود.

سپس ژلاتین را به روش بن‌ماری حل کنید. می‌توانید آن را روی بخار کتری یا در مایکروفر قرار دهید تا کاملاً ذوب و شفاف شود.

خامه شیرین را با همزن هم بزنید تا کمی غلیظ شود، نیازی نیست که آن را زیاد هم بزنید تا کاملاً فرم بگیرد.

سپس پنیر ماسکارپونه یا خامه‌ای را به خامه اضافه کنید.

شیر و پودر قند را نیز اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شوند.

حالا ژلاتین شفاف و حل شده را به مخلوط خامه اضافه کنید.

مخلوط را نصف کنید. به نیمی از آن نوتلا یا شکلات صبحانه اضافه کنید و خوب هم بزنید. موس شما آماده است.

رسپی موس سیب و کارامل خانگی

مرحله چهارم: ریختن مواد در قالب

حالا قالب را آماده کنید. اگر از قالب سیلیکونی استفاده می‌کنید، کار با آن خیلی راحت است.

کف و دیواره‌های قالب را با سلفون بپوشانید.

نیمی از مواد موس شکلاتی را به عنوان لایه اول در قالب بریزید.

سپس سیب‌های نرم شده را وسط قالب بریزید، طوری که کمی از دیواره فاصله داشته باشد.

حالا دوباره روی سیب‌ها را با باقیمانده موس شکلاتی پر کنید.

در این مرحله، کیک را به اندازه قالب برش بزنید و داخل قالب روی موس شکلاتی قرار دهید.

بعد موس سفید را بریزید و تمام سطح کیک را با موس بپوشانید. در وسط موس سفید، سس کارامل گردویی را بگذارید.

کمی دیگر موس سفید روی آن بریزید تا سس کارامل کامل پوشانده شود.

در نهایت، یک لایه کیک دیگر را برش زده و روی دسر بگذارید تا سطح آن کاملاً پوشانده شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر موس لیمو

مرحله پنجم: انتقال قالب به یخچال

حالا روی دسر را بپوشانید و حداقل به مدت ۶ ساعت یا بهتر است یک شب در یخچال بگذارید تا دسر کاملاً آماده شود.

بعد از این مدت، دسر را از یخچال خارج کنید و قالب را روی ظرف برگردانید و سلفون را به آرامی جدا کنید.

اگر می‌خواهید دسر را با شکلات بپوشانید، بهتر است آن را روی توری برگردانید.

شکلات ذوب شده را روی تمام سطح دسر بریزید تا دسر کاملاً پوشانده شود.

مرحله ششم: سرو کردن

دسر را به آرامی و با دقت به ظرف سرو منتقل کنید و برای چند دقیقه دوباره در یخچال قرار دهید تا پوشش شکلات سفت شود.

حالا دسر را با خامه، برش‌های سیب، شکلات یا هر چیزی که دوست دارید تزئین کنید.

دسر خوشمزه و زیبا شما آماده است. حالا فقط کافی است آن را با کارد یا چاقوی تیز برش بزنید و از دیدن لایه‌های جذاب آن با عطر سیب، دارچین و کارامل لذت ببرید.

بیشتر

“““html

بخوانید: رسپی موس طالبی

نکات طلایی در تهیه دسر موس سیب و کارامل

نکات طلایی در تهیه دسر موس سیب و کارامل

در ادامه به چند نکته مهم برای تهیه این دسر خوشمزه اشاره می‌کنیم. با ما باشید.

  • برای تهیه کیک، می‌توانید نیمی از مواد کیک را استفاده کنید و آن را در قالب کوچک‌تری بپزید. فقط یادتان باشد اگر از قالب کوچک‌تر یا مواد کمتر استفاده می‌کنید، زمان پخت را بررسی کنید.
  • استفاده از قهوه در تهیه کیک اختیاری است و می‌توانید آن را کنار بگذارید.
  • می‌توانید از کیک اسفنجی یا شیفون نیز برای تهیه این دسر استفاده کنید.
  • لایه‌بندی دسر پس از ریختن اولین لایه (که موس است) به انتخاب شماست و می‌توانید آن را به هر شکلی لایه‌بندی کنید. اما بهتر است اولین لایه موس باشد.
  • دو رنگ کردن دسر به سلیقه شما بستگی دارد. می‌توانید موس را تماماً شکلاتی تهیه کنید یا از یک رنگ در دسر استفاده کنید.
  • به جای گردو در سس کارامل، می‌توانید از فندق بو داده یا بادام زمینی استفاده کنید.
  • اضافه کردن کمی نمک (به اندازه یک چهارم قاشق چای‌خوری) به سس کارامل، باعث می‌شود طعم آن بهتر و قوی‌تر شود.
  • شما می‌توانید سس کارامل را بدون گردو نیز استفاده کنید، اما ترکیب آن با گردو یا بادام طعمی خوشایند و خاص ایجاد خواهد کرد.
  • این دسر از نوع دسرهای خاص و بوتیکی است و معمولاً برای تزئین مجالس و مراسم‌ها تهیه می‌شود.
  • ترکیب موس لطیف و خوشمزه با کیک و طعم سیب و کارامل، در نهایت دسر فوق‌العاده‌ای را به وجود می‌آورد.

در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، رسپی موس سیب و کارامل را به شما معرفی کردیم. پیشنهاد می‌کنیم حتماً این دسر خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا